Flyg Sundsvall / Timrå Split

Boka flyg från Sundsvall / Timrå till Split i vår lågpriskalender

Genom att titta i vår lågpriskalender kan du hitta våra allra bästa priser på flyg från Sundsvall / Timrå till Split. Om du är ute i god tid så förbättras dina chanser att hitta riktigt billiga flyg mellan Sundsvall / Timrå och Split som passar just dig och ditt resesällskap.

Hitta våra bästa frånpriser till alla våra destinationer i vår lågpriskalender. Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs.

Flyg Sundsvall / Timrå Split – Bada i turkost vatten

För den badsugna är Split ett utmärkt resmål. Split och dess omnejd har inte bara några av Europas finaste badstränder, utan är även en perfekt destination för den som vill förverkliga sin dröm att segla runt bland kristallklart turkost vatten. Staden Split erbjuder flera badmöjligheter såsom badstränderna Bacvice, Ovice och Kastelet.

Om du är ute efter en lugnare strandupplevelse bör du ta dig en tur ut till de närliggande öarna eller byarna. Det kan exempelvis varmt rekommenderas att ta en tur ut till öarna Brač och Hvar. I Brač kan du inte bara uppleva underbara bad utan även traska runt bland lummiga olivlundar, vinstockar och citrusträd. Hvar är ofta omtalad som en party-ö men erbjuder även fantastiska bad för den som inte åker dit för att festa till gryningen.

Passa på att boka flyg mellan Sundsvall / Timrå och Split redan idag och ta chansen att uppleva bad som du sent kommer att glömma! 

Upplev tvåtusenårig historia

Om du bokar flyg mellan Sundsvall / Timrå och Split kommer du inte bara att kunna njuta av fantastiska bad men även få se Adriatiska havets vackraste stad. Split stoltserar med en historia som är mer än 2000 år lång och är dessutom en stad som blandar både puls och avkoppling. Att besöka sevärdheten Diocletianus palats är ett måste i Split. Det mäktiga palatset har flera hundra år på nacken och är en av romarrikets mest välbevarade byggnader. Att dessutom ta chansen att besöka naturområdet Marjan Park är varmt rekommenderat.

Transport från Split flygplats

Split flygplats ligger cirka 24 km från centrum av Split i en liten stad som heter Kaštela. Liksom de flesta andra flygplatser i Kroatien är Split flygplats relativt liten, men ändå öppen året runt.

Taxi

Om du snabbt och enkelt vill ta dig till centrum av Split kan du ta en taxi. Taxihållplatsen hittar du bredvid Riva, som är samma plats som flygbussarna stannar på. Det tar ungefär 25 minuter att åka från flygplatsen till centrum med bil.

Buss

Du kan antingen ta en av de många flygbussarna eller en regional buss när du ska från flygplatsen till centrum. Flygbussarna kör direkt från Split flygplats till bussstationen i Split.

Om flygbussarna inte passar in i din tidsplan kan du också ta den regionala busslinjen 37 som kör mellan Split och Trogir. Busshållplatsen hittar du på huvudvägen utanför flygplatsen (cirka 150 meter från terminalen). Var dock uppmärksam på att det finns många hållplatser på vägen och under rusningstid kan bussen vara mycket trång, vilket kan göra det svårt om du har med dig mycket bagage. Bussen går ungefär var 20:e minut från kl. 05.00 till 19.00, efter det går den en gång varje halvtimme.

Biluthyrning

Om du vill uppleva mer av Kroatien än bara Split kan du hyra en bil på flygplatsen. I flygplatsterminalen hittar du lokala såväl som internationella biluthyrningsföretag. Om du vill hyra en bil rekommenderar vi att du bokar den i förväg så att den står redo när du landar på Split flygplats.

Alltid med SAS

Vi strävar efter att säkerställa att våra kunder ska ha en avkopplande och bekväm resa. Oavsett vilken biljettyp du har ingår alltid vissa av SAS kundförmåner.

Det ingår alltid smidig incheckning online, kaffe och te ombord, upp till 90 % barnrabatt och SAS App i din flygning.

Ingår i din reseklass: SAS Go SAS Plus SAS Business*
24 timmars öppet köp Ja Ja Ja
Handbagage
Light

Ja*

Smart/Pro

1 x 8 kg

2 x 8 kg* 2 x 8 kg
Incheckat bagage
Light

Nej

Smart/Pro

1 x 23 kg

Smart

1 x 23 kg

Pro

2 x 23 kg

2 x 32 kg
Fast Track** Nej Ja Ja
SAS Lounge** Kan läggas till mot en avgift Ja Ja
Mat och dryck
Långdistansflyg till/från Asien, Kanada och USA:

Ja

Flyg inom Skandinavien/Europa:

Kan förbeställas

Ja Ja
WiFi Kan läggas till mot en avgift Kan läggas till mot en avgift Ja

*Flyg till/från Asien, Kanada och USA **Om tillgängligt