Flyg Ronneby Barcelona

Boka flyg från Ronneby till Barcelona i vår lågpriskalender

Genom att titta i vår lågpriskalender kan du hitta våra allra bästa priser på flyg från Ronneby till Barcelona. Om du är ute i god tid så förbättras dina chanser att hitta riktigt billiga flyg mellan Ronneby och Barcelona som passar just dig och ditt resesällskap.

Hitta våra bästa frånpriser till alla våra destinationer i vår lågpriskalender. Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs.

Flyg Ronneby Barcelona – Värt att se

Barcelona har varit huvudstad i den spanska regionen Katalonien sedan 1977. Staden, som har påverkats av många olika folk och kulturer under lång tid, erbjuder många spännande upplevelser. Här kan du bland annat njuta av en promenad i det gotiska kvarteret "Barri Gotic", uppleva folklivet på La Rambla, njuta av sol och bad längs den vackra strandlinjen, samt njuta av god mat och dryck på olika matmarknader. Om du besöker Barcelona bör du också se till att besöka världsberömda sevärdheter. Här är en liten översikt över några av dem.

La Sagrada Familia

I mitten av staden hittar du La Sagrada Familia, en katolsk basilika designad av Antoni Gaudí. Kyrkan påbörjades 1882 men är ännu inte färdigställd idag. Verket förväntas vara klart år 2026, 100 år efter Gaudís död. Kyrkan är Spaniens mest besökta monument och är en del av UNESCO:s världsarvslista, vilket gör den väl värd ett besök.

Park Güell

Antoni Gaudí har designat och byggt flera unika byggnader i Barcelona. En av hans mest kända verk, förutom La Sagrada Familia, är Park Güell. Park Güell är en park belägen på en kulle i norra delen av staden. Parken har många arkitektoniska element och präglas av färgglada mosaiker. Antalet besökare till parken är begränsat, men den är öppen året runt.

Picasso-museet

Det mest besökta museet i Barcelona är Picasso-museet, som ger en inblick i den kontroversiella konstnärens verk. Här hittar du en av de största samlingarna av Pablo Picassos verk, med särskilt fokus på hans tidiga period (fram till 1901), där hans förhållande till staden tydligt framträder.

Vill du ha ännu mer inspiration? Besök vår reseguide Scandinavian Traveler, där alla våra bästa resetips för Barcelona finns samlade.

Transport från Barcelona flygplats (BCN)

Barcelonas internationella flygplats i El Prat ligger 12 km sydväst om stadens centrum och är huvudflygplats i Katalonien-regionen. Härifrån är det lätt att ta sig in till stadens centrum, där det finns flera transportsätt att välja mellan när du ska resa till eller från flygplatsen.

Från flygplatsen kan du välja både tåg och tunnelbana. Tunnelbanan är en del av stadens allmänna transportsystem och ansluter båda terminalerna med stadens metronätverk. Härifrån kan du ta linje L9 till flera stopp i centrum. Tågen går endast från terminal 2, några minuters promenad från terminalen. Tågen avgår ungefär varje halvtimme under dagtid.

Buss

Om du väljer att resa med buss kan du ta flygbussen "Aerobus", vilket är ett effektivt sätt att resa från flygplatsen till Barcelona centrum. Bussen går till Plaça Catalunya, som ligger mitt i staden och har bra anslutningar till andra områden. Se dock till att ta rätt buss när du ska tillbaka till flygplatsen, eftersom det finns två linjer som antingen går till terminal 1 eller terminal 2.

Taxi

Om du vill resa med taxi kan du hitta dem utanför båda terminalerna. Taxi är ofta det snabbaste sättet att ta sig från flygplatsen, men kanske inte alltid det mest effektiva sättet att komma till hotellet, då staden ofta har mycket trafik.

Alltid med SAS

Vi strävar efter att säkerställa att våra kunder ska ha en avkopplande och bekväm resa. Oavsett vilken biljettyp du har ingår alltid vissa av SAS kundförmåner.

Det ingår alltid smidig incheckning online, kaffe och te ombord, upp till 90 % barnrabatt och SAS App i din flygning.

Ingår i din reseklass: SAS Go SAS Plus SAS Business*
24 timmars öppet köp Ja Ja Ja
Handbagage
Light

Ja*

Smart/Pro

1 x 8 kg

2 x 8 kg* 2 x 8 kg
Incheckat bagage
Light

Nej

Smart/Pro

1 x 23 kg

Smart

1 x 23 kg

Pro

2 x 23 kg

2 x 32 kg
Fast Track** Nej Ja Ja
SAS Lounge** Kan läggas till mot en avgift Ja Ja
Mat och dryck
Långdistansflyg till/från Asien, Kanada och USA:

Ja

Flyg inom Skandinavien/Europa:

Kan förbeställas

Ja Ja
WiFi Kan läggas till mot en avgift Kan läggas till mot en avgift Ja

*Flyg till/från Asien, Kanada och USA **Om tillgängligt