Vanliga frågor

Signa upp

Ja, du kan fortfarande signa upp. Om du blir bekräftad behöver du köpa till poängen du saknar inom 24 timmar efter du blivit bekräftad. Om du inte har tillräckligt med poäng på ditt konto efter 24 timmar kommer din plats gå till nästa person i kön.

Tyvärr erbjuder vi inte poäng för bonusresor.

Biljettpriset inkluderar en tur och retur-biljett, måltid ombord (valfritt) och några extra förmåner. Vänligen notera att om du väljer att boka boende via SAS hotellpartner så är det inte inkluderat i biljettpriset. Du betalar för boendet med kreditkort vid ankomst.

Vi kommer behöva några dagar för att processa då det är högt tryck och många som signar upp. Du kan alltid kolla din status i SAS-appen. Om du blir bekräftad kommer du bli meddelad via mejl. Du har då 24 timmar på dig att tacka ja eller nej till din plats, detta gör du i SAS-appen. När du har accepterat din plats är du på väg.

Bokningsprocessen för Destination Unknown ser lite annorlunda ut jämfört med en vanlig resa. Detta på grund av att platserna är väldigt begränsade, och vi vill ge alla en chans att följa med. Därför signar du upp ditt intresse och inte en garanterad plats. Urvalsprocessen sker slumpmässigt, men om du signat upp för en medresenär ser vi till att ni båda, eller ingen av er, blir bekräftade.

Om du har blivit bekräftad kommer du få ett mejl. Du kan alltid besöka SAS-appen för att se din status.

Det är många som har signat upp, och eftersom det endast är ett flyg som åker till den okända destinationen, är det begränsat med platser. Men, eftersom vi har 24-timmars öppet köp-policy så kan platser öppnas upp om någon tackar nej. Detta betyder att om du står på väntelistan (“waitlisted”) så finns det en chans att du kan bli bekräftad. Om du blir bekräftad kommer du få ett mejl, men du kan alltid se din status i SAS-appen.

Nej. Du blir bara meddelad om du är bekräftad. Du kan alltid se din status i SAS-appen.

Nej. Men om din status ändras till bekräftad så har du 24 timmar på dig att tacka ja eller nej till din plats. Du blir meddelad via mejl om du blir bekräftad.

Om du har blivit bekräftad har du 24 timmar på dig att tacka ja eller nej i SAS-appen.

Innan resan

Vi har 24-timmars öppet köp-policy. Behöver du avboka din resa närmare avgång dras en avgift på 250:- enligt bokningsvillkoren. Se till att du avbokar din resa så fort du vet att du inte kan åka då det är begränsat med platser och många som står i kö.

Du måste ha med ett giltigt pass. Inget visum behövs om du är bosatt i ett av de 27 Schengenländerna.

Vi kommer ge några pack-tips närmare avgång.

1 x 23kg incheckad väska är inkluderat i biljettpriset. Ytterligare bagageutrymme beror på din EuroBonus medlemsnivå. Läs mer här.

Flyget avgår från Köpenhamns flygplats. Exakt tid kommer kommuniceras närmare avgång.

SAS står inte för transport till Köpenhamns flygplats, om du bor någon annan stans behöver du anordna transport dit själv. Reser du från Stockholm eller Oslo kan du ta första morgonflyget och komma fram i tid.

Incheckning är öppen mellan 07:00-08:20. Vi rekommenderar att du är på plats senast kl. 07:30. Du är själv ansvarig för transporten till Köpenhamns flygplats.

Vi landar i Köpenhamn omkring kl. 17:00 måndag den 8 april. Det finns anslutningsflyg till Aalborg, Aarhus, Arlanda, Oslo, Bergen, Göteborg, Stavanger och Trondheim. Om du har incheckat bagage, räkna med marginal när du bokar ditt anslutningsflyg då du behöver checka in ditt bagage igen på Köpenhamns flygplats.

Nej, du kommer behöva checka in ditt bagage igen på Köpenhamns flygplats. Vänligen räkna med goda marginaler så du har gott om tid.

Några timmar.

Destinationen kommer avslöjas under flyget.

Under resan

Flyget avgår den 5 april och åker tillbaka den 8 april, så du kommer ha totalt fyra dagar och tre nätter på den okända destinationen.

Du kan planera din budget som du vanligtvis gör om du åker på en weekendresa. Det kommer finnas många restaurangalternativ i olika prisklasser, och om du har valt att bo på SAS partnerhotell så ingår frukost varje dag.

Om du har signat upp och blivit bekräftad för boende via SAS hotellpartner kommer du få mer information om boendet på mejl. Vi kommer även ha dedikerad SAS-personal på plats under hela resan. Om du inte har signat upp för boende via SAS hotellpartner, är du antingen väldigt äventyrlig och vill boka ditt eget boende när vi landat på den okända destinationen, eller så har du helt enkelt glömt. Om det sistnämnda, vänligen gå in i SAS-appen och välj rumspreferens så fort som möjligt.

Nej, då behöver du boka ditt eget boende väl framme på den okända destinationen.

Nej, rummen på SAS partnerhotell är begränsade och kommer bokas upp snabbt. Om du vill säkra din plats behöver du signa upp för ett hotellrum i SAS-appen senast den 4 mars.

Du betalar med kreditkort (Amex, Mastercard eller VISA) vid ankomst. Priset för ett singelrum är €143/natt och ett dubbelrum kostar €153/natt, inklusive skatt. Vänligen se till att du har med dig ett giltigt kreditkort då SAS inte kommer kunna täcka denna kostnad.

Nej, det kan du inte.

Ja, SAS kommer erbjuda möjligheten att följa med på okända aktiviteter under resan, utan extra kostnad. Du meddelar oss om du är intresserad att följa med på dessa aktiviteter i SAS-appen.

Ja, inga aktiviteter är obligatoriska.

Du kan mejla till destination.unknown@sas.se om du har frågor om resan så svarar vårt team så snabbt som möjligt. Om du är bekräftad för resan kan du även chatta med de andra bekräftade resenärerna i SAS-appen. Där kommer även dedikerad SAS-personal kunna svar på frågor.