Flyg Malmö Palermo Sicilien

Boka flyg från Malmö till Palermo Sicilien i vår lågpriskalender

Genom att titta i vår lågpriskalender kan du hitta våra allra bästa priser på flyg från Malmö till Palermo Sicilien. Om du är ute i god tid så förbättras dina chanser att hitta riktigt billiga flyg mellan Malmö och Palermo Sicilien som passar just dig och ditt resesällskap.

Hitta våra bästa frånpriser till alla våra destinationer i vår lågpriskalender. Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs.

Flyg Malmö Palermo – Sevärdheter

Palermo är en vacker stad med många spännande sevärdheter, god mat och vacker arkitektur. Få lite inspiration för din resa nedan.  

Catacombe dei Cappuccini

Om du vill ha en upplevelse utöver det vanliga bör du besöka Catacombe dei Cappuccini – en ovanlig plats, men definitivt värt ett besök. Här kan du uppleva tusentals mumier i olika skick – vissa är välbevarade, andra är i förfall. Längst bak i katakomberna hittar du en glasbur där den lilla flickan Rosalia Lombardo ligger. Flickan har av många kallats den sovande skönheten, eftersom det ser ut som om hon bara ligger och sover, även om hon har varit död sedan 1920.  

Teatro Massimo

I denna vackra byggnad hittar du Syditaliens största teater och Palermos opera. I salen finns en fantastisk akustik, så om du har möjlighet bör du boka biljetter till en föreställning. Under de varma sommarmånaderna anordnas dock utomhuskonserter istället, men du kan fortfarande komma in och se den vackra byggnaden om du bokar en guidad tur. 

Transport från Palermo flygplats

Palermo flygplats ligger på Siciliens nordkust, vilket är 33 km från centrum av Palermo. Nedan hittar du bra tips på transportalternativ till och från flygplatsen. 

Buss

Från flygplatsen kan du ta en buss in till Palermos centrum eller till stationen. Bussarna går ungefär varje halvtimme. Det är också möjligt att ta bussar till andra delar av ön som Trapani och Ribera, men de går inte lika ofta.  

Taxi

Om du vill komma till slutdestinationen i Palermo så snabbt som möjligt kan du också ta en taxi. Taxihållplatsen är placerad nära terminalens utgång. Här kan du nästan alltid vara säker på att hitta en taxi oavsett när på dygnet du landar. Innan du stiger in i taxin är det en bra idé att avtala ett konkret pris med chauffören.

Biluthyrning

Vägförbindelserna från flygplatsen till centrum och vidare till resten av Sicilien är bra. Du kan därför med fördel överväga att hyra en bil för din resa, eftersom det ger dig möjlighet att se ett större område av Sicilien. På Palermo flygplats finns ett stort utbud av biluthyrningsföretag, men det är en bra idé att boka en bil i förväg för att undvika onödig väntetid på flygplatsen.

En trevligare reseupplevelse startar på Malmö-Sturup flygplats

SAS Fast Track

När du reser Malmö Palermo Sicilien i SAS Plus eller om du är SAS EuroBonus Guld- eller Diamantmedlem så har du tillgång till Fast Track på Malmö-Sturup flygplats. Fast Track är det snabbaste och smidigaste sättet att passera genom flygplatsens säkerhetskontroll. Detta hjälper dig att få mer tid för avkoppling, arbete eller att bege dig snabbare till gaten.

Alltid med SAS

Vi strävar efter att säkerställa att våra kunder ska ha en avkopplande och bekväm resa. Oavsett vilken biljettyp du har ingår alltid vissa av SAS kundförmåner.

Det ingår alltid smidig incheckning online, kaffe och te ombord, upp till 90 % barnrabatt och SAS App i din flygning.

Ingår i din reseklass: SAS Go SAS Plus SAS Business*
24 timmars öppet köp Ja Ja Ja
Handbagage
Light

Ja*

Smart/Pro

1 x 8 kg

2 x 8 kg* 2 x 8 kg
Incheckat bagage
Light

Nej

Smart/Pro

1 x 23 kg

Smart

1 x 23 kg

Pro

2 x 23 kg

2 x 32 kg
Fast Track** Nej Ja Ja
SAS Lounge** Kan läggas till mot en avgift Ja Ja
Mat och dryck
Långdistansflyg till/från Asien, Kanada och USA:

Ja

Flyg inom Skandinavien/Europa:

Kan förbeställas

Ja Ja
WiFi Kan läggas till mot en avgift Kan läggas till mot en avgift Ja

*Flyg till/från Asien, Kanada och USA **Om tillgängligt