Flyg Umeå Faro Algarve

Boka flyg från Umeå till Faro Algarve i vår lågpriskalender

Genom att titta i vår lågpriskalender kan du hitta våra allra bästa priser på flyg från Umeå till Faro Algarve . Om du är ute i god tid så förbättras dina chanser att hitta riktigt billiga flyg mellan Umeå och Faro Algarve som passar just dig och ditt resesällskap.

Hitta våra bästa frånpriser till alla våra destinationer i vår lågpriskalender. Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs.

Flyg Umeå Faro – Sevärdheter och mat

Faro har mycket att erbjuda. Upplev exempelvis den gamla hamnmarinan, kyrkan Igreja do Carmo, fascinerande museer, den historiska stadskärnan med spännande byggnader och de mysiga torgen. Nationalmonumentet Faros katedral som grundades på 1200-talet är också en given sevärdhet för den intresserade. Som du märker finns det många upplevelser att vänta när du besöker denna vackra portugisiska stad.

Maten i Faro är av hög klass och det finns flera matställen med traditionell portugisisk mat. Ett spännande sätt att uppleva både staden och maten kan vara genom att gå en matvandring som t.ex. Eating Algarve Food Tours. På en matvandring blir du på ett kul sätt introducerad för både mat och stad. Boka flyg Umeå Faro idag och njut av Portugals matkultur i en spännande inramning!

Flyg Umeå Faro och upptäck Algarve

Faro är Algarves största stad och ligger en kort busstur från badstränderna. Faro är inte en typisk turistort utan erbjuder istället en mer genuin portugisisk upplevelse. Eftersom Faro är regionens huvudstad finns det bra förbindelser till andra resmål som Lagos, Quarteira eller något annat kustnära ställe. Flyg Umeå Faro och res runt i den fantastiska regionen Algarve!

Stränder

Regionen Algarve är bl.a. känt för sina underbara stränder. Nedanför följer några du inte får missa på din resa.

Lagos

Lagos ligger ca 1h 40 min från Faro och passar därför bra som ett endagsresmål. Lagos är känt för sina unika klippformationer som går ut i havet. Lagos var också avreseort för flera upptäcktsresande på 1400-talet och rymmer flera unika historiska byggnader och monument. Stranden med klippformationerna heter Praia de Dona Ana och har kristallklart vatten och ligger behagligt i skydd från vinden.  

Praia da Falésia

Praia da Falésia är en sex km lång strand som ligger vid staden Vilamoura ca 40 minuter från Faro. Praia de Falésia är en lång och klassisk badstrand av högsta kvalitet. Där finns faciliteter som gör strandlivet lättare så som toaletter, caféer samt restauranger. På sommarhalvåret jobbar livräddare på denna barnvänliga strand.

Transport från Faro flygplats

Faro flygplats ligger 6 km från centrum av Faro. Oavsett vilket transportmedel du använder tar det under 30 minuter att nå centrum.

Biluthyrning Faro

Utöver stränder bjuder regionen Algarve på massor av natursköna miljöer, mat och sevärdheter. Hyrbil är däför ett bra alternativ för den som vill resa runt. På det sättet kan du snabbt och enkelt ta dig runt och uppleva det du vill, eftersom du inte är beroende av buss- och tågtider. Du kan hyra en bil på flygplatsen, men beställ den hellre innan du anländer så att den är redo när du kommer.

Buss

Om du vill ta det billigaste transportalternativet rekommenderar vi att du tar bussen till centrum. På flygplatsen kan du ta buss nummer 14 eller 16 till Faro centrum. Båda bussrutterna går regelbundet och det tar inte mer än 20 minuter att ta sig från flygplatsen till centrum.

Taxi

Ta en taxi från Faro flygplats till centrum om du vill komma fram så snabbt som möjligt. En taxi till centrum av Faro tar lite över 15 minuter. Var dock uppmärksam på att priserna kan variera under dagen.

Alltid med SAS

Vi strävar efter att säkerställa att våra kunder ska ha en avkopplande och bekväm resa. Oavsett vilken biljettyp du har ingår alltid vissa av SAS kundförmåner.

Det ingår alltid smidig incheckning online, kaffe och te ombord, upp till 90 % barnrabatt och SAS App i din flygning.

Ingår i din reseklass: SAS Go SAS Plus SAS Business*
24 timmars öppet köp Ja Ja Ja
Handbagage
Light

Ja*

Smart/Pro

1 x 8 kg

2 x 8 kg* 2 x 8 kg
Incheckat bagage
Light

Nej

Smart/Pro

1 x 23 kg

Smart

1 x 23 kg

Pro

2 x 23 kg

2 x 32 kg
Fast Track** Nej Ja Ja
SAS Lounge** Kan läggas till mot en avgift Ja Ja
Mat och dryck
Långdistansflyg till/från Asien, Kanada och USA:

Ja

Flyg inom Skandinavien/Europa:

Kan förbeställas

Ja Ja
WiFi Kan läggas till mot en avgift Kan läggas till mot en avgift Ja

*Flyg till/från Asien, Kanada och USA **Om tillgängligt