sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
St Petersburg

Flyg till St Petersburg

Många direktavgångar i veckan till St Petersburg

Flyg med SAS till Sankt Petersburg i Ryssland och välj bland många avgångar i veckan. Vi flyger direkt till St Petersburg från Stockholm och resan tar bara 1,5h. I vår lågpriskalender får du enkelt och snabbt en överblick över våra avgångar och priser.

Hitta din avgång till St Petersburg

Flyg med SAS och upplev alla fördelar

På SAS har vi olika reseklasser och garanterat en som passar just dina behov. Oavsett vilken reseklass du väljer eller vad din biljett kostar kan du alltid njuta av vår höga service, gratis kaffe och te ombord på flyget, fritt val av sittplats 22 timmar innan avgång, dagstidning i vår app – och mycket mer.

Mer om våra reseklasser

Få upp till 90% barnrabatt på flygbiljetter

Ta med dina barn på äventyr runt om i världen och ge dem egen reseglädje från start. Med vår barnrabatt på flygbiljetter kan du spara mycket pengar. Du kan faktiskt spara upp till 90% när du köper flygbiljetter för barn som är under 2 år och 25% när du reser med barn i åldern 2–11 år.  

Mer om att resa med barn

Tjäna poäng med EuroBonus

Med gratis medlemskap i EuroBonus kan du tjäna poäng varje gång du flyger med SAS vilket gör att du kan uppleva mycket mer av världen. Ju mer du flyger med oss, desto fler fördelar får du som medlem i EuroBonus, fördelar som inkluderar tillgång till SAS Lounge och Fast Track på flygplatsen och mycket mer.

Bli medlem i EuroBonus

Hitta billiga flygbiljetter i vår lågpriskalender

Är du ute efter billiga flygbiljetter till St Petersburg? Vi har gjort det enkelt för dig att hitta de bästa priserna på flygbiljetter i vår lågpriskalender. Om du är flexibel med datum är det värt att klicka runt för att eventuellt spara pengar. Med vårt 24 timmars öppet köp kan du känna dig säker att boka så fort du hittar ett bra erbjudande. Om datumet trots allt inte passar avbokar du bara biljetterna inom 24 timmar och beställer nya. 

Se vår lågpriskalender 
 

St Petersburgs flygplats – Pulkovo Airport 

Sankt Petersburg flygplats ligger 23 km utanför centrum av St Petersburg och är den tredje mest trafikerade flygplatsen i Ryssland. Flygplatsen blev klar 1932, och flygplatskoden LED kommer från Sankt Petersburgs namn under Sovjetunionen, nämligen Leningrad.  

Kontakt:

Pulkovskoye Shosse

Building 41

lit. ZA

Saint Petersburg

Tfn.: +7 812 337-38-22 eller +7 812 337-34-44

Webbplats 
 

Transport till och från St Petersburgs flygplats

Når du anländer till St Petersburgs flygplats och ska vidare in till staden kan du antingen ta buss eller taxi. Från flygplatsen går det tre olika bussar och hållplatsen ligger strax utanför ankomsthallen. Restiden beror på vilken buss du tar och tar mellan 15 och 35 minuter till centrum. Om du väljer att ta taxi, välj en licenserad taxibil.

Biluthyrning på St Petersburgs flygplats

Du kan också hyra bil på flygplatsen och köra själv in till staden. Beroende på trafik och rutt tar resan mellan 30 min till 1 timme. Om du bokar din bil i god tid före avresan får du den till det bästa pris. Samtidigt kan du vara säker på att bilen är klar för avhämtning när du anländer vilket minimerar väntetiden på flygplatsen efter din ankomst.

Hyr bil på St Petersburgs flygplats nu

 

Kollektivtrafik i St Petersburg

När du tar dig runt i St Petersburg har du många olika alternativ att välja bland. Kollektivtrafiken i staden består av tunnelbana, spårvagn, buss, trådbuss och vattenbuss samt även privata minibussar som är en central del av transportsystemet till förorterna.

Framför allt tunnelbanan fungerar mycket bra och är ett bra resealternativ. Tunnelbanan är väl utbyggd och det byggs hela tiden nya stationer. Många av stationerna är dessutom extraordinärt vackra jämfört med tunnelbanestationer i andra städer.

Kollektivtrafiken i St Petersburg är relativt billig. Om du är i staden en vecka eller längre och om du räknar med att använda kollektivtrafik mycket kan det löna sig att köpa ett resekort. 
 

Upplev St Petersburg

St Petersburg är den näst största staden i Ryssland. Befolkningen i staden är känd för att vara vänlig och hjälpsam, och staden är känd för sina vackra, gyllene kupoler och intressanta historia som fortfarande finns att upptäcka i stadens spektakulära arkitektur.

Utöver historia, palatsen och vackra tunnelbanestationer är St Petersburg en modern stad som kan besökas året runt. På våren är staden full av vackra blommor, på sommaren går solen i stort sett inte ned, på hösten lyser gyllene träd över de gyllene kupolerna, och på vintern lyser snön upp staden.

Boka biljetter till äventyrliga St Petersburg

Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

Fakta Sankt Petersburg

Valuta: ryska rubel

Tidsskillnad: +2

Språk: ryska, ukrainska, azerbajdzjanska och tatariska  

 

Ryska Ambassaden: 

Gjörwellsgatan 31

112 60 Stockholm

Tfn.: + 46 8 13 04 41

Webbplats  
 

Svenska konsulatet i St Petersburg:

Malaja Konjusjennaja 1/3

191186 Sankt Petersburg

Tfn.: +7-812-329 14 30

WebbplatsFler SAS destinationer