Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookie policy

ENKEL FRÅN
Zürich

Flyg till Zürich

SAS flyger dagligen till Zürich. Vi erbjuder direktflyg från Stockholm, från/via Köpenhamn och Oslo.

Flyg till Zürich vid foten av Alperna. Med SAS bokar du billiga flygbiljetter till Schweiz som är en vacker upplevelse både sommar och vinter. Boka lågprisflyg till Zurich för skidresor, weekendresor eller storstadsresor!

Zürich har gjort sig känt som ett av världens största finans- och handelscentra, men staden med sin vackra medeltida stadskärna är väl värt ett besök även om man inte kommer hit i affärer. Flyg till Zürich både sommar och vinter när du vill ha variation på din semester. Kultur, historia, konst och modernism trängs i det breda utbudet. På sommaren kan man bada i Zürichsjön och är man intresserad av skidåkning är Zürich med sin närhet till Alperna dessutom en lämplig destination för vintersemestern.

På sistone har förbundsrepubliken Schweiz största stad dessutom blommat upp och blivit en plats med internationell storstadsprägel. Under den slicka ytan hittas numera de hippare kvarteren i stadens västra delar, med konst, populärkultur och ett rikt nattliv. Öster om Gamla stan finns bohemiska Niederdorf som är fullt av mysiga caféer, barer och ett myllrande stadsliv. I augusti varje år är det många ungdomar som tar flyg till Zürich för att vara med på Street Parade, en tre dagar lång technofestival med hedonistisk touch.
 

Flyg till Zürich och njut av kulturen

Zürich är berömd för sin teater (Schauspielhaus), sin opera (Opernhaus) och sin konserthall (Tonhalle), och ett flyg till Zürich kan helt säkert bjuda på en kulturell upplevelse av hög klass. Man bör heller inte missa att botanisera i konstgalleriet Kunsthaus. Här njuter du av Rembrandt, Matisse, Warhol, Picasso och Monet. Här finns också den största samlingen av Munchs verk utanför Skandinavien.

Bland andra sevärdheter finns leksaksmuseet, Fraumunsterkyrkan, och cirkusmuseet i närliggande staden Rapperswil. Sevärt är också den vackra medeltida Grossmünsterkyrkan och dess tvillingtorn.

Ordna familjens vintersemester redan nu och boka flyg till Zürich. Här får du en stor variation av aktiviteter och sevärdheter som passar alla smaker. Boka ditt flyg till Zürich med SAS online.

Att se och göra i Zürich

Zürich kan erbjuda ett flertal mycket intressanta museer och vackra byggnader, som den nästan 1000 år gamla kyrkan Grossmünster.

Schweiz bästa galleri Kunsthaus återfinns även i Zürich. Här finner du verk av stora konstnärer som Picasso, Rembrandt, Warhol och Monet med flera.
 

Ta sig från flygplatsen

SAS flyger till Zürich flygplats som ligger lite drygt 1,1 mil nordväst om centrum. Tåget från flygplatsen till centralstationen tar bara ca 10 minuter.
 

Ta sig runt i Zürich

Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. Boka hyrbil här

I Zürich tar du dig enkelt runt med buss, spårvagn, båt eller linbana. Om du köper ZürichCARD så ingår fri resa i staden samt till och från flygplatsen under antingen 24 eller 72 timmar.
 

Shopping i Zürich

Zürich erbjuder alternativ till alla budgetar. Banhofstrasse är en populär och välkänd shoppinggata där du hittar lite av varje. Är du ute efter äkta Schweiziskt hantverk i form av armbandsur är det hit du ska bege dig.

Om du däremot vill fynda kan du svänga förbi Bürkiplatz i gamla stan där det hålls loppmarknad på lördagar under sommarhalvåret. Mer om shoppingresor
 

Äta i Zürich

Schweizisk mat hämtar många influenser från det tyska, franska och italienska köket. Typiskt schweizisk mat är simpel och tillverkas av närproducerade ingredienser som potatis och ost. Den kanske mest kända schweiziska rätten är ostfondue där du doppar små bitar av bröd eller potatis i smält ost.
 

Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

Hitta billiga flygbiljetter till Zurich

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.