ENKEL FRÅN
Poznan

Flyg till Poznan

SAS erbjuder direktflyg till Poznan från/via Köpenhamn.
 

Poznan, Polen

Är du ute efter en gammal och vacker stad ska du flyga till Poznan i västra Polen. Historiskt sett har Poznan alltid varit viktig för Polen som en lönsam handelsstad. Med nästan 600 000 invånare är det den femte största staden innanför landets gränser. Vackra byggnader, stora mässor, bra shopping och varma somrar gör Poznan till ett utmärkt resmål året runt.
 

Sevärdheter i Poznan

För den som gillar byggnadskonst är gamla stan i Poznan en given anhalt på semestern. Mitt på det stora torget ligger stadshuset med sitt speciella spelverk. Bli inte förvånad om turisterna börjar samlas för att beskåda urtavlan klockan tolv. Då kommer nämligen två små mekaniska bockar fram och stångas. Vid torget finns det förutom stadshuset också ett museum som behandlar upproret mot Preussen.

Stora delar av staden förstördes under andra världskriget. Så mycket som hälften av byggnaderna beräknas ha strukit med i striderna. Efter kriget restaurerades gamla stan och den vackra stadsdelen välkomnar återigen turister såväl som lokalbefolkning.
 

Poznans shopping och mässor

Poznan är i grund och botten en handelsstad och har fortfarande en stark prägel av kommers med internationella handelsmässor som avlöser varandra med företag och turister från hela världen. Självklart finns det utmärkt shopping i staden. Det är typisk bekväm västerländsk shopping i form av stora gallerior och köpcentrum som blivit populära i Poznan. Priserna är som i övriga Polen relativt låga.
 

Klimat och väder i Poznan

Precis som i stora delar av Polen är klimatet varmt på sommaren men kyligt på vintern. Flyger du till Poznan på sommaren får du vara beredd på att temperaturen kan stiga till närmare 30 grader om det är bra väder. Trots varma somrar är det inte ovanligt med snö på vintern, vilket ger en variationsrik stad som alltid är värd ett besök. Flyg till Poznan med SAS, boka flygbiljetter på sas.se!

Hitta billiga flygbiljetter till Poznan

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.