ENKEL FRÅN
Aberdeen

Flyg till Aberdeen

SAS erbjuder direktflyg till Aberdeen från/via Köpenhamn och Oslo.

Längs Skottlands nordöstra kust ligger landets tredje största stad Aberdeen. En stad som kännetecknas av byggnader uppförda i den lokala grå granit som brutits på platsen i århundraden.

Det enklaste sättet att resa till Aberdeen är att flyga till stadens egen flygplats som ligger i förorten Dyce, precis norr om staden.


Flyg till en anrik stad

Idag är Aberdeen hårt kopplad till de oljefyndigheter som ligger utanför kusten. Till flygplatsen kommer helikoptrar för att transportera arbetskraft och material till och från oljeplattformarna, men så har staden inte alltid sett ut. Som turist kan man återupptäcka hamnverksamhetens och fiskets storhetstid på det prisbelönta sjöfartsmuseet.
 

Grönskande sevärdheter i Aberdeen

Aberdeen har fått flertalet priser för sina vackra parker och trädgårdar. Det finns allt från vidsträckta parker med skogspartier som lockar lokalbefolkningen ut på promenader och motion till mer koncentrerade parker av grönska och blommor. Gillar du att fotografera är Aberdeen det perfekta resmålet oavsett om du väljer att fotografera innanför stadsgränsen eller bege dig ut i den ständigt närliggande naturen.
 

Shopping i Aberdeen

För de som bestämmer sig för att tillbringa sin semester i en storstad är det naturligtvis viktigt med bra shopping. I Aberdeen finns det en uppsjö av möjligheter. Antingen beger du dig till de nya galleriorna och köpcentrumen, eller så fixar du inköpen längs gatorna George Street och Union Street. På grund av att den är lagd med granit har Union Street fått smeknamnet ”The granite mile”. Mer om shoppingresor
 

Boka en golfresa

Tack vare Aberdeens stora fokus på grönområden, både innanför och utanför staden, har staden blivit ett riktigt bra resmål för golfspelare. Närområdet bjuder på otaliga golfbanor och tack vare Aberdeens närhet till havet finns det riktiga linksbanor. Med namn som golfarkitekten Alistair MacKenzie förstår den inbitne golfaren att här finns det storslagna banor att bemästra.

Flyg till Aberdeen med SAS, boka flygbiljetter på sas.se.

Hitta billiga flygbiljetter till Aberdeen

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.