sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Lettland

Flyg till Lettland

Flyg med SAS till Lettland

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

Olika kulturer och epoker gör Lettland till en plats där gammalt och nytt kompletterar varandra. Lettlands natur är hisnande och det finns inte mindre än 17 floder som genomkorsar landet.

Boka din flygresa till Lettland med SAS och få öppet köp i 24 timmar på din flygbiljett, incheckning online 22 timmar före avgång och fritt val av sittplats – allt utan extra kostnad. 

 

Ta med dig barnen till Lettland

Om du reser med barn under 2 år (utan egen sittplats) reser de antingen gratis eller med 90% rabatt på flygdelen av biljetten beroende på resmål. Barn i åldern 2–11 år får 25% rabatt. Rabatterna gäller inte på skatter och avgifter.

 

Medeltida städer, slott och museer i Lettland

När du reser runt i Lettland får du uppleva ett historiskt fascinerande land där man har bevarat många historiska och vackra medeltida städer och slott. Om du väljer att besöka Riga kan du tillbringa dagar med att fördjupa dig i spännande utställningar på stadens många museer. Vi rekommenderar särskilt att du besöker det historiska museet som ligger i stadens slott, liksom Rigas två största gallerier: Museum of Foreign Art och State Museum of Art. 

 

Riga – Baltikums lilla Paris

Lettlands huvudstad Riga är definitivt värd ett besök. Den fantastiska och mysiga staden är rik på historia och du kan hitta oändligt många intressanta historiska byggnader som alla vittnar om Lettlands hoplappade historia. Här kan du besöka den imponerande katedralen, Krievu Pareizticigo, som man började bygga 1211 och som har renoverats under århundraden. Du kan också ta en promenad förbi Rigas 26 meter höga kruttorn som användes som fängelsehåla och tortyrkammare förr i tiden, samt Rigas frihetsmonument som uppfördes 1935. När det börjar närma sig kvällen erbjuder Riga ett pulserande storstadsliv med caféer och mysiga bakgårdar där du kan njuta av en lettisk öl. 
 

Kurorter i Lettland

Omkring 17 kilometer från Riga ligger den populära kurorten Jurmala, som består av 12 små byar utspridda på 30 kilometer längs Rigabukten. Om du väljer att besöka Jurmala kan du se fram emot att omges av fantastisk natur och ändlösa stränder i en solig miljö. 

 

Unika naturupplevelser i Gauja Nationalpark

Gauja nationalpark ligger nordost om Riga och bjuder på fantastisk natur. Nationalparken är den största i Lettland och den är särskilt känd för sina sandstensklippor som skapades under devonperioden. Utöver sandstensklipporna kan du utforska Gutman-grottan och den lilla byn Lielstraupe, berömd för sin kyrka och sitt slott.