sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Peking/Beijing

Flyg till Peking/Beijing

Flyg till Beijing varje dag

SAS erbjuder direktflyg till Peking och Kina från/via Köpenhamn. Upplev den traditionsrika kinesiska kulturen på nära håll och en stad i rasande utveckling. 

I vår lågpriskalender får du enkelt en överblick över våra avgångar och priser. Om du bokar i god tid och är flexibel vad gäller datumen har du större chanser att hitta billiga flygbiljetter.

Hitta din avgång till Beijing nu

 

Få upp till 90% rabatt på flygbiljetter till barn

På SAS erbjuder vi stora rabatter till våra minsta resenärer. Om du ska flyga med barn som är under 2 år ger vi dig upp till 90% i barnrabatt på flygbiljetter, medan barn mellan 2 och 11 år får upp till 25% i rabatt.

Barn under 2 år får den högsta rabatten om de sitter i knäet på en vuxen medresenär. Om du dock hellre önskar en egen sittplats till ditt barn under 2 år är priset detsamma som för barn mellan 2 och 11 år.

Mer om att resa med barn
 

Upplev flexibiliteten med SAS

Din tid och belåtenhet är viktiga för oss. Därför erbjuder vi dig alltid flexibilitet när du bokar flygbiljetter hos oss. Rent konkret ger vi dig bland annat 24 timmars öppet köp, så om tidpunkten trots allt inte passar kan du enkelt ändra dina flygbiljetter. När du hittar ett bra erbjudande i vår lågpriskalender kan du därför lugnt boka och därefter kolla med dina reskamrater.

Hitta din nästa resa här

Beijing flygplats – Beijing Capital International Airport 

Beijing flygplats ligger cirka 32 km utanför stadens centrum och är den näst största flygplatsen i världen. Flygplatsen öppnade 1958 och den ursprungliga flygplatsbyggnaden används än i dag, tillsammans med senare utbyggnader. Beijing flygplats används mer och mer, och här passerar fler än 90 000 000 passagerare varje år.

Kontakt:

Capital Airport 

100621 Beijing

Kina

Webbplats

Upptäck fördelarna med SAS Plus

Vi har inkluderat en rad fördelar i din flygbiljett när du flyger SAS Plus så att du kan luta dig tillbaka och njuta av resan från start. Bland annat ingår 2 x 23 kg incheckat bagage, 1 x 8 kg handbagage samt mat och dryck ombord på flyget. 

Flyger du långt kan det vara skönt med lite extra komfort. Väljer du en SAS Plus-biljett får du ännu mer benutrymme och ett bredare säte. Förutom det ger det dig även tillgång till Fast Track, som är den snabbaste vägen genom säkerhetskontrollen, och SAS Lounge i Stockholm där det finns snabbt WiFi samt mat och dryck.

Mer om SAS Plus

Inspiration till din resa

Se världen med EuroBonus

När du flyger SAS kan du tjäna poäng när du köper allt från dagligvaror till flygbiljetter. Du kan använda dina intjänade poäng till nya flygbiljetter, bilhyra eller hotellvistelser. På så sätt kan du se ännu mer av världen som medlem i EuroBonus, vårt kostnadsfria lojalitetsprogram.

Läs mer om EuroBonus och bli medlem här

Transport till och från flygplatsen

När du landar på Beijing flygplats har du många olika transportmöjligheter in till staden från flygplatsen. Du kan välja mellan buss, tåg och taxi. Expresståget går var tionde minut mellan kl. 06.00 och 22.30 och är ett bra alternativ om du vill undvika den tidvis mycket hårda trafiken som Beijing bland annat är känd för.

Det går också flygbussar och lokala bussar från flygplatsen, och du hittar taxibilarna direkt utanför utgången. Chaufförerna talar ofta inte engelska så det kan vara en bra idé att skriva ned adressen till din destination så att du är säker på att du hamnar rätt. 

Mer om transport till och från flygplatsen

 

Biluthyrning på Beijing flygplats

Om du vill hyra bil på flygplatsen för att ta dig runt på egen hand kan det vara en bra idé att boka bilen hemifrån så att din bil är klar när du landar. Om du landar utanför de normala öppettiderna är en förbokad bil dessutom din garanti för att biluthyrningskontoret fortfarande har öppet.

Hitta din hyrbil här

Transport i Beijing

Beijing är Kinas största knutpunkt för trafik. Stadens transportmöjligheter omfattar bland annat tåg, tunnelbana, buss och stadscyklar. Det finns också traditionella rickshawcyklar i staden.

I rusningstrafik kan man försöka undgå att åka buss eller bil eftersom det ofta blir mycket stora trafikstockningar i staden. I stället kan tunnelbanan vara ett bra alternativ om du ska långt. För kortare turer kan stadens offentliga cyklar rekommenderas. Cyklarna kan hyras av personer mellan 18 och 65 år som är längre än 130 cm.

De traditionella rickshaws är ett bra sätt att uppleva de gamla, smala gatorna och bjuder också på en fin kulturell inblick. Priset bör du förhandla om i förväg så det inte blir problem i efterhand. Lite dricks ovanpå det avtalade priset är inte ovanligt. 
 

Gå på äventyr i Beijing

Beijing bjuder på kultur, historia och mat utan dess like. Den myllrande stämningen och kopplingen till historia är enastående. Samtidigt är det en stad i rasande utveckling där det moderna livet levs på samma sätt som på många andra platser i världen.

När du besöker Beijing finns det många upplevelser att fånga. Kinesiska muren som sträcker sig över tusentals kilometer och som byggdes som försvar mot olika nomadstammar bjuder både på en intressant historisk inblick och ett andrum i den vackra naturen, som står i skarp kontrast till det stimmiga storstadslivet.

I Beijing har du dessutom stora möjligheter att uppleva det kinesiska kulturarvet, bland annat genom att besöka Himmelska fridens torg, Förbjudna staden och Sommarpalatset.

Boka biljetter till ditt nästa äventyr

Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som skyddar dig från att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

Fakta om Beijing

Valuta: renminbi

Tidsskillnad: +6

Språk: mandarin

 

Svenska ambassaden: 3, Dongzhimenwai Dajie, Sanlitun, Chaoyang District,Beijing 100600, Kina

Tfn: (+86) 10 6532 9790

E-post: ambassaden.peking@gov.se
 

Kinesiska ambassaden: Lidovägen 8, 115 25 Stockholm, Sverige

Tfn: +46 57936404

 

Fler SAS destinationer