sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Hongkong

Flyg till Hongkong

Flyg med SAS direkt till Hong Kong och Kina från/via Köpenhamn året runt och upplev den intressanta storstaden. I vår lågpriskalender får du enkelt översikt över våra många veckovisa avgångar. 

Oavsett om du är ombord på en kort- eller långdistansflygning vill vi att du ska få en sådan bekväm flygresa som möjligt. Vi bjuder på mat & dryck ombord samt ger dig bästa möjliga service. Ett stort underhållningsutbud i form av video on demand samt musik finns att tillgå för att göra resan extra trivsam.

Detta ingår i din flygbiljett när du flyger till Hongkong med oss:


Flyg med SAS till Hong Kong 

Res till Hongkong året runt och upplev en storslagen stad där öst och väst möts. Ta en titt i vår lågpriskalender och hitta våra billigaste flygbiljetter till Hongkong. När du hittar ett bra erbjudande kan du känna dig fri att boka direkt. Vi har nämligen 24 timmars öppet köp, så om tidpunkten trots allt inte passar kan du enkelt avboka och hitta andra biljetter. Bokar du i god tid har du chans att hitta de bästa priserna.

Hitta billiga flygbiljetter i vår lågpriskalender

Stor barnrabatt på flygbiljetter

Resenärer i alla åldrar är självfallet välkomna ombord på våra flyg. Därför erbjuder vi stor rabatt på flygbiljetter till de minsta. Om du reser med barn under två år kan du få upp till 90% barnrabatt på flygbiljetterna om ditt barn sitter i knäet på en vuxen medresenär under flygresan. Barn mellan 2 och 11 år får upp till 25% barnrabatt och naturligtvis en egen sittplats.

Mer om barnrabatt på flygbiljetter

Behövs visum för inresa till Hongkong?

Som svensk, norsk eller dansk medborgare krävs inget visum för resa till Hongkong. Dock måste passet ha 4 veckors giltighetstid utöver inplanerad vistelse. Observera att andra visumregler gäller för resor till Folkrepubliken Kina.

Mer om visum och resor till Hongkong och Kina
 

Köpenhamn–Hongkong

SAS flyger från/via Köpenhamn till Hongkong International Airport som ligger ca 3,4 mil öster om stadskärnan. Flygplatsen erbjuder smidig transport via exempelvis snabbtåget Airport Express MTR som går flera gånger i timmen in till City.

Inspiration till din resa

EuroBonus – en värld full av fördelar

Älskar du att uppleva världen? I så fall är EuroBonus något för dig. Som medlem får du nämligen möjlighet att uppleva ännu mer av världen. När du flyger med SAS kan du tjäna poäng som du sedan kan använda till flygbiljetter, biluthyrning eller hotellvistelser. Du kan tjäna poäng i några webbshoppar och när du köper dagligvaror samt annat med ditt EuroBonus kreditkort.

Tjäna poäng inför din flygresa till Hongkong – gå med kostnadsfritt i EuroBonus.

Mer komfort i SAS Plus

Flyger du långt kan det vara skönt med lite extra komfort. Väljer du en SAS Plus-biljett får du ännu mer benutrymme, en bredare sittplats samt mat och dryck ombord. Förutom det ger det dig även tillgång till Fast Track, som är den snabbaste vägen genom säkerhetskontrollen, och SAS Lounge i Stockholm där det finns snabb internetuppkoppling, mat och dryck.

Mer om SAS Plus

Hong Kong International Airport 

Hong Kong International Airport öppnades 1998 och är en av världens största och mest trafikerade flygplatser. Endast 2016 passerade över 70 000 000 passagerare flygplatsen som under sin livstid har fått flera utmärkelser, bland annat som Asiens mest effektiva flygplats och världens bästa flygplats.

Kontakt:

1 Sky Plaza Rd
Chek Lap Kok
Hong Kong
Tfn: +852 2181 8888

Webbplats  

 

Transport till och från Hong Kong flygplats

På Hong Kong flygplats hittar du flera olika alternativ att ta dig in till staden. Med expresståget som kör mellan staden och flygplatsen tar resan bara 24 minuter. Tåget kör var tionde minut större delen av dagen. Det går dock inte tåg om natten. Det finns också många olika bussar som kör mellan flygplatsen och olika ställen i Hong Kong. Om du vill ta en taxi så finns dom till vänster när du går ut från ankomsthallen.
 

Transport i Hongkong 

Hongkong har ett av världens mest effektiva kollektivtrafiksystem som består av tåg, tunnelbana, färjor och spårvagnar. Oavsett vart du ska åka är det enkelt att komma dit med de många valmöjligheterna och de många avgångarna.

Tunnelbanesystemet i Hongkong består av 11 linjer som täcker hela staden. Tunnelbanesystemet består också av spårvagn och en tågförbindelse till den kinesiska fastlandet. Utöver tunnelbanan finns det många bussar i Hongkong. Busslinjerna täcker i stort sett hela regionen och de är billiga och bekväma att resa med.

Det finns olika sätt att köpa biljetter till kollektivtrafiken i Hongkong. Ett av de populäraste för lokalbefolkningen och för turister är Octopus Card som kan användas till att köpa biljetter till kollektivtrafiken samt som betalkort, bland annat i kiosker.

Mer om Octopus Card
 

Kultur och natur i Hong Kong

Hong Kong har genomgått en stor utveckling på en mycket kort tid vilket tydligt präglar staden. Skyskrapor, möjligheten att få jobb, natur och matkultur är bland de saker som lockar människor från hela världen.

Hong Kong är en stad full av kultur, både när det gäller traditioner och mat. Samtidigt finns det en mycket internationell atmosfär på staden, bland annat för att ett av de officiella språken är engelsk, och för att den attraktiva arbetsmarknaden lockar människor från hela världen.

Om du vill uppleva mera än stadslivet på din resa till Hong Kong kan du enkelt ta dig ut till naturen. Hela 40% av regionen är nämligen täckt av nationalparker och det tar inte mer än 20 minuter att ta sig från den hektiska staden till en tropisk strand.

Hitta biljetter till din resa till Hong Kong

Fakta Hongkong

Valuta: Hong Kong Dollar

Tidsskillnad: +7

Språk: kinesiska och engelska

 

Den kinesiska ambassaden: 

Lidovägen 8

115 25 Stockholm

Tfn.: +46 57 93 64 04

Webbplats


Det svenska konsulatet i Hongkong:

Room 2501, 25th floor, BEA Harbour View Centre

56 Gloucester Road

Wanchai, Hong Kong

Tfn.: +852 2521 1212

Webbplats

 

Övrigt

Reseförsäkring


Fler SAS destinationer