Flyg Luleå Gdansk

Boka flyg från Luleå till Gdansk i vår lågpriskalender

Genom att titta i vår lågpriskalender kan du hitta våra allra bästa priser på flyg från Luleå till Gdansk. Om du är ute i god tid så förbättras dina chanser att hitta riktigt billiga flyg mellan Luleå och Gdansk som passar just dig och ditt resesällskap.

Hitta våra bästa frånpriser till alla våra destinationer i vår lågpriskalender. Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs.

Flyg från Luleå till Gdansk – Sevärdheter

Om du beställer flygbiljetter till Gdansk får du möjlighet att uppleva fantastisk kultur och historia som finns i staden. Gdansk erbjuder många vackra sevärdheter. Om du reser hit från Luleå finns det många ställen som vi rekommenderar att du besöker. Här har vi samlat några förslag.

Mariakyrkan

Mariakyrkan är världens största murstenskyrka och den största sakrala byggnaden i Polen. Kyrkan, som naturligtvis är känd för sin storlek, kan ta emot upp till 25 000 besökare på en gång. Dessutom är kyrkan välkänd för en astronomisk klocka som inte bara kan visa tid och datum, utan även månfaserna, samt månens, solens och planeternas position. Här rekommenderar vi att du gör ett besök klockan 12.00 på förmiddagen, då bland annat figurerna av de tolv apostlarna kommer att visas.

Gamla stan och Kungsvägen

Om du besöker Gdansk rekommenderar vi att du tar dig tid att gå runt i gamla stan och längs gågatan Dluga. I gamla stan kan vi garantera att du hittar vackra byggnader, historiska monument och spännande stopp. Om du besöker gamla stan kan du också välja att följa Kungsvägen, precis som kungen gjorde på sin tid. Gatan är i dag en gågata, och erbjuder restauranger, mysiga butiker och historiska byggnader. Kungsvägen leder dig genom stora delar av centrum och därmed även längs flera av stadens stora sevärdheter, bland annat tre av stadens praktfulla portar Brama Wyzynna, Zlota Brama och Zielona Brama.

Grand Arsenal

Grand Arsenal, eller Wielka Zbrojownia, är en av de bäst bevarade byggnaderna från renässansen i staden. Byggnaden, som härstammar från 1600-talet, fungerade fram till 1800-talet som stadens arsenal, men fungerar i dag som ett konstgalleri i regi av Gdańsk Academy Of Fine Arts. Här arrangeras konstutställningar då och då. Eftersom det inte finns några permanenta utställningar i byggnaden är det ofta stängt för besökare. Du kan dock besöka en spännande vinbar på byggnadens första våning.

Flyg från Luleå till Gdansk – Transport till och från Gdansk flygplats

Gdansk flygplats är en mellanstor modern flygplats som bara ligger 10 km från Gdansk centrum. Om du ska besöka Sopot eller Gdynia är det bara 11 respektive 23 km bort.

Hyrbil

Utanför Gdansk flygplats finns det flera hyrbilsleverantörer där du kan hyra en bil om du vill uppleva omgivningarna till Gdansk.

Om du redan vet att du vill hyra en bil är det alltid en bra idé att boka en bil innan du landar så att den står redo när du landar. Boka hyrbil här

Tåg

Från flygplatsen kan du ta SKM-tågen in till centrum. Dessa tåg går med intervaller på 30 minuter till en timme, beroende på vart i Gdansk du ska. Tågen går både till Gdansk-Wrzeszcz och Gdansk-Glowny, som är huvudstationen i staden. Tågen hittar du precis utanför terminalen.

Buss

Den billigaste vägen in till centrum är med buss. Buss 210B går från flygplatsen in till centrum och tar ungefär 30 minuter.

Taxi

Om du föredrar att ta en taxi från Gdansk flygplats in till centrum finns taxihållplatsen utanför huvudentrén till terminalen.

Vill du ha mer inspiration om Gdansk? Besök vår reseguide Scandinavian Traveler, där alla våra bästa resetips om Gdansk finns samlade.

Alltid med SAS

Vi strävar efter att säkerställa att våra kunder ska ha en avkopplande och bekväm resa. Oavsett vilken biljettyp du har ingår alltid vissa av SAS kundförmåner.

Det ingår alltid smidig incheckning online, kaffe och te ombord, upp till 90 % barnrabatt och SAS App i din flygning.

Ingår i din reseklass: SAS Go SAS Plus SAS Business*
24 timmars öppet köp Ja Ja Ja
Handbagage
Light

Ja*

Smart/Pro

1 x 8 kg

2 x 8 kg* 2 x 8 kg
Incheckat bagage
Light

Nej

Smart/Pro

1 x 23 kg

Smart

1 x 23 kg

Pro

2 x 23 kg

2 x 32 kg
Fast Track** Nej Ja Ja
SAS Lounge** Kan läggas till mot en avgift Ja Ja
Mat och dryck
Långdistansflyg till/från Asien, Kanada och USA:

Ja

Flyg inom Skandinavien/Europa:

Kan förbeställas

Ja Ja
WiFi Kan läggas till mot en avgift Kan läggas till mot en avgift Ja

*Flyg till/från Asien, Kanada och USA **Om tillgängligt