Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookie policy

T/R FRÅN
Peking

Flyg till Peking

Ni Hao Peking

SAS erbjuder direktflyg till Peking från/via Köpenhamn alla dagar i veckan.

Upplev atmosfären i det gamla kinesiska imperiet och modern teknik i Kinas huvudstad Peking. I Peking finns det en blandning av ekon från det gamla kejsardömet till det ultra-moderna högteknologiska samhället. Peking byggdes för mer än 3000 år sedan och är en av Kinas fyra äldsta städer. Peking har i mer än 800 år varit landets huvudstad och över 34 kejsare har levt och regerat i Peking. Peking symboliserar fjärran österns mysticism och det moderna Kina, som har bidragit till att sätta den ekonomiska dagordningen i 21: a århundradet. Här finns den absolut senaste tekniken, mode, konst och arkitektur samtidigt som staden ger uttryck för den traditionella kinesiska kulturen.
 

Historiens vingslag

Den förbjudna staden måste besökas när man i Peking. Det mystiska namnet betecknar ett palatsområde som inhyst kejsaren och hans familj. Staden var "förbjuden" och "vanliga människor" riskerade döden om de försökte komma in på området. Byggandet av den förbjudna staden inleddes 1407 och pågick i 14 år. Resultatet blev ett palatsområde som består av 800 byggnader, där kejsaren och hans familj kunde leva ett majestätiskt liv omgivna av tjänare och konkubiner. Under det senaste decenniet har det skett en enorm renovering av den förbjudna staden och platsen har blivit en symbol för mystik som det gamla Kina är omgiven av.

Tiananmen Square är världens största torg och ett politiskt och kulturellt centrum i Peking. Torget har använts för många viktiga händelser. Det var till exempel här som ordförande Mao Zedong den 1 oktober 1949 deklarerade Kina till "Kina". Den Himmelska fridens torg historia sträcker sig tillbaka till 1417, men det var inte förrän 1949 när Mao och kommunistpartiet kom till makten torget fick den storlek den har idag. Här finns även Maos sista viloplats, Maos mausoleum i vilken Maos kropp ligger balsamerad.

 

Jade, pärlor, siden och mycket mer

Vare sig du letar efter den senaste tekniken, mode eller traditionellt hantverk kan du hitta det i Peking. På de många olika marknaderna hittar du allt från butiker som säljer allt från datorkomponenter till pärlor. På några av marknaderna kan du även ta skönhetsbehandlingar och sy upp en ny måttbestämd klänning eller kostym. Att pruta på priset är kutym på dessa marknader och något man måste göra.
 

Relaxing i Peking

I motsats till det hektiska stadslivet finns stadens många parker. Här samlas människor för att spela kinesisk schack, flyga drakar eller bara prata om allt mellan himmel och jord. I den vackra Beihai Park finns också ett tempel, som skyddas av en vacker drakmur. En annan form av mångfald från pulserande Peking är en utflykt till den legendariska kinesiska muren. Ett besök i Peking kan lätt kombineras med en dagsutflykt till den kinesiska muren bara ca 50 km från centrum av Peking. Muren har använts som skydd mot Mongolerna i norr och är byggd under nästan 2000 år.

Flyg till peking

Flyg till Peking med direktflyg från/via Köpenhamn, flygtiden är endast 9 tim! Boka billiga flygbiljetter här på sas.se

Peking, eller Beijing som staden numera officiellt heter, rymmer mer folk än hela Sverige. Trots detta så byter Peking ofta om från myllrande storstad till något lantligt trögt, med låga hus och framstår, ja varför inte, som en förvuxen by.

Sök dig bortom Himmelska fridens torg, bortom allt det nybyggda. 2000-talet och framtiden finns här, men också något annat. Här och var kommer vidsträckta luckor med alldaglig bebyggelse, där husen är lantligt spartanska och gränderna tillhör cyklar och höns, där tårpilar lutar sig över raka kanaler och gubbar sitter utomhus och dricker te ur väldiga emaljkoppar med lock.
 

Kinesiska muren

Mitt i vardagen finns skurar av prakt. Det kejserliga sätet med Den förbjudna staden. Den kinesiska världens mittpunkt vid Temple of Heaven. Passa på och besök sommarpalatsets parker och Kinesiska muren. Den evighetslångt ringlande muren med torn och värn över gröna berg och kullar, en bra bit utanför själva stadsgränsen. En annan berömd sevärdhet är Minggravarna som är beläget norr om Peking i Changping.

Peking är en stad i febrig förvandling. OS 2008 inleddes en byggboom utan dess like. Kvällslivet börjar bli allt mer västerländskt. Allt fler barer och klubbar öppnar. Nya shoppingcentra växer upp i takt med att marknadsekonomin tagit fart. Billig elektronik trängs med märkeskläder som trängs med kopior som trängs med hantverk, utbudet är enormt. Boka ditt flyg till Peking idag på sas.se!
 

Kort om Peking/Beijing

Valuta: 1 yuan = 100 fen (CNY)
Tidsskillnad: +7
Landsnummer: 86
Språk: kinesiska
Turistinformation: Tourist Information Center, ligger centralt på 10 Dengshikou Xi Jie, en tvärgata till Wangfujing

Hitta billiga flygbiljetter till Peking

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.GUIDE TILL PEKING

Upplev den mystiska atmosfären i den urgamla och enorma staden i öst. I Kinas huvudstad Peking möts gamla traditioner och ny teknik. Den numera lite drygt 3000 år gamla staden är en av Kinas fyra äldsta och har under mer än 800 år fungerat som huvudstad samt huserat 34 kejsare.

Peking symboliserar både österländsk mysticism och det nya moderna Kina. En mycket bra destination för den som besöker landet för första gången.
 

Ta sig från flygplatsen

SAS flyger till Beijing Capital Airport som ligger lite drygt 3 mil nordost om city. Flygbussar är väldigt billiga och har en restid på ca 1 timme. Taxi går lite snabbare men är också dyrare, dock fortfarande relativt billigt. Om du åker taxi kan det vara en god idé att ha adressen till ditt hotell nedskrivet på kinesiska.
 

Ta sig runt i Peking

Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier, boka hyrbil.

Peking är en väldigt stor stad. Tunnelbanan blir lätt trång på morgnar och kvällar, det kan därför vara en god idé att spara på krafterna och ta tunnelbanan mitt på dagen och promenera under den värsta rusningstiden. Tunnelbanan är mycket billig och det är lätt för västerlänningar att navigera tack vare engelska skyltar.
 

Att se och göra i Peking

Ett besök till den förbjudna staden är ett utmärkt sätt att inleda sin semester. Det spännande namnet på det enorma palatset kommer av att det var strängt förbjudet för vanligt folk att ta sig in. Den som trotsade detta riskerade döden.

Bygget av den förbjudna staden inleddes 1407 och tog 14 år att färdigställa. Slutresultatet blev ett praktfullt palatsområde bestående av 800 byggnader där kejsaren och hans familj kunde leva ostört. Under det senaste årtiondet har ett utförligt restaurationsarbete pågått och den förbjudna staden kommer att förbli lika imponerande som för 600 år sedan.

Himmelska fridens torg är världens största torg och både ett politiskt och kulturellt centrum i Peking. Torget har under årens lopp varit skådeplats för många viktiga händelser. Det var till exempel här som Mao Zedong den 1 oktober 1949 höll sitt tal där han proklamerade Folkrepubliken Kina.

Sommarpalatset är ett mycket trevligt avbrott efter en längre tid inne i centrala Peking. Det var hit som kejsaren med familj åkte för att koppla av under sommarmånaderna. Sommarpalatset är en majestätisk och naturskön plats med hallar, torn, gallerier, paviljonger och broar. Den stora sjön i området är otroligt nog grävd skapad för hand. I december 1998 fick Sommarpalatset en plats på UNESCO:s världsarvslista.

Ett besök till Peking blir inte komplett utan en resa till kinesiska muren - en av världens mest kända byggnader. Muren som sträcker sig nästan 900 mil från öst till väst var ursprungligen tänkt som ett försvar mot hästburna nomader och stammar i norr. Muren stod färdig på 1600-talet under Mingdynastin.
 

Shopping i Peking

Vare sig du letar efter den senaste tekniken, mode eller traditionellt hantverk så finns det i Peking. Är du ute efter kitsch och märkeskopior är Silk Market något för dig. Detta varuhus rymmer ett stort antal småbutiker som säljer lite allt möjligt i klädesväg.

En av de mest berömda och lite mer exklusiva shoppinggatorna i Peking är Wangfujing Street. Här hittar du både kinesiska som europeiska varumärken. I närheten hittar du gott om marknader och stånd som säljer souvenirer och jade.
 

Äta i Peking

Peking är en stad med stora matupplevelser och mycket varierande priser. Din lunch kan kosta allt från några kronor till flera hundra. Pekinganka är en särskild specialitet som bör provas. Ankan täcks med en sockerglacering och rostas sedan hel i ugn.
 

Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som skyddar dig från att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

sevärdheter

Kina huvudstad Beijing är centrum av några av världens mest kända monument. Staden kombinerar på ett spännande sätt modern teknik och kultur med mystik av det gamla Kina.
 

Kinesiska muren (The Great Wall)

Denna Peking sevärdhet ligger cirka 50 km utanför Peking centrum och är en av världens åtta underverk. Den legendariska kinesiska muren är över 6500 km. lång och byggdes under mer än 2000 år. Muren byggdes med ett stort antal befästningar och avsikten var skydda landet mot invaderande styrkor från Norr. Det är ett av de mest imponerande byggnadsverk som existerar och måste besökas om man är i Peking.
 

Den förbjudna staden (Gùgōng)

Den förbjudna staden är också en sevärdhet som måste besökas om man besöker Peking. Den ligger vid Himmelska Fridens torg mitt i Peking. Den förbjudna staden byggdes omkring 1430 och var ursprungligen ett privat palatsområde för kejsaren och hans familj. Det finns runt 800 byggnader och ca 9999 rum i detta lyxiga kejserliga hem. Namnet förbjudna staden kommer från att det var strängt förbjudet för vanliga medborgare att röra sig i den Förbjudna staden och bröt man mot detta så riskerade man döden. Utöver kejsaren och hans familj så fick även anställda och konkubiner tillträde till den Förbjudna staden.
 

Sommarpalatset (Yiheyuan)

Även Sommarpalatset (Yiheyuan), Kejsarens gamla sommarresidens, är en sevärdhet väl värt ett besök. Det ligger ca 15 km. från centrala Peking. Sommarpalatset har en av landets största och bäst bevarade kejserliga parker - en arketypiska kinesiska parken som 1998 valdes som ett världsarv av Unesco. Sommarpalatset byggdes ursprungligen under Jindynastin runt år 1200 och under Qingdynastin hade den utvecklats till en lyxig park där kejsarfamiljerna njuta av avkoppling och underhållning under somrarna.
 

Minggravarna

Minggravarna är en sevärdhet som heter The Ming Dynasty Tombs på engelska och är ett område där 13 kejsare från Mingdynastin ligger begravda. Mingdynastin regerade i Kina från 1368 till 1644. Den första kejsaren begravdes år 1409 och den sista 230 år senare. Det finns fler kejsargravar men detta område är det allra bäst bevarade. Sevärdheten ligger ca 50 km från Peking centrum och området är totalt 120 kvadratkilometer. Gravarna är spridda över det stora området och det är allt från 500 meter till 8 kilometer mellan de olika gravarna.