På flygplatsen

På flygplatsen

En flygresa med SAS är mycket mer än transport mellan två punkter. Det är en plats att vara på, en plats att arbeta på, en plats att trivas på. Och under hela vägen gör vi allt vi kan för att se till att din resa går så smidigt och enkelt som möjligt. Här är en del viktig information om hur du tar dig runt på flygplatsen och får ut det mesta av din tid när du är där.

SAS Lounge

Gör din resa ännu bättre genom att besöka våra lounger. Koppla av, ät en bit mat, ta hand om arbetet och dra nytta av kostnadsfri Wi-Fi-anslutning i SAS Gold Lounge, SAS Lounge, SAS Domestic Lounge, SAS City Lounge (i Stockholm) och SAS Café Lounge.

Läs mer 

SAS Fast Track

Undvik köerna. Passera säkerhetskontrollen snabbt med SAS Fast Track och få mer tid till shopping, en måltid eller avkoppling.  

 • SAS Fast Track är en separat kö för att passera säkerhetskontrollen snabbare.

 • Precis som i den vanliga säkerhetskontrollen måste du visa upp ett giltigt boardingkort

Du kan använda SAS Fast Track om du: 

 • Reser i SAS Business eller SAS Plus på skandinaviska eller europeiska flygplatser, såväl som Chicago O’Hare och San Francisco International Airport.

 • Är EuroBonus Guld- eller Diamant-medlem och reser med SAS eller ett annat Star Alliance-flygbolag (oavsett biljettyp). Du kan också ta med dig en gäst eller upp till fyra nära familjemedlemmar genom SAS Fast Track (i Stockholm, Göteborg, Oslo och Köpenhamn) när alla reser med samma SAS-flygning. Kom ihåg att ditt medlemsnummer måste registreras på resan om du ska kunna dra fördel av dina förmåner.

 • Reser i SAS Business med ett av våra partnerflygbolag (på ett flygnummer som börjar med SK). 

 • En EuroBonus Silver-medlem som reser under valda sommarperioder (8 juli – 20 augusti) och jul/nyår (16 december – 7 januari). Kom ihåg att ditt medlemsnummer måste registreras på resan om du ska kunna dra fördel av dina förmåner.

 

Star Alliance erbjuder också Star Gold Track Security and Immigration på flygplatser runt om i världen för EuroBonus Guld- eller Diamant-medlemmar som reser med ett Star Alliance-flygbolag. Se listan här


Säkerhetskontroll

Passera säkerhetskontrollen snabbare genom att ha dina handlingar framme. Här är några enkla sätt att visa upp ditt boardingkort: 

 • Visa upp ditt digitala eller utskrivna boardingkort

 

Transport till flygplatsen

Det finns många sätt att ta sig till flygplatsen, från tåg och buss till taxi och Uber. Och ibland kan du tjäna EuroBonus-poäng beroende på vilket sätt du åker på. Här följer mer nyttig information från våra resepartner.  

Transfer till flygplatsen

Res till flygplatser i Skandinavien på det sätt som passar dig. Här ser du vilka samarbetspartner SAS kan erbjuda för din resa till flygplatsen.

Obs! När du bokar buss ingår du avtal direkt med vår partner.

 • Flygbussarna: smarta och bekväma busstransporter till och från alla de stora flygplatserna i Sverige – med hög turtäthet, bra pris och god service. Om du är EuroBonus-medlem tjänar du poäng när du köper din biljett på internet. Se avgångstider och köp biljett

 • SAS flygbussar: Ta bussen till flygplatsen på ett flertal norska orter. Bekvämt, enkelt och prisvärt. Se avgångstider och köp biljett

 • Cabforce: Förhandsbeställ taxi, stora familjebilar och minibussar för säkra och tillförlitliga resor. Boka taxi, familjebil eller minibuss

 • Swebus: Med Swebus flygtransfer tar du direktbuss till och från Arlanda till bästa pris, med gratis Wi-Fi och eluttag vid din stol. Det tar det bara 35 minuter från Stockholm Cityterminalen till Arlanda. Du kan även resa med Swebus till Arlanda från Uppsala, Västerås och Örebro. Reser du från annan ort kan du ansluta till flygtransfern från hela Swebus linjenät. Boka biljett

 • Flygtaxi: Med Flygtaxi tar du dig enkelt och smidigt till och från flygplatsen – alltid till fast pris. Flygtaxi finns på Sveriges samtliga 40 flygplatser och på över 200 tågstationer. Boka Flygtaxi

Transfer på flygplatsen

Det är en god idé att se till att du har gott om tid att ta dig till ditt anslutningsflyg. Om du planerar väl kommer du att ha tid att handla eller till och med besöka en SAS Lounge på vägen. Här är de kortaste transfertiderna på våra flygplatser i Skandinavien.

Stockholm

Från/till Inrikes Schengenområdet Länder utanför Schengenområdet Långdistansflygningar
Inrikes 25 min 35 min 40 min 45 min
Schengenområdet 40 min 35 min 40 min 40 min
Länder utanför Schengenområdet 45 min 40 min 40 min 40 min
Långdistansflygningar 50 min 40 min 40 min 40 min

Köpenhamn

Från/till Inrikes Schengenområdet Övriga EU-länder Länder utanför Schengenområdet Långdistansflygningar
Inrikes 40 min 40 min 40 min 40 min 45 min
Schengenområdet 40 min 40 min 40 min 40 min 45 min
Övriga EU-länder 40 min 40 min 40 min 40 min 45 min
Länder utanför Schengenområdet 40 min 40 min 40 min 40 min 45 min
Långdistansflygningar 45 min 45 min 45 min 45 min 45 min

Oslo

Från/till Inrikes Schengenområdet Länder utanför Schengenområdet Långdistansflygningar
Inrikes 30 min 35 min 35 min 60 min
Schengenområdet 45 min 30 min 30 min 35 min
Länder utanför Schengenområdet 45 min 30 min 30 min 35 min
Långdistansflygningar 60 min 40 min 40 min -
 • Nya informationsskärmar i alla ankomsthallar informerar om var och när ditt nästa flyg avgår.

Inrikestransfer

Nu är det enklare än någonsin tidigare att ta sig från utrikesflygningar till inrikesflygningar i Norge.  Nu behöver du inte längre hämta ut eller checka in din väska om den har checkats in hela vägen till slutdestinationen och du reser med SAS eller Widerøe hela vägen. Allt du behöver göra är att passera tullen och bege dig till avgångshallen för inrikesflyg.  

Observera att detta inte gäller om du har vapen eller djur med på resan. 

Så fungerar det 

1. Följ skyltarna som är markerade ”Transfer” när du har lämnat flygplanet.
2. Sök efter din avgång på flyginformationsskärmarna och följ skyltarna till din gate.
3. Köp eventuella taxfreevaror innan du passerar tullen.
4. Gå genom spärrarna i tullområdet för att komma till din gate.

Gå till avinor.com om du behöver mer information.


Försenade eller inställda flygningar

Vi vet att din tid är värdefull och gör vårt bästa för att du alltid ska komma fram i tid. Om din flygning är försenad gör vi vårt bästa för att hjälpa dig. 

 • Vid förseningar på två timmar eller längre ersätter vi dig för eventuella extra kostnader under väntetiden, t.ex. för mat och dryck. För övriga kostnader rekommenderar vi att du kontaktar ditt försäkringsbolag.

 • Om din flygning ställs in kommer vi att boka om dig till slutdestinationen och ersätta dig för eventuella extra kostnader under väntetiden, inklusive måltider och i vissa fall hotellrum. För övriga kostnader rekommenderar vi att du kontaktar ditt försäkringsbolag.

 • Om du väljer att avbryta din resa på grund av att ditt flyg är inställt, har du rätt till återbetalning av din outnyttjade flygbiljett. Om du bokade via resebyrå ska du kontakta dem för att begära återbetalning. Om du bokade din biljett hos SAS kan du kontakta SAS Sales & Service eller använda formuläret nedan.

 

Avbokning och återbetalning vid försenade/inställda flyg

Observera att detta formulär endast gäller för återbetalningar. Kontakta SAS Sales & Service för att få hjälp med andra ärenden

Tack! Din förfrågan har skickats till vår återbetalningsavdelning. Vi gör vårt bästa för att behandla ditt ärende inom fem arbetsdagar. När biljetten är återbetald kommer du att få ett återbetalningskvitto via e-post. Om du har frågor om din avbeställning/återbetalning kan du kontakta Customer Contact Center på +46 770 727 727 (+46 8 797 40 00).
Formuläret skickades tyvärr inte. Försök igen om en stund.


Om nej ska du ange namnet på den eller de resenärer du vill avboka. 


Avboka tilläggstjänster 

 • SAS följer EU:s regelverk i samband med försenade och inställda flyg. Du kan läsa mer nedan.
* eu-passenger-rights-en.pdf
Mer information om EU-förordning (EG) 261/2004


SAS Service Point

Som van resenär vet du antagligen hur du tar dig runt på de flesta flygplatserna. Men om du har frågor kan du alltid tala med vår personal i SAS Service Point – vår mötesplats på flygplatsen.

 • Om ditt barn reser ensamt eller om du behöver assistans är det en god idé att börja din resa i SAS Service Point. Vi hjälper dig att lämna dina väskor och leder dig genom flygplatsen. Du kan också välja sittplats och skriva ut dina bagagetaggar i en SAS Self Service-automat 

 • SAS Service Point finns i Oslo, Malmö, Göteborg och Östersund – och snart på fler flygplatser.

Parkering

Det är bekvämare än någonsin tidigare att parkera på flygplatsen. Följ länkarna nedan för att se mer information och bokningsalternativ för parkering på flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå och Köpenhamn.