Ombord

Välkommen ombord

Vi på SAS vill att du ska känna dig som hemma, även när du är på väg. Dröm dig bort och koppla av. Vi finns här för att göra din tid ombord precis så bekväm som du vill ha den.

Vår kabin för långdistansrutter

Du får en upplevelse i världsklass i våra långdistanskabiner. 


SAS Business – när bara det bästa är gott nog

I SAS Business får du bekvämligheter utöver det vanliga. Njut av det extra benutrymmet eller sträck ut dig på det helt liggande sovsätet. Eller jobba effektivt, om du hellre vill det.

 • Sängkläder från Hästens (kudde, madrass och lakan)

 • Wi-Fi utan avgift

 • Underhållningssystem on-demand

 • Stort utbud av särskilt utvalda måltider

 • Möjlighet att ringa och använda din telefon med uppkoppling via vanlig GSM (du betalar då internationell taxa till din teleoperatör)

 

SAS Business cabin


SAS Plus – komfort och service av hög kvalitet

När du reser i SAS Plus på våra långdistansflyg kan du njuta av bredare stolar i en separat kabin, extra benutrymme samt måltider och underhållning av högsta kvalitet.

 • Wi-Fi utan avgift

 • Underhållningssystem on-demand

 • Stort utbud av mat och dryck

 • Möjlighet att ringa och använda din telefon med uppkoppling via vanlig GSM (du betalar då internationell taxa till din teleoperatör)

 

SAS Plus cabin


SAS Go – bekvämare än någonsin

 • Servering av mat och dryck 

 • Gratis Wi-Fi för medlemmar i EuroBonus Guld eller EuroBonus Diamant 

 • WiFi ombord mot en avgift (37 DKK/45 NOK/49 SEK/5 EUR/5 USD inom Skandinavien och Europa, 111 DKK/136 NOK/149 SEK/15 EUR/16 USD i övriga världen)

 • Möjlighet att ringa och använda din telefon med uppkoppling via vanlig GSM (du betalar då internationell taxa till din teleoperatör)

 

SAS Go cabin


Mat och dryck

Gör en gastronomisk resa när du flyger. Hos oss hittar du en noga utvald meny, med både nya spännande smaker och välkända klassiker. Vi serverar även ett brett urval av drycker med eller utan alkohol, så det finns något för alla. Kaffe och te är alltid gratis på samtliga flygningar, oavsett när och vart du flyger.

SAS Business

Om du reser i SAS Business kan du njuta av ett glas champagne och en trerätters måltid med fyra olika huvudrätter att välja bland. Du har också tillgång till en generös buffé med fina viner, alkoholfria drycker, frukt och snacks under hela flygningen. Allt ingår.

 • Om du har särskilda kostkrav kan du beställa en av våra specialmåltider upp till 24 timmar före avgången. Se vårt avsnitt om specialmåltider nedan.

SAS Plus

 • På flyg inom Europa eller till Eilat eller Beirut ingår snacks, lätta måltider och dryck. Se meny

 • På långdistansflyg kan du njuta av en trerätters måltid med två olika huvudrätter att välja mellan, och alla drycker ingår.

 • Du kan beställa specialmåltider för flygningar inom Europa med en flygtid över 80 minuter. Specialmåltider erbjuds inte på flygningar inom Norden. Se vårt avsnitt om specialmåltider nedan.

SAS Go 

 • Om du flyger i SAS Go inom Europa eller till Eilat eller Beirut kan du köpa snacks, lätta måltider och drycker från vår meny. För resor med en flygtid över 120 minuter kan du också förbeställa en mängd olika måltider på de flesta flygningar upp till 18 timmar före avgång. Observera att om du reser inom Skandinavien eller Finland kan bara frukosten förbeställas. 
   


 • På långdistansflygningar ingår måltider och en alkoholfri dryck (serveras med huvudmålet).* Du kan även köpa snacks, måltider och drycker från vår meny. Om du har särskilda kostkrav kan du beställa en av våra specialmåltider upp till 24 timmar före avgången. Se vårt avsnitt om specialmåltider nedan. 


* På flygningar till/från Tokyo ingår all dryck inklusive alkoholhaltiga drycker (utom mousserande vin) i den första måltidsserveringen.
SAS Charter

Information om SAS Charterresor

Specialmåltider

Du kan beställa specialmåltider på flygningar till USA och Asien och på resor i SAS Plus inom Europa eller till Eilat eller Beirut med en flygtid över 80 minuter. Specialmåltider erbjuds inte på inrikesflyg eller flygningar inom Norden. Specialmåltider måste beställas minst 24 timmar före avgången genom att kontakta SAS Sales & Service

Vegetariska måltider

Kod Beskrivning
AVML Asiatisk vegetarisk måltid:
Kryddstark vegetarisk måltid med begränsad användning av mejeriprodukter
VGML Veganmåltid:
Måltid utan kött, mejeriprodukter, honung eller ägg
VLML Vegetarisk lakto-ovo-måltid:
Vegetarisk måltid som kan innehålla mejeriprodukter och ägg


religiösa måltider

Kod Beskrivning
HNML Hinduisk måltid:
Utan griskött, nötkött eller rå/rökt fisk
KSML Koshermåltid:
Måltid som tillagas enligt judiska sedvanor och traditioner
MOML Muslimsk måltid:
Måltid utan fläsk, gelatin eller alkohol. Övervägande vegetariska måltider, ej halal


måltider för kost-/medicinska behov

Kod Beskrivning
GFML Glutenfri måltid:
Måltid anpassad för resenärer med glutenintolerans
NLML Laktosfri måltid:
Måltid anpassad för resenärer med laktosintolerans
LGML Laktos- och glutenfri måltid:
Måltid anpassad för resenärer med laktos- och glutenintolerans
BLML Skonsam måltid:
Lätt måltid för resenärer med matsmältningsproblem


övriga måltider

Kod Beskrivning
BBML Babymåltid:
Mat för spädbarn (0–2 år) 
CHML* Barnmåltid:
Måltid anpassad för barn (2–11 år) 

* CHML-frukosten är samma som den vanliga frukosten


Allergi och intolerans

Jordnötsallergi

 • Vi serverar inte jordnötter som snacks eller som matingrediens under flygningen. Om du är jordnötsallergiker ska du alltid meddela kabinpersonalen när du går ombord, så att de kan informera övriga resenärer om din allergi.  
   

Andra allergier

 • Andra typer av allergener, t.ex. nötter, fröer och baljväxter, förekommer som snacks eller matingredienser på flygningar med SAS. Detta har vi tyvärr ingen möjlighet att begränsa.

Observera att alla våra måltider tillagas på platser där nötter och andra allergener förekommer. Det finns därför en risk för att det förekommer spår av nötter och allergener även när allergenen inte ingår i receptet eller anges i innehållsdeklarationen.

Pälsdjursallergi

 • Om du är pälsdjursallergiker ska du kontakta SAS Sales & Service när du bokar, så att vi kan bekräfta att det inte finns några djur i kabinen på din flygning.

Kom ihåg att alltid ha eventuell medicin med i handbagaget.


Shopping

Ta med dig en bit av Skandinavien hem – eller bort. På längre flygningar kan du handla fina parfymer, skandinavisk design och roliga presenter till utmärkta priser i vår STORE

 • Du kan handla ombord på Europaflygningar till/från Stockholm, Oslo och Köpenhamn som är längre än en timme och 45 minuter samt på flygningar till/från Stockholm och Oslo som är längre än en timme och 45 minuter. Vi har tyvärr ingen försäljning på flygningar inom Skandinavien eller Finland.  

 • Du kan betala med kreditkort (ej VISA Electron eller Mastercard Maestro) och kontanter i följande valutor: SEK, DKK, NOK, EUR, GBP och USD. Du kan även betala med EuroBonus-poäng

Wi-Fi

Vi har nu aktiverat 3G på de flesta av våra interkontinentala flygningar. Det innebär att du kan använda din mobil när du flyger, även om det inte finns Wi-Fi, från 6 000 meters höjd. Stäng av flygplansläget för att ringa, surfa och skicka meddelanden. Du behöver inte logga in och alla avgifter debiteras på din vanliga telefonräkning. När du slår på mobilen får du ett textmeddelande från din teleoperatör, precis som när du är utomlands. Allt du behöver göra är att kontrollera att din leverantör samarbetar med AeroMobile.

Vi erbjuder nu även WiFi på allt fler av våra interkontinentala flygningar.

 • WiFi ombord är gratis för dig som är medlem i EuroBonus Guld eller Diamant samt för passagerare i SAS Business och SAS Plus. Om du reser i SAS Go betalar du bara 39 DKK/49 NOK/49 SEK/6 EUR/5 GBP/7 USD (eller 1 000 EuroBonus-poäng) inom Skandinavien och Europa och bara 119 DKK/148 NOK/149 SEK/15 EUR/13 GBP/19 USD (3 000 EuroBonus-poäng) på resor till övriga delar av världen.

 • Kostnaden för att använda mobila tjänster (sms, samtal och GPRS) beror på vilka roaming-avgifter din mobiloperatör tar ut. Ombord hos SAS omfattas du alltid av internationell roaming, även när du reser inrikes.

 

Underhållning

På flygningar till Asien och USA kan du njuta av filmer, musik och spel på din personliga videoskärm. Självklart får du hörlurar av oss om du inte har några med dig (även om det är mer miljövänligt att ta med dina egna). 

 • I våra nya kabiner på interkontinentala flygningar hittar du ett nytt och bättre underhållningssystem med bland annat:
  • Över 200 timmar av välproducerade tv-serier och populära filmer
  • Video on-demand för alla passagerare 
  • Eluttag och en extra USB-port vid varje säte
  • WiFi ombord (utan kostnad för dig som reser i SAS Plus eller SAS Business)
    
 • Du kan även träffa några av Skandinaviens bästa skribenter och fotografer i vårt livsstils- och resemagasin Scandinavian Traveler. Läs den här, ombord eller i SAS App