sök

FÖRSLAG

 • loader Inget annat innehåll att visa
Ombord

Välkommen ombord

Vi på SAS vill att du ska känna dig som hemma, även när du är på väg. Dröm dig bort och koppla av. Vi finns här för att göra din tid ombord precis så bekväm som du vill ha den.

Vår kabin för långdistansrutter

Du får en upplevelse i världsklass i våra långdistanskabiner. 


SAS Business – när bara det bästa är gott nog

I SAS Business får du bekvämligheter utöver det vanliga. Njut av det extra benutrymmet eller sträck ut dig på det helt liggande sovsätet. Eller jobba effektivt, om du hellre vill det.

 • Sängkläder från Hästens (kudde, madrass och lakan)
 • Wi-Fi utan avgift
 • Underhållningssystem on-demand
 • Stort utbud av särskilt utvalda måltider
 • Möjlighet att ringa och använda din telefon med uppkoppling via vanlig GSM (du betalar då internationell taxa till din teleoperatör)

 


SAS Plus – komfort och service av hög kvalitet

När du reser i SAS Plus på våra långdistansflyg kan du njuta av bredare stolar i en separat kabin, extra benutrymme samt måltider och underhållning av högsta kvalitet.

 • Wi-Fi utan avgift
 • Underhållningssystem on-demand
 • Stort utbud av mat och dryck
 • Möjlighet att ringa och använda din telefon med uppkoppling via vanlig GSM (du betalar då internationell taxa till din teleoperatör)

 


SAS Go – bekvämare än någonsin

 • Servering av mat och dryck 
 • Gratis Wi-Fi för medlemmar i EuroBonus Guld eller EuroBonus Diamant 
 • WiFi ombord mot en avgift (37 DKK/45 NOK/49 SEK/5 EUR/5 USD inom Skandinavien och Europa, 111 DKK/136 NOK/149 SEK/15 EUR/16 USD i övriga världen)
 • Möjlighet att ringa och använda din telefon med uppkoppling via vanlig GSM (du betalar då internationell taxa till din teleoperatör)

 


Mat och dryck

Gör en gastronomisk resa när du flyger. Hos oss hittar du en noga utvald meny, med både nya spännande smaker och välkända klassiker. Vi serverar även ett brett urval av drycker med eller utan alkohol, så det finns något för alla. Kaffe och te är alltid gratis på samtliga flygningar, oavsett när och vart du flyger.

SAS Business

Om du reser i SAS Business kan du njuta av ett glas champagne och en trerätters måltid med fyra olika huvudrätter att välja bland. Du har också tillgång till en generös buffé med fina viner, alkoholfria drycker, frukt och snacks under hela flygningen. Allt ingår.

 • Om du har särskilda kostkrav kan du beställa en av våra specialmåltider upp till 24 timmar före avgången. Se vårt avsnitt om specialmåltider nedan.

SAS Plus

 • Flygningar till Eilat, Beirut eller inom Europa omfattar lätta måltider och medföljande dryck. Se menyn
  • På flygningar till/från Alicante, Antalya, Faro, Gazipasa, Las Palmas, Palma de Mallorca och Malaga är upp till tre alkoholhaltiga drycker kostnadsfria.
 • På långdistansflyg kan du njuta av en trerätters måltid och välja mellan två olika huvudrätter och medföljande dryck. 
 • Du kan beställa specialmåltider för flygningar inom Europa med en flygtid över 80 minuter. Specialmåltider erbjuds inte på flygningar inom Norden. Se vårt avsnitt om specialmåltider nedan.

SAS Go 

 • Om du flyger i SAS Go inom Europa eller till Eilat eller Beirut kan du köpa snacks, lätta måltider och drycker från vår meny.
 • För resor som varar 80 minuter eller längre kan du också förbeställa en mängd olika måltider på de flesta flygningar upp till 18 timmar före avgång. Observera att om du reser inom Skandinavien eller Finland kan bara frukosten förbeställas.
    • På långdistansflygningar ingår måltider och en alkoholfri dryck (serveras med huvudmålet).* Du kan även köpa snacks, måltider och drycker från vår meny. Om du har särskilda kostkrav kan du beställa en av våra specialmåltider upp till 24 timmar före avgången. Se vårt avsnitt om specialmåltider nedan. 


* På flygningar till/från Tokyo ingår all dryck inklusive alkoholhaltiga drycker (utom mousserande vin) i den första måltidsserveringen.

 

Specialmåltider

Du kan beställa specialmåltider på flygningar till USA och Asien och på resor i SAS Plus inom Europa eller till Eilat eller Beirut med en flygtid över 80 minuter. Specialmåltider erbjuds inte på inrikesflyg eller flygningar inom Norden. Specialmåltider måste beställas minst 24 timmar före avgången genom att kontakta SAS Sales & Service

Vegetariska måltider

Tabell med vegetariska måltider
Kod Beskrivning
AVML Asiatisk vegetarisk måltid:
Kryddstark vegetarisk måltid med begränsad användning av mejeriprodukter
VGML Veganmåltid:
Måltid utan kött, mejeriprodukter, honung eller ägg
VLML Vegetarisk lakto-ovo-måltid:
Vegetarisk måltid som kan innehålla mejeriprodukter och ägg


religiösa måltider

Tabell med religiösa måltider
Kod Beskrivning
HNML Hinduisk måltid:
Utan griskött, nötkött eller rå/rökt fisk
KSML Koshermåltid:
Måltid som tillagas enligt judiska sedvanor och traditioner
MOML Muslimsk måltid:
Måltid utan fläsk, gelatin eller alkohol. Övervägande vegetariska måltider, ej halal


måltider för kost-/medicinska behov

Tabell med måltider för kost-/medicinska behov
Kod Beskrivning
GFML Glutenfri måltid:
Måltid anpassad för resenärer med glutenintolerans
NLML Laktosfri måltid:
Måltid anpassad för resenärer med laktosintolerans
LGML Laktos- och glutenfri måltid:
Måltid anpassad för resenärer med laktos- och glutenintolerans
BLML Skonsam måltid:
Lätt måltid för resenärer med matsmältningsproblem


övriga måltider

Övriga måltider
Kod Beskrivning
BBML Babymåltid:
Mat för spädbarn (0–2 år) 
CHML* Barnmåltid:
Måltid anpassad för barn (2–11 år) 

* CHML-frukosten är samma som den vanliga frukosten


Allergi och intolerans

Jordnötsallergi

 • Vi serverar inte jordnötter som snacks eller som matingrediens under flygningen. Om du är jordnötsallergiker ska du alltid meddela kabinpersonalen när du går ombord, så att de kan informera övriga resenärer om din allergi.  
   

Andra allergier

 • Andra typer av allergener, t.ex. nötter, fröer och baljväxter, förekommer som snacks eller matingredienser på flygningar med SAS. Detta har vi tyvärr ingen möjlighet att begränsa.

Observera att alla våra måltider tillagas på platser där nötter och andra allergener förekommer. Det finns därför en risk för att det förekommer spår av nötter och allergener även när allergenen inte ingår i receptet eller anges i innehållsdeklarationen.

Pälsdjursallergi

 • Om du är pälsdjursallergiker ska du kontakta SAS Sales & Service när du bokar, så att vi kan bekräfta att det inte finns några djur i kabinen på din flygning.

Kom ihåg att alltid ha eventuell medicin med i handbagaget.

Meddelande om desinsektion

Vissa länder kräver att flygplanets passagerarkabin behandlas med insektsdödande medel. Ytterligare information och en förteckning över dessa länder finns på U.S. Department of Transportations webbplats om desinsektion.


Shopping

Ta med dig en bit av Skandinavien hem – eller bort. På längre flygningar kan du handla fina parfymer, skandinavisk design och trevliga presenter till utmärkta priser i THE STORE. 

 • Du kan handla ombord på Europaflygningar till/från Stockholm, Oslo och Köpenhamn som är längre än en timme och 45 minuter samt på flygningar till/från Stockholm och Oslo som är längre än en timme och 45 minuter. Vi har tyvärr ingen försäljning på flygningar inom Skandinavien eller Finland.  
 • Du kan betala med kreditkort (ej VISA Electron eller MasterCard Maestro) och kontanter i följande valutor: SEK, DKK, NOK, EUR, GBP och USD. Du kan även betala med EuroBonus-poäng. Hela inköpet måste omfattas av poäng. I annat fall kommer kreditkortet att debiteras.

Bläddra i The STORE (Europaflygningar)

Blädda i The STORE (flyg till/från USA och Asien)

WiFi

Vi erbjuder WiFi ombord på kortdistans- och långdistansflygningar. För långdistansflygningar erbjuder vi dessutom fri tillgång till vårt 3G-mobilnät, så att du kan förbli ansluten under hela flygningen.

 

WiFi ombord på kortdistansflygningar

Vårt nya höghastighets-WiFi är tillgängligt ombord på de flesta flygningarna i Europa. Håll ögonen öppna för symbolen på dörren när du går ombord för att se efter om din flygning sker med ett av de flygplan där WiFi redan är installerat.

WiFi är kostnadsfritt för EuroBonus Guld- och Diamant-medlemmar och för resenärer i SAS Plus. Resenärer i SAS Go kan ansluta till vårt WiFi mot en liten avgift på 39 DKK/49 NOK/49 SEK/6 EUR/5 GBP/7 USD (eller 1 000 EuroBonus-poäng). Läs mer om WiFi för långdistansflygningar här

 

WiFi ombord på långdistansflygningar

Vi erbjuder WiFi och ett 3G-mobilnät ombord på våra flygplan för långdistansflygningar. Välj en serviceklass i enlighet med dina behov.

WiFi är kostnadsfritt för EuroBonus Guld- och Diamant-medlemmar och för resenärer i SAS Plus och SAS Business. Resenärer i SAS Go kan ansluta till vårt WiFi mot en avgift på 19 USD/149 NOK/149 SEK/119 DKK/15 EUR (eller 3 000 EuroBonus-poäng) för att kunna använda internet under hela flygningen.

Vårt 3G-mobilnät är aktiverat på de flesta av våra långdistansflygningar. Denna tjänst ger dig möjlighet att använda din smartphone på samma sätt som hemma – på 6 000 meters höjd. Vänta på meddelandet ombord om när du kan använda tjänsten. Då kan du stänga av flygplansläget för att ringa, surfa och skicka sms. Allt du behöver göra är att kontrollera att din leverantör samarbetar med AeroMobile.

Kostnaden för att använda mobila tjänster (sms, samtal och GPRS) beror på vilka roamingavgifter din mobiloperatör tar ut. All dataroaming debiteras med utrikestaxan, även på inrikesflygningar, och kostnaden läggs till på din vanliga mobilräkning. När du stänger av flygplansläget skickar din tjänsteleverantör ett sms med prisplanen för denna tjänst.


 

Underhållning

Upplev filmer, musik och spel på din personliga videoskärm på flygningar till Asien och USA. Vi erbjuder ett stort urval av populära filmer och serier som du kan se utan avgift. Bara peka på skärmen och koppla av. Vi lånar ut ett par hörlurar eller också kan du använda dina egna, eftersom alla sittplatser är utrustade med hörlursjack.

Varje sittplats har dessutom ett USB-uttag, så att du kan använda dina enheter utan att oroa dig för att de ska bli urladdade.

 

Vad visas på min flygning?

Läs vår underhållningsguide online för att se vilka serier och filmer som är tillgängliga.