sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa

Ensamresande barn

Om din resa sker inom Norge och omfattar Widerøe (WF) ska du göra din bokning här.

Med vår tjänst för ensamresande barn är ditt barn i trygga händer före, under och efter flygresan. Vår tjänst för ensamresande barn säkerställer att ditt barn får sällskap genom säkerhetskontrollen och till gaten, kommer ombord på flygplanet, presenteras för kabinpersonalen, får sällskap under alla anslutningar, får hjälp med eventuellt bagage och genom tullen och passkontrollen samt lämnas över till rätt person på resmålet (enligt skriftligt godkännande från en förälder/vårdnadshavare). Barnet får dessutom något att äta och dricka under flygningen.

  • Boka online ovan för barn i åldrarna 5–11 år som ska resa inom Skandinavien och Europa.
  • Föräldern/vårdnadshavaren måste fylla i ett dokument med barnets personuppgifter, resväg och namnet på den person som kommer att möta barnet vid ankomsten. Fyll i detta formulär: handling-advice-unaccompanied-minor.pdf
  • För barn i åldrarna 12–17 år och för resor till andra delar av världen måste du kontakta SAS Sales & Service.

REGLER FÖR ENSAMRESANDE BARN


För barn i åldrarna 12–16 år som reser utan assistans kräver vissa länder ett skriftligt medgivande från en förälder eller vårdnadshavare.

Föräldern/vårdnadshavaren måste fylla i ett dokument med barnets personuppgifter, resväg och namnet på den person som kommer att möta barnet vid ankomsten. Fyll i detta formulär: handling-advice-unaccompanied-minor.pdf

En förälder/vårdnadshavare bör hjälpa barnet att checka in och lämna eventuellt bagage. Observera att föräldern/vårdnadshavaren måste visa upp en giltig ID-handling vid incheckningen och stanna kvar på flygplatsen tills flygplanet har lyft.

Enligt EU-regler får endast den som reser och har ett boardingkort passera säkerhetskontrollen och gå in i transitområdet.  

Den person som möter barnet efter avslutad flygning måste också visa upp en giltig ID-handling.

Ditt barn får alltid sällskap vid eventuell försening eller annan oförutsedd händelse och vi håller dig som förälder/vårdnadshavare informerad. Observera att vi, om det råder något tvivel om möjligheten att landa på destinationen på grund av dåligt väder eller andra extraordinära omständigheter, inte tillåter ensamresande barn om bord på flygningen.