sök

FÖRSLAG

 • loader Inget annat innehåll att visa
Charter

Upptäck världen med SAS Charter

Vi samarbetar med ett antal researrangörer för att ge dig möjlighet att se ännu mer av världen. Och vi vill se till att din resa blir precis så perfekt som du vill att den ska vara. Här är allt du behöver veta om du åker på en charterresa med SAS, inklusive många sätt att göra resan ännu bättre. 

Förbeställ taxfree

När du reser med SAS Charter kan du beställa taxfree-varor online för leverans ombord på din utresa eller på vägen hem.

 • Dra nytta av upp till 70 % rabatt på parfym, kosmetika, accessoarer och sötsaker. 
 • Förbeställ artiklar för leverans ombord på din hemresa från nästan alla destinationer i EU.
 • Du kan beställa taxfree-varor på alla flygningar. Vissa begränsningar gäller för alkoholhaltiga drycker och tobaksprodukter, beroende på flygningens ursprung och destination. 


Välj din sittplats

Om du har en favoritsittplats kan du alltid reservera den i förväg mot en avgift.  


Koppla av i våra lounger

Sätt guldkant på semestern redan innan du åker, genom att koppla av i en SAS Lounge på Arlanda eller i Göteborg, Oslo eller Köpenhamn. 

Obs! Förmånen tillgång till lounge som du har som EuroBonus-medlem gäller inte på charterresor med SAS. Tillgång till lounge ingår ej heller när du bokar en SAS Plus-biljett på en charterresa med SAS.


Bagage

Mängden bagage du kan ta med dig på din resa är beroende av vilken typ av biljett du reser på, resrutten och ibland destinationen. Kontrollera alltid med din researrangör vad som gäller för din resa om du inte hittar informationen på din biljett eller bekräftelse. Om du har extra bagage som inte ingår i din biljett eller har specialbagage, kan du boka det i förväg mot en rabatterad avgift. 

Observera att allt extra bagage du får ta med som EuroBonus-medlem inte gäller när du reser charter med SAS.

Förhandsboka extra bagage eller specialbagage


Tillåten bagagevikt


När bagage ingår i din biljett kan du se den tillåtna bagagevikten på din biljett eller bekräftelse. Observera att andra viktbegränsningar kan gälla på reguljära flygningar med SAS. Om du har extra väskor eller väskor som överstiger viktgränsen måste du betala för extra bagage. 

I tabellen nedan hittar du hur mycket ditt bagage får väga på SAS Charter-flygningar om du har bagage inkluderat i din biljett.


Undantag från bagagetilldelningen 

Om du ska vara borta i tre veckor eller längre, reser på skidcharter eller med spädbarn gäller undantag från bagagetilldelningen.  

Extra väskor eller väskor med för hög vikt

Om du har mer bagage än det som ingår på din biljett kan du betala för extra bagage i förväg. 

 • Väskor med för hög vikt kostar 70 DKK/NOK/SEK/8 EUR per kg (per enkel resa när du betalar på flygplatsen före avgången).
 • Om din väska väger mer än 32 kg måste bagaget fördelas på minst två väskor.
 • Du kan betala för extra bagage online eller på flygplatsen. 


Handbagage

Av säkerhetsskäl finns det EU-regler som begränsar vad du får ta med i ditt handbagage. Exempelvis måste vätskor (vätska, aerosol, gel och kräm) förpackas i behållare som rymmer högst 100 ml. Läs mer om reglerna på Transportstyrelsens webbplats.

Observera att vi inte erbjuder ersättning för skador i incheckat bagage eller i handbagage som orsakas av läckande eller trasiga vätskebehållare. 

Specialbagage

Här är reglerna för specialbagage på charterresor med SAS. Observera att andra regler gäller för reguljära flygningar med SAS. 

 • Om du vill resa med specialbagage måste du i sällsynta fall registrera det medan du bokar. Kontakta din researrangör för att få mer information. 
 • Transport av specialbagage erbjuds med förbehåll för plats. 
 • Du kan betala för specialbagage online eller på flygplatsen. 

 

KVARGLÖMDA OCH BORTTAPPADE ARTIKLAR

 • Om du har glömt något ombord på planet kan du kontakta hittegodsavdelningen på den flygplats du flyger till eller från:
  • Stockholm Arlanda flygplats +46 10 410 02 00 (vardagar 10.00–18.00) 
  • Köpenhamns flygplats +45 38 74 88 22 (vardagar 10.00–14.00)
  • Oslo flygplats +47 64 81 34 77 (alla dagar 05.00–22.00)
 • Om du har glömt något på Stockholm Arlanda eller Oslo flygplats kan du söka efter det här

Incheckning

I syfte att göra din resa så smidig och fri från stress som möjligt är det en god idé att anlända på flygplatsen i mycket god tid före avgången. Kom också ihåg att ge dig själv tillräckligt mycket tid för att passera säkerhetskontrollen. 

 • Incheckningen öppnar två timmar före avgången och stänger en timme före avgången.
 • Du måste vara vid gaten senast 20 minuter före avgången.
   

Vi väljer en sittplats åt dig sju dagar före avgången, men du kan alltid betala en extra avgift och reservera den sittplats du vill ha i förväg. 


Checka in i en SAS Self Service-automat

Om du reser med SAS Charter kan du undvika köerna genom att checka in i en SAS Self Service-automat på de flesta av våra avgångsflygplatser. Där kan du även skriva ut ditt boardingkort och dina bagagetaggar.


Mat och shopping ombord

Njut av utsökta måltider och shopping ombord på vägen till semestern. Måltider ingår på vissa flygningar och vi har specialmåltider för barn i åldrarna 2–11 år. I andra fall kan du förbeställa en måltid för flygningen när du bokar din resa. Tala med din researrangör för att ta reda på vad som gäller på just din flygning.

Om du inte har förbeställt din måltid finns det alltid möjlighet att köpa något lätt att äta och dricka ombord. Observera att sortimentet är beroende av vart du reser. Se vår meny för USA, Asien och charterresor

 

Specialmåltider

Kontakta din researrangör för att beställa specialmåltider på SAS charterresor.  


STORE ombord

Skäm bort dig själv eller någon annan med skandinavisk design, fina dofter och roliga presenter. Handla i vår STORE till riktigt bra priser. 

Se STORE för flyg inom Europa

Se STORE för flyg till USA och Asien

Särskild assistans

Vi på SAS vill vi att alla ska känna sig välkomna när de reser med oss. Det är därför vi gör vårt bästa för att din resa ska bli så enkel, säker och bekväm som möjligt, oavsett dina behov och förutsättningar. Förklara vilka behov du har när du bokar.

Övriga behov

Meddela oss vid bokningstillfället om du behöver annan assistans på din resa, så hjälper vi dig.

 • Resa med ledarhund
  Du kan ta med en ledarhund ombord utan kostnad. Hunden räknas inte med i några viktgränser och behöver inte transporteras i en bur.
 • Resa med syrgas
  Om du behöver syrgas under resan till och från flygplanet och/eller under själva flygningen, kan du ta med dig dina egna syrgasbehållare. Meddela oss hur många behållare du behöver ta med dig när du bokar resan. Behållarna kan transporteras som handbagage eller incheckat bagage. Observera att syrgasbehållarnas mått och vikt inte får överstiga våra begränsningar för handbagage (max. 115 cm, 5 kg). 
   

Resa under graviditet
Ensamresande barn

Parkera på Stockholm Arlanda flygplats

När du förhandsbokar din parkeringsplats på Arlanda får du inte bara den plats du vill ha. Du betalar dessutom mindre. 

 • Dra fördel av specialerbjudanden.
 • Få en garanterad parkeringsplats. 
 • Utnyttja långtidsparkeringen om så behövs. 
   

Parkering på Köpenhamns flygplats 

Förhandsboka parkering på Köpenhamns flygplats och betala mindre. Kostnadsfria bussar till terminalerna går med 10–15 minuters mellanrum.

 • Betala det lägsta priset. Du får det lägsta priset.
 • Få förtur och en garanterad plats i garaget.
 • Spara tid på flygplatsen.
 • Se det exakta priset och välj den parkeringsplats som passar dig bäst.

Observera att du måste boka parkeringen senast kl. 23.00 kvällen före ankomst. 

Hyr ett eget flygplan

På SAS anser vi att varje passagerares upplevelser är viktigast, oavsett hur stor eller liten din grupp är. Det är därför som vi har ett särskilt och kunnigt team som hanterar förfrågningar om ad hoc-charter. Om du söker efter det snabbaste, enklaste och mest bekväma sättet att resa rekommenderar vi definitivt att du chartrar ett eget SAS-flygplan. 

Här är några av de förmåner som du får tillgång till med SAS Charter:

 • En enda effektiv, trevlig och engagerad kontaktperson som tillgodoser dina behov från början till slut. Du väljer destination och tidtabell och vi ser till att det inte sker några mellanlandningar eller utspridda avgångar.
 • Res i vår moderna, nyrenoverade SAS-flygplansflotta med sittplatser för upp till 198 passagerare.
 • Din tid räknas. Det är ett bra sätt att spara tid att resa i en sluten grupp, så varför inte prova på att arrangera ett evenemang eller en workshop ovanför molnen? 

Kontakta vårt charterteam

Begär en offert genom att fylla i formuläret nedan. Vårt särskilda charterteam kontaktar dig så snart som möjligt.