sök

FÖRSLAG

 • loader Inget annat innehåll att visa

Flexibel bokning hos SAS

Vi vet att flexibilitet är viktigt för våra resenärer, särskilt nu när resandet är mer utmanande än vanligt. Därför har vi introducerat fler flexibla ombokningsalternativ, så att du kan resa nu eller senare.

Med 24 timmars öppet köp och våra flexibla biljetter utrikes kan du boka om efter behov – eller avboka helt mot en SAS Travel Voucher – fram till 72 timmar före avgång. Inrikesresor i SAS Go Flex bokar du om avgiftsfritt fram till en timme före avgång. Biljetter i SAS Plus är både omboknings- och återbetalbara. Nedan kan du se mer information om de olika flexibla lösningarna.

cl--plane-up

Vill du boka en affärsresa?

Logga in på din SAS-profil och klicka på profilikonen (längst upp till höger) och välj Företag. Nu kan du boka dina affärsresor och se dina rabatterade biljettpriser i listan med flygningar.

Våra flexibla bokningsalternativ

 • Avboka eller boka om din biljett inom 72 timmar före avgången

  Du kan boka om din resa med SAS utan avgift eller avboka din resa och få en SAS Travel Voucher – fram till 72 timmar före avgången. Detta erbjudande gäller för alla utrikesresor.

  Inom 72 timmar före avgången gäller normala biljettregler. 

  För inrikesresor i Sverige, Norge eller Danmark erbjuder vi avgiftsfri ombokning fram till en timme före avgången om du bokar din biljett i SAS Go Flex.

  Du kan jämföra ombokningsvillkoren för varje biljettyp nedan eller läsa mer om våra biljettalternativ.

  Om du inte längre vill resa just nu kan alla biljetter bytas ut mot en SAS Travel Voucher. Värdechecken ger dig möjlighet att boka om senare, eftersom den är giltig som betalning under 1 år.

  Mina bokningar kan du ansöka om och se detaljerad information om din värdecheck. Se de fullständiga villkoren.

  SAS Travel Voucher:

  • cl--check Kan användas av dig eller annan resenär
  • cl--check Är giltig för resor till alla SAS-destinationer
  • cl--check Är giltig för användning som betalning inom ett år efter utfärdandedatumet
  • cl--check Kan användas via SAS webbplats eller SAS Customer Service
  • cl--check Kan användas som fullständig betalning eller delbetalning för en ny resa och eventuellt återstående värde kommer att finnas kvar på värdechecken tills den utgår
  • cl--check Är inte återbetalningsbar
  • cl--check Inrikesflygningar kan inte avbokas i utbyte mot en värdecheck
 • SAS Plus erbjuder förmåner och flexibilitet

  SAS Plus-biljetter är både ombokningsbara och återbetalningsbara. Detta gäller för både inrikes- och utrikesresor.

  Om du bokar en biljett i SAS Plus eller SAS Business får du dessutom ännu fler förmåner, t.ex. val av sittplats, extra incheckat bagage, WiFi utan avgift ombord, fler EuroBonus-poäng och tillgång till SAS Lounge och Fast Track.

 • Flexibilitet med SAS bonusbiljetter

  Du kan alltid boka om eller avboka en SAS bonusresa fram till 24 timmar före avgången.

  Bonusbiljetter är SAS mest populära och prisvärda erbjudande till EuroBonus-medlemmar. På de flesta av flygningarna med SAS reserverar vi ett visst antal bonussittplatser som du kan boka med dina poäng.

  Om du avbokar din SAS-bonusresa kommer de poäng och skatter och avgifter du har betalat att återbetalas (så länge poängen inte har gått ut). Om du bokar om din resa gäller priset vid tidpunkten för ombokningen. Du kan läsa mer om SAS bonusbiljetter här.

  SAS bonusbiljetter har ett fast pris, betalas till 100% med poäng och är markerade med en guldfärgad punkt i bokningsflödet.

Jämför biljettyper

 • Inrikes
 • Utrikes

24 timmars öppet köp

Om du bokade din biljett via SAS är din biljett alltid återbetalningsbar inom 24 timmar efter inköpet, oavsett biljettyp. Om du bokade din resa mindre än 24 timmar före avgång är biljetten återbetalningsbar fram till 12 timmar före avgång. 24 timmars öppet köp gäller för biljetter som bokas direkt på SAS webbplats, i SAS App eller via kundservice.

Läs mer

SAS Safe Travel

Våra passagerare och medarbetares säkerhet har alltid högsta prioritet. Vi vill att du ska känna dig trygg när du reser med SAS. Sedan början av corona-utbrottet har SAS infört ett antal åtgärder för att garantera din säkerhet och ditt välmående ombord.

Se våra initiativ