sök

FÖRSLAG

 • loader Inget annat innehåll att visa

Flexibel bokning hos SAS

Vi vet att flexibilitet är viktigt för våra resenärer under dessa turbulensfyllda tider.

Därför har vi introducerat fler flexibla ombokningsalternativ, så att du kan boka med flexibilitet och resa nu eller senare. Nedan kan du se mer information om de olika flexibla lösningarna.

Våra flexibla bokningsalternativ

 • SAS Travel Voucher

  Du kan avboka din resa fram till 72 timmar före avgången och få en SAS Travel Voucher som är giltig som betalning för alla SAS-destinationer. Detta erbjudande gäller för alla utrikesresor.

  Alla biljetter kan bytas ut mot en SAS Travel Voucher om du inte längre vill resa just nu. Värdechecken ger dig möjlighet att boka om senare, eftersom den är giltig som betalning under 1 år.

  Mina bokningar kan du ansöka om och se detaljerad information om din värdecheck. Du kan läsa de fullständiga villkoren här.

  SAS Travel Voucher:

  • cl--check Kan användas av dig eller annan resenär
  • cl--check Är giltig för resor till alla SAS-destinationer
  • cl--check Är giltig för användning som betalning inom ett år efter utfärdandedatumet
  • cl--check Kan användas via SAS webbplats eller SAS Customer Service
  • cl--check Kan användas som fullständig betalning eller delbetalning för en ny resa och eventuellt återstående värde kommer att finnas kvar på värdechecken tills den utgår
  • cl--check Är inte återbetalningsbar
  • cl--check Inrikesflygningar kan inte avbokas i utbyte mot en värdecheck
 • Ombokning utan avgift

  Nu erbjuder vi ombokning utan avgift för alla utrikesflyg, fram till 72 timmar före avgången. Inom 72 timmar före avgången gäller normala biljettregler. För inrikesresor i Sverige, Norge och Danmark erbjuder vi ombokning utan avgift fram till en timme innan avgång när du bokar en biljett i SAS Go Flex. 

  Om du byter till en högre biljettpristyp måste du eventuellt betala mellanskillnaden, beroende på biljettyp. Avbokningar och fullständig återbetalning sker i enlighet med reglerna för den ursprungliga biljetten.

  Du kan jämföra bokningsvillkoren för varje biljettyp nedan eller läsa mer om våra biljettalternativ här.

  Om du bokar en biljett i SAS Plus eller SAS Business får du ännu fler förmåner, t.ex. val av sittplats, extra incheckat bagage, WiFi utan avgift ombord, fler EuroBonus-poäng och tillgång till SAS Lounge och Fast Track.

 • 24 timmars öppet köp

  Boka nu. Bestäm dig senare. Om du bokade din biljett via SAS är din biljett återbetalningsbar inom 24 timmar efter köpet, oavsett biljettyp.

  Om du bokade din resa mindre än 24 timmar före avgång är biljetten återbetalningsbar fram till 12 timmar före avgång.

  Vårt erbjudande om 24 timmars öppet köp gäller för biljetter som bokas direkt på SAS webbplats, i SAS App eller via kundservice.

 • Flexibilitet med SAS bonusbiljetter

  Du kan alltid boka om eller avboka en SAS bonusresa fram till 24 timmar före avgången.

  Bonusbiljetter är SAS mest populära och prisvärda erbjudande till EuroBonus-medlemmar. På de flesta av flygningarna med SAS reserverar vi ett visst antal bonussittplatser som du kan boka med dina poäng.

  Om du avbokar din SAS-bonusresa kommer de poäng och skatter och avgifter du har betalat att återbetalas (så länge poängen inte har gått ut). Om du bokar om din resa gäller priset vid tidpunkten för ombokningen. Du kan läsa mer om SAS bonusbiljetter här.

  SAS bonusbiljetter har ett fast pris, betalas till 100 % med poäng och är markerade med en guldfärgad punkt i bokningsflödet.

Jämför biljettyper

 • Inrikes
 • Utrikes

SAS Safe Travel

Våra passagerare och medarbetares säkerhet har alltid högsta prioritet. Vi vill att du ska känna dig trygg när du reser med SAS. Sedan början av corona-utbrottet har SAS infört ett antal åtgärder för att garantera din säkerhet och ditt välmående ombord.

Se våra initiativ

Guaranteed Extra Seat

Om du vill ha mer komfort ombord kan du även köpa en Guaranteed Extra Seat. Denna extra sittplats innebär att sittplatsen bredvid dig garanterat förblir tom. Om du vill reservera en Guaranteed Extra Seat måste du boka din biljett och extra sittplats samtidigt via SAS Customer Service eller din resebyrå.

Mer information om sittplatsreservation