sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa

Cookiepolicy


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på SAS webbplatser och appar. Läs vidare för mer information om hur cookies fungerar, hur vi använder cookies och andra metoder för insamling av användningsuppgifter från webbplatsen och hur du kan blockera eller ta bort dem. 
 

Vad är en cookie?

En ”cookie” är en liten textfil som innehåller information och lagras i din dator eller mobila enhet. Cookies används av tekniska skäl samt för att underlätta din användning av SAS webbplatser och appar och kan lagras i olika lång tid i din webbläsare eller enhet. ”Beständiga cookies” kommer att lagras i din dator eller enhet tills de raderas eller tills de når sitt utgångsdatum. De kan sedan användas för att anpassa denna webbplats baserat på användarens val och intressen. ”Sessionscookies” sparas inte när du stänger din webbläsare. När du använder en webbplats eller app skickas sessionscookies mellan din enhet och servern för att samla in uppgifter. För mer information om hur cookies fungerar och hur de kan hanteras, se Hjälp-avsnittet i din webbläsare. 

Vi arbetar ständigt för att förbättra SAS webbplatser och appar. I syfte att göra detta använder vi verktyg som Google Analytics och Adobe Analytics för att analysera våra användares beteenden. 
 

Om du vill ha åtkomst till alla funktioner på denna webbplats måste dina webbläsarinställningar vara konfigurerade för att tillåta JavaScript. Om du har inaktiverat JavaScript kommer du inte att kunna visa SAS webbplats. Webbläsarinställningarna är oftast tillgängliga under ”inställningar” i din webbläsare.
 

Hur vi använder cookies

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din surfupplevelse och göra din upplevelse hos oss så trevlig som möjligt, t.ex. genom att:

  • känna igen dig när du loggar in och komma ihåg dina inställningar,

  • utvärdera användarbeteende så att vi kan göra förbättringar, och 

  • analysera dina sökningar och andra beteenden under dina besök på vår webbplats för att förse dig med innehåll som vi tror förbättrar din upplevelse av vår webbplats och för att visa lämpliga annonser när du besöker andra utvalda webbplatser (för mer information om det senare, se ”Målinriktad nätreklam”).
     

Målinriktad nätreklam

Målinriktad nätreklam är ett sätt att visa annonser på webbplatserna du besöker och göra dem mer relevanta för dig och dina intressen.
 

Cookies och andra tekniker används för att identifiera dina intressen baserat på dina sökningar och andra beteenden under ditt besök på vår webbplats. Vi kan komma att dela denna information med våra betrodda media-, annonserings- och analyspartner så att vi kan visa relevant och personanpassad reklam som matchar dina intressen.

För att hantera dina cookieinställningar när du besöker vår webbplats, se nedan under ”Så här hanterar du dina cookieinställningar”.

 

Personuppgifter 

Personuppgifter är alla uppgifter om dig som fysisk person och som kan användas för att identifiera dig direkt eller indirekt, t.ex. ditt namn, foto eller ID-nummer. 
 

Vi åtar oss att skydda din integritet och frihet och behandlar endast personuppgifter i enlighet med tillämpliga dataskyddslagar. Vårt sätt att behandla dina personuppgifter är beroende av om du är medlem i EuroBonus-programmet, en profilkontoinnehavare eller en besökare på SAS webbplatser eller appar. 
 

I varje fall har vi avsett att beskriva vårt sätt att behandla personuppgifter så transparent och tydligt som möjligt i nedanstående integritetspolicydokument. Vi rekommenderar att du läser den policy som är tillämplig för dig noggrant och att du kontaktar oss med eventuella frågor. 
 

Om du inte vill acceptera cookies kan du ändra dina webbläsarinställningar till att automatiskt neka lagrin   

 Om du är medlem i EuroBonus-programmet bör du läsa vår integritetspolicy för EuroBonus-medlemmar

Om du har ett profilkonto bör du läsa vår integritetspolicy för profilkontoinnehavare.

Om du endast besöker SAS webbplats eller app bör du läsa vår allmänna integritetspolicy.


Så här hanterar du dina cookieinställningar

Om du inte vill acceptera cookies kan du ändra dina webbläsarinställningar till att automatiskt neka lagring av cookies eller till att informera dig när en webbplats vill lagra cookies i din enhet. Tidigare lagrade cookies kan också tas bort via webbläsaren. Ytterligare information är tillgänglig i Hjälpavsnittet i din webbläsare. 

Observera att om cookies tas bort eller nekas: 

  • kanske vissa områden och funktioner på denna webbplats som kräver cookies eventuellt inte fungerar, och

  • vi kanske inte kan känna igen dina inställningar för vår användning av cookies och andra tekniker som beskrivs häri, inklusive personanpassad kommunikation och kan därför komma att be om dina preferenser på nytt.
     

Du kan få ytterligare information om de cookies som används på denna webbplats genom att kontakta oss på dataprotectionofficer@sas.se
 

Du kan när som helst ändra dina inställningar för vår användning av cookies och likande tekniker:y

Vilka cookies använder vi?

Tabellerna nedan beskriver de specifika cookies som används på vår webbplats respektive i vår mobilapp. Tabellerna framställer också syftet med varje cookie, om några uppgifter kommer från eller kommer att överföras till en tredje part, såväl som livslängden för varje cookie som lagras i din enhet.

Webbplatscookies 

Cookie Syfte Lagrade uppgifter Varaktighet Delning
Webbplatscookie för Adobe Audience Manager:
aam_uuid
Demdex cookie
dextp Cookie
dst Cookie
_dp Cookie
Audience Manager ställer in denna cookie för att tilldela en webbplatsbesökare ett unikt ID. En demdex-cookie hjälper Audience Manger att utföra grundläggande funktioner som identifiering av besökare, ID-synkronisering, segmentering, modellering, rapportering o.s.v. Audience Manager ställer in denna cookie för att tilldela en webbplatsbesökare ett unikt ID 180 dagar Delas med Adobe Experience Cloud. Delas inte med tredje parter
Webbplatscookie för Adobe Target: mbox Adobe Target använder cookies för att ge webbplatsadministratörer möjlighet att ta reda på vilket onlineinnehåll och vilka erbjudanden som är mest relevanta för besökare. Den lagrar det innehålls-ID som krävs för att anpassa kundupplevelser baserat på aktuellt sammanhang. 2 veckor Delas inte med tredje parter
Webbplatscookie för reklam Fr Används av Facebook för att tillhandahålla olika reklamtjänster, inklusive realtidsanbud från externa annonsörer. Den lagrar webbläsningsinformation för användarna 3 månader Delas med Facebook
Webbplatscookie för Adobe Analytics: AMCV_###@AdobeOrg s_cc
s_cc
s_sq
s_vi
s_fid
Adobe Analytics använder cookies för att särskilja förfrågningar från olika webbläsare och lagra praktisk information som ett program kan använda senare. De kan även användas för att associera webbläsarinformation med kunduppgifter. Den lagrar webbläsardata Sessionscookie Delas med Adobe Experience Cloud. Delas inte med tredje parter
Webbplatscookie
_gcl_aw
_gcl_dc
Syftet är att mäta annonsers effektivitet samt att anpassa annonser efter användaren Används av Google DoubleClick för att registrera och rapportera webbplatsanvändarens åtgärder efter visning av eller klick på annonsörens annonser. 3 månader Delas med Google Adwords
Webbplatscookie
_ga
_gid
_gat
AMP_TOKEN
_gac_
Fastställa vilken domän som ska mätas, särskilja unika användare, beräkna trafik och besöksfrekvens, information om trafikkällor, fastställa en sessions början och slut. Sparar sessionsuppgifter, trafikinformation och unika användarreferenser 2 år Delas med Google Analytics för statistiska analyser
Webbplatscookie
MUID
MUIDB
Används ofta av Microsoft som ett unikt ID för en användare. Denna cookie möjliggör spårning av användaren genom att synkronisera ID:t över många Microsoft-domäner. 1 år Delas med Microsoft
Webbplatscookie TPAccountAdminStatus Webbplatsen använder uppgifterna för att förbättra användarupplevelser baserat på det inloggade kontots profil Om ett valt TravelPass-konto är TravelManager Session Delas inte med tredje parter
Webbplatscookie WT_FPC Systemcookie för hantering av webbplatsinnehåll Plugin-information för hantering av webbplatsinnehåll 10 år Delas inte med tredje parter
Webbplatscookie SAS_CUP_PROFILE Denna cookie sparar profilinformation för bättre webbläsarupplevelser och använder profilinformation för olika aktiviteter som användaren utför Profilinformation Session Delas inte med tredje parter
Webbplatscookie hasacceptedcookies Denna cookie säkerställer att begäran om godkännande av en cookiepolicy inte visas igen Godkännandestatus för cookiepolicy Oändligt Delas inte med tredje parter
Webbplatscookie WT_CUP_LOGGED_IN Denna cookie används för att kontrollera om användaren redan är inloggad Inloggningsstatus Session Delas inte med tredje parter
Webbplatscookie NEW_SAS_SSO_LOGGEDIN Denna cookie används för enkel inloggning så att en inloggad användare inte blir ombedd att logga in igen Inloggningsstatus Session Delas inte med tredje parter
Webbplatscookie UserMarket Denna cookie registrerar den marknad som besökaren använder webbplatsen från för att skapa en bättre upplevelse vid nästa besök på webbplatsen Användarens marknad 10 år Delas inte med tredje parter
Webbplatscookie ChosenTPAccount Registrerar det TravelPass-konto som användaren har valt i syfte att komma ihåg olika användarflöden Valt TravelPass-konto Session Delas inte med tredje parter
Webbplatscookie ASP.NET_SessionId Registrerar sessionens ID för att komma ihåg användarens inställningar ASP.Net Session ID Session Delas inte med tredje parter
Webbplatscookie UserLanguage Registrerar det språk användaren har valt. Detta görs för att användaren inte ska behöva välja språk vid varje besök Valt språk 10 år Delas inte med tredje parter
Webbplatscookie SSO_Login_Success Registrerar om enkel inloggning lyckades och använder det för en bättre upplevelse Status för enkel inloggning Session Delas inte med tredje parter
Webbplatscookie SAS_TEMP_LOGIN Registrerar om inloggningen är temporär för att hantera popup om medgivande Temporär inloggningsstatus Session Delas inte med tredje parter
Webbplatscookie SIP.DarkSite SIP.CrisisWeb Visar en mörk webbplats i ett krisläge Lagrar information om huruvida det är en kris eller ej Session Delas inte med tredje parter
Webbplatscookie SIP_FRAS FRAS_Session BookingPageRefresh awardJourneyNumber ESERVICE_COOKIE Sparar uppgifter om tilläggsinköp för användarflödet  Uppgifter om tilläggsinköp med flygningar Sidans uppdateringsstatus Bonusresans nummer Eservice-cookie för enkel inloggning 30 Minuter En del av de uppgifter som delas med betalningsförmedlaren om ett köp slutförs
Webbplatscookie SASLastSearch Uppgifter om den senaste sökningen efter resor för att fylla i formuläret i förväg om frågan återkommer Senaste sökning efter resor Aktuellt datum till sökningens utresedatum Delas inte med tredje parter
Webbplatscookie _language _country Sparar användarens språkinställning och Apache-siddirigering Valt språk
Valt land
4.4 år Delas inte med tredje parter
Webbplatscookie _origin Används för att spara ursprungsvalet från marknadsväljaren ARN 1 år Delas inte med tredje parter
Webbplatscookie search Används för att fylla i CEP (Complex Event Processing) i förväg när användaren återvänder till hemsidan Sökkriterier Session Delas inte med tredje parter
Webbplatscookie bookingFlow Används som säkerhetskopia när sessionen tappas bort efter vidarebefordran för betalning. Inkomstuppgifter lagras Session Delas inte med tredje parter
Webbplatscookie LOGIN_AUTH PROFILE_ID NEW_SAS_SSO_LOGGEDIN Används för att spara inloggningsuppgifter Inloggningsuppgifter
Profilinformation
Uppgifter om enkel inloggning
Session Delas inte med tredje parter

Cookies i mobilappen

Cookie Syfte Lagrade uppgifter Varaktighet Delning
Mobilappens spårningsinformation Mobilappen delar ett unikt ID (baserat på EB-nummer och enhet) för att spåra unika åtgärder för statistiska ändamål EuroBonus-nummer
Enhets-ID
Spårningsinformation
1 år Delas med Google Analytics
Facebooks programutvecklingssats (SDK) Mobilappen har en Facebook-SDK i bokningsflödet för att spåra sökaktiviteter under bokning EuroBonus-nummer
Enhets-ID
Sökning under bokning
3 månader Delas med Facebook
HockeyApp-kraschrapportering Registrerar allmänna icke-identifierbara kraschmetadata för analys av kraschrapporter Inga personuppgifter samlas in i dessa rapporter 3 månader Delas inte med tredje parter
Usablenet cookies För ombokningsflödet. Appen använder cookies för att boka om och avboka en bokning. Enhets-ID
Bokningsflöde
Session Delas inte med tredje parter