sök

FÖRSLAG

 • loader Inget annat innehåll att visa

Explore Copenhagen as a local

Med allt från coola Vesterbro till de lugna gröna oaserna i Frederiksberg har Köpenhamn något för alla

Utforska de delar av staden som besöks mer sällan av turister och njut av Köpenhamn på samma sätt som lokalbefolkningen. Eftersom alla stadsdelar har utmärkt kollektivtrafik och ligger på promenad- eller cykelavstånd kan du lätt uppleva allt som Köpenhamn har att erbjuda.

 • Köpenhamns stadsdelar

  • Köpenhamn

   Köpenhamn betraktas ofta som den stad i världen som är bäst att bo i och i dess stadsdelar kan du utforska den danska livsstilen på fyra unika sätt.

   Frederiksberg erbjuder en klassisk och chic miljö med oberoende butiker och fina grönområden, medan Vesterbro har blivit stadens hippaste plats med vintagebutiker, många restauranger och ett fantastiskt uteliv på kvällarna.

   Lite närmare känslan i Frederiksberg, men ändå med sin egen stil, ligger Østerbro som erbjuder kaféer med äkta ”hygge” på kort avstånd från havet och Köpenhamns sjöar. Vi rekommenderar också ett besök i Nørrebro, med dess livliga stämning och några av stadens bästa samlingsplatser.

   Läs mer om Köpenhamn här

  Kollektivtrafik i Köpenhamn

  • Karta

   Utforska Köpenhamn med ett City Pass

   Dra fördel av ett obegränsat antal resor med buss, tåg och metro med ditt City Pass omedelbart när du anländer till Köpenhamns flygplats. Med en City Pass-biljett i fickan kan du resa i och kring Köpenhamn både enkelt och billigt. Den är också giltig hela natten när många buss- och tåglinjer är i drift. Med några enkla steg kan du välja områden och antalet dagar du behöver för din vistelse.

   Bild: Fotograf, Thomas Høyrup Christensen, Copenhagen Media Center

  • City Pass

   Res mellan Köpenhamns stadsdelar på 24 minuter

   Kollektivtrafiken i Köpenhamn är tillförlitlig, säker och lätt att använda. Oavsett om du tänker ge dig ut på sightseeing i centrala Köpenhamn eller uppleva de lokala stadsdelarna är kollektivtrafiken det självklara alternativet – och du befinner dig alltid på kort promenadavstånd från en station eller busshållplats.

   Och nu har kollektivtrafiken blivit ännu bättre. Gå ombord på Köpenhamns nya metrolinje Cityringen (M3) som ansluter centrum till stadsdelarna Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg och Vesterbro. Med cirka 2 minuter per stopp ger Cityringen dig möjlighet att snabbt och enkelt upptäcka de olika stadsdelarnas personligheter, parkområden, sevärdheter och restauranger.

   Bild: Metroselskabet / Ditte Valente