sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa

Århus – perfekt för en stadsutflykt

 

Livliga Århus ligger precis vid havet och har mycket att erbjuda, oavsett om du är ute efter en stadsutflykt med shopping, utsökt mat, fina museer och historiska platser, eller bara vill ge dig ut och uppleva den vackra naturen.

AarhusCARD – exklusivt erbjudande med SAS

När du bokar din resa med SAS får du 15% rabatt på AarhusCARD.

Med detta kort kan du ta Aarhus Airport Express Shuttle till stadens centrum och besöka fler än 25 sevärdheter utan avgift!

Erbjudandet gäller till den 31 december 2019.

Boka ditt kort på VisitAarhus

Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006–2011, ARoS Aarhus Art Museum

Fem saker att göra i Århus

I Danmarks näst största stad hittar du museer i världsklass, ny banbrytande arkitektur, charmiga och historiska stadskvarter, fantastiska takåsar och prisbelönta baristas – du kommer alltid att hitta något att njuta av.

Läs mer

Hållbart resmål

Det är lätt att nå Århus och staden är känd för att vara kompakt, med allt inom bekvämt promenadavstånd. Eller också kan du göra som lokalbefolkningen – ta en av stadens cyklar som alla kan hyra. Njut av de gröna oaserna som är utspridda över hela staden eller ta ett dopp i världens största havsvattenpool.

Läs mer

Från Michelin till street food

Den gastronomiska scenen i Århus erbjuder kvalitet, variation och kreativitet på högsta nivå. Lokala produkter är viktiga på stadens restauranger. Det finns flera restauranger med Michelin-stjärnor och två mycket populära matmarknader – bevis på att maten är särskilt viktig i denna stad.

Läs mer

Stad vid vattnet

Naturen ligger precis utanför dörren i Århus som är belägen vid vattnet, omgiven av skogar mot norr och söder och vackra stränder vid östkusten. Precis utanför Århus kan du besöka och vandra i några av Danmarks mest historiska naturområden.

Läs mer

Shopping

Gillar du shopping? Århus kommer garanterat att tillgodose dina behov. Den stora gågatan, mångskiftande stadskvarter, en shoppinggalleria och fina varuhus är fulla av danskt mode och dansk design som kommer att göra din stadsutflykt perfekt!

Läs mer

Evenemang året runt

Det största vikingamötet i Skandinavien, en matfestival, Europas mest hållbara musikfestival, Århus Festuge-festival och mycket mer. Det finns alltid något att uppleva. Ta en titt på vad du kan göra under ditt besök i Århus.

Läs mer

Flyg direkt till Århus med SAS

Med SAS kan du enkelt flyga till Århus från flera olika platser runt om i Europa …