LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  T/R FRÅN
  Guide

  Guide till Washington

  Washington DC (District of Columbia) är USA:s huvudstad och politiska säte. Förutom att vara hem till ikoniska byggnader som Capitol Hill, Washington Monument och Lincoln Memorial bor här även drygt 600 000 människor. Staden är uppkallad efter George Washington, USA:s förste president och en av ”Unionens Fäder”.
   

  Att se och göra i Washington DC

  I Washington DC finns det massor att se. Det är lätt hänt att man får känslan av att befinna sig mitt i en filminspelning då man strosar runt bland världsberömda byggnader och monument. Här följer några få absoluta måsten när du befinner dig i Washington DC:

  Vita Huset – en av världens mest kända byggnader och hem åt USA:s president. Det är svårt att inte vilja ta åtminstone ett turistfoto med Vita Huset som bakgrund innan man reser hem.

  The National Mall och Memorial Parks – ett stenkast från Vita Huset hittar du detta stora parkområde inom vilket flera av de kända monumenten ligger; Lincoln Memorial, Jefferson Memorial och Washington Monument etc.

  För den som reser på en budget finns det gott om gratis aktiviteter. Faktum är att många muséer är gratis, t.ex. Botanic Gardens med dryga 4000 olika växtarter intill First Street SW mellan Maryland Ave och C Street.

  Library of Congress är världens största bibliotek och rymmer mer än 128 miljoner böcker och övriga historiska föremål. World War II Memorial på 17th Street mellan Constitution och Independence Avenue hedrar de drygt 400 000 amerikanska soldater som stupade i tjänst under andra världskriget.
   

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger till Dulles Airport som ligger ca 14 km från stadskärnan. Buss in till staden tar ungefär en halvtimme.
   

  Ta sig runt i Washington DC

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier, boka hyrbil här

  Även om Washington DC är mycket fotgängarvänligt så är tunnelbanan ett utmärkt sätt att ta sig runt staden med. För den som vill går det även bra att hyra en cykel, något som kan vara fördelaktigt under det varma sommarhalvåret.
   

  Shopping i Washington DC

  Shoppingen i Washington DC står möjligtvis i skuggan av närliggande systerstaden New York, men har trots det ett stort och varierat utbud. Fashionistas gör rätt i att besöka Downtown-området med dess hippa gator och breda utbud av trendiga modebutiker. Vill du däremot shoppa loss bland lokala talanger ska du besöka Georgetown och området kring M Street där unga up-and-coming designers säljer sina plagg i mindre boutiquer. Mer om shoppingresor

  Inte intresserad av kläder? Vid Dupont Circle hittar du konst, böcker och diverse andra prylar. På söndagar anordnas här en Farmers Market där du kan hitta lokalproducerade råvaror.
   

  Äta i Washington DC

  Matscenen i Washington DC är en smältdegel av olika etniciteter och typisk amerikansk mat. En klassisk lokal favorit är en så kallad ”half-smoke” som i grunden är korv med bröd. Korven som serveras med en chilisås är däremot större än vanliga korvar, kryddigare och innehåller hälften fläsk, hälften nötkött.
   

  Ta sig från flygplatsen

  Det finns tre flygplatser i Washington: Washington Dulles International Airport, Baltimore-Washington National Airport och Ronald Reagan National Airport.

  Från Washington Dulles International Airport är det billigast att hoppa på Washington Flyer Bus som tar dig till t-banestationen West Falls Church Metro. Bussar finns varje halvtimme och turen tar max 30 minuter. Mest kostnadseffektivt till stan från Washington National Airport är att ta gratisbussen till tågstationen, sedan Marc-tåget till Union Station och därifrån tunnelbana.

  Från Ronald Reagan National Airport åker du med tunnelbanas gula eller blå linje, tid till city ungefär 20 minuter.
   

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy