LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  T/R FRÅN
  Guide

  Guide

  Chicago – även känd som vindarnas stad, har en rik historia av inflytelserika människor och handel. Det var bland annat här som Barack Obama blev invald, Al Capone spred skräck och Walt Disney grundade sitt imperium.

  Chicago är den tredje mest befolkade staden i USA med drygt 9,5 miljoner invånare i det metropoliska området. Beläget i norra USA intill Lake Michigan är klimatet väldigt växlande. Vintrar är kalla och blåsiga med mycket snö medan somrar är varma med temperaturer som ofta överstiger 30 grader.
   

  Att se och göra i Chicago

  Willis Tower – skyskrapan som tidigare var känd som Sears Tower är med sina 442 meter USA:s idag högsta byggnad. Turister är välkomna att njuta av den fantastiska utsikten från observatoriet ”Skydeck Chicago”. En garanterat häftig upplevelse för människor i alla åldrar.

  Navy Pier – denna klassiska sevärdhet intill Lake Michigan lockar dagligen både turister och lokalbefolkning. Här hittar du åkattraktioner, restauranger och evenemang för hela familjen. Navy Pier har öppet året runt med undantag för Julafton och Thanksgiving.

  Grant Park – detta grönområde, även kallad Chicagos framsida, är en fantastisk park intill två av stadens mest centrala marinor. För den som för en stund vill komma bort från stadens tempo med lite avkoppling är detta en perfekt tillflyktsort. Här finner du ibland även evenemang som exempelvis Lollapalooza, en numera klassisk musikfestival.
   

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger till O’Hare International Airport som ligger precis i utkanten av Chicago. Du tar dig enkelt till och från city med buss, tåg eller taxi. CTA (Chicago Transit Authority) blå linje tar ca 45 minuter och är operativ dygnet runt.
   

  Ta sig runt i Chicago

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. Chicago är en väldigt stor stad. Det är därför rekommenderat att ta sig runt med tunnelbana. Dagspass finns för en, tre och sju dagar.
   

  Shopping i Chicago

  Chicago är en världsmetropol och shoppingutbudet lämnar ingen besviken. Shoppingfrälsta gör rätt i att besöka ”Magnificent Mile” som sträcker sig hela vägen längs North Michigan Avenue från Chicago River till Oak Street. Här hittar du shoppingcentra, små butiker och världskända varumärken som Bloomingdales. Mer om shoppingresor
   

  Äta i Chicago

  Etniciteten bland Chicagos befolkning är väldigt blandad vilket även visar sig i restaurangutbudet och de lokala specialiteterna. I en så pass stor stad som Chicago hittar du mat från världens alla hörn. Ganska ofta när man tala om typisk mat för Chicago handlar det dock om referenser till det italienska köket som till exempel den väldigt matiga Chicagopizzan - ett måste för pizzaälskaren.
   

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy