LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Guide

  Guide till München

  München, sydtysklands största stad och huvudstad i Bayern, grundades 1158. Staden har en stark industritradition med välkända företag som BMW och Siemens – men förknippas kanske oftast med Oktoberfest, världens största ölfestival. Tack vare framgångsrika företag och turism har München utvecklats till en av Europas rikaste regioner. Befolkningen är välmående och gatorna är väldigt rena och prydliga.
   

  Att se och göra i München

  Englischer Garten – en stor och härlig park där du kan ta det lugnt, titta på surfare, bada eller varför inte ta en öl i någon av ölträdgårdarna. En riktig klassiker bland ölträdgårdarna är Chinesischer Turm.

  Allianz Arena och Bayern München – att säga att fotboll är viktigt i München är kanske att ta i för lite. Staden kokar nästan över på matchdagar. Njut av stämningen i en Biergarten eller i någon av ölhallarna. Allianz Arena som står värd för matcherna är ett mästerverk i sig.

  Marienplatz – du behöver inte oroa dig för att missa hjärtat i gamla Altstadt. Alla vägar leder hit. På Marienplatz kan du se det berömda klockspelet i det nya rådhuset, Stefanskyrkan och det gamla rådhuset.

  Konstmuseum Alte Pinakothek, Barer Strasse 27 – den konstintresserade får inte missa denna världsberömda samling av mästare från medeltiden fram till mitten av 1700-talet. Samlingen inkluderar verk från Leonardo da Vinci, Rubens och Rembrandt.

  Vill du sedan fortsätta med mer konst från 1800-, 1900- och 2000-talet så kan du gå till byggnaderna alldeles intill där Neue Pinakotheket och Pinakothek der Moderne ligger.
   

  Ta sig från flygplatsen

  Münchens flygplats (Munich International Airport) ligger ca 40 minuter från stadskärnan. Du tar dig till och från flygplatsen enkelt med antingen S-Bahn (snabbtåg) eller taxi.
   

  Ta sig runt i München

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier, boka hyrbil här

  München har ett väl utbyggt tunnelbane- och spårvagnsnät. Eftersom de flesta av Münchens större sevärdheter befinner sig i stadskärnan kan du för det mesta transportera dig till fots.
   

  Evenemang i München

  Varje år i slutet av september samlar sig folk från alla världens hörn i München för att fira Oktoberfest, världens överlägset största ölfestival.
   

  Shopping i München

  I München handlar det mycket om lyx och flärd. En stor del av den lyxen och flärden är kopplad till Maximilianstrasse. Här hittar du fina modeboutiquer, juvelerare samt exklusiva restauranger och hotell.

  Ett mysigt kvarter att strosa runt i är Glockenbachviertel och området kring Gärtnerplatz. Här varvas små trendiga mode-, design- och lifestylebutiker med mysiga caféer och restauranger. Även lite mer norrut från kärncentrum i Schwabing och runt paradgatan Leopoldstrasse hittar du mysiga promenadkvarter. I Maxvorstadt i Schwabing hittar du också mer udda shopping, second hand och antikt. Mer om shoppingresor
   

  Äta i München

  I München ska du givetvis äta sydtysk mat. Rejäla portioner som sköljs ner med en god, kall öl. Har du extra tur så kanske måltiden ackompanjeras av en traditionell orkester. Då brukar stämningen vara på topp.

  Hofbräuhaus, Platzl 9 – bryggeriet Hofbräuhaus grundades 1597 och ägs sedan 1852 av den Bayerska staten. Klassisk ölhall när det är som bäst. Detta är en av Münchens största attraktioner och besöks av närmare 35 000 personer dagligen. Varje dag kan du njuta av ”umpa bumpa” musik från en glasorkester.

  Hotell Königshof, Karlsplatz 25 – om du letar efter något mer elegant ska du ta dig till restaurangen i Hotell Königshof. Chef de Cuisine Martin Fauster hittar inspiration till sina menyer i den dagliga jakten efter de perfekta, lokala råvarorna. Herr Fausters engagemang och hårda slit har belönats med en stjärna i Guide de Michel.
   

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy