LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Guide

  Guide

  Hamburg har något för alla. Ett rikt musik- och kulturliv, spännande stadsdelar och bra shopping.

  Som dominerande medlem i Hansan har Hamburg alltid behållit en särställning som en av Tysklands viktigaste handelsplatser. Efter kriget stod Hamburg för en enorm utveckling och fick snabbt ordning på sin ekonomi och återuppbyggandet. Hamburg tillhör idag ett av Europas rikaste områden.

  Att se och göra i Hamburg

  Hafen City – ett av Europas största byggprojekt. En helt ny och storslagen stadsdel har förverkligats i det gamla hamnområdet. Områdets stolthet är det nya konserthuset som bara i sig är värt ett besök.

  Utvandrarmuseet i BallinStadt, Veddeler Bogen 2. Mellan åren 1850 och 1939 emigrerade över 5 miljoner människor, tillresta från hela Europa, från Hamburg till den nya världen. Ta del av en fantastisk utställning som skildrar utvandrarnas resa och öden på denna historiska plats. De gamla emigrationshallarna finns kvar i originalskick och utställningen som byggts upp är väldigt interaktiv.

  Gå i Beatles fotspår. Det var i Hamburg som Beatles framgångsrika resa började. Mellan åren 1960-1962 genomförde Beatles regelbundna spelningar på klubbar på och runt mytomspunna Reeperbahn. På Star Club fick Beatles sitt genombrott och är du intresserad av att veta mer så kan du boka in dig på någon av de Beatles vandringar som erbjuds.

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger till Hamburg Airport som ligger ca en halvtimme från citykärnan. Till och från flygplatsen kan du ta flygbussar, kommunal busstrafik eller taxi. Med lokalbussarna tar du dig enkelt till Hamburgs centralstation, Rahlstedt eller Ohlsdorf.

  Ta sig runt i Hamburg

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. De kommunala kommunikationerna i Hamburg är mycket bra. Det lokala transportbolaget HVV driver tunnelbanan, bussar samt färjor. Du kan nyttja alla färdmedel som HVV sköter med en och samma biljett. Det finns tre biljettzoner.

  Shopping i Hamburg

  Det kryllar av bra shopping i Hamburg. De klassiska shoppingstråken hittar du på gatorna Neuer Wall, Mönckenbergstrasse och Spitalerstrasse. Schanzeviertel var tidigare arbetarkvarter med många slakterier. Slakterierna har idag bytts ut mot otaliga butiker, caféer och restauranger. Unga designers och musiker livar upp detta område som är perfekt att utforska till fots.

  Gillar du att spendera flera timmar i jakten på det perfekta fyndet? Då ska du på lördagen bege dig till Hamburgs största marknad för second hand, Schlachthof, som ligger på Neuer Kamp 30.

  Söndagarnas stora matmarknad är Fischmarkt, Grosse Elbstrasse 9, nere vid floden Elbe i St. Pauli. Marknaden har över 70 000 besökare varje vecka och ryktet säger att fiskförsäljarnas höga stämmor kan höras ända uppe på Reeperbahn. Ett skådespel som alla borde uppleva. Passa samtidigt på att få något gott i magen och strupen i denna härliga miljö.

  Äta i Hamburg

  Att äta och dricka gott i Hamburg är inte svårt. Är du dessutom förälskad i vad havet har att erbjuda har du hamnat rätt. Men Hamburg är mycket mer än bara fisk och skaldjur. Med Berlin som ”storebror” har Hamburg alltid kämpat lite hårdare och utnämnde sig själva till den tyska huvudstaden för gastronomi.

  Fischereihafen Restaurant, Grosse Elbstrasse 134. Njut av fantastiska fiskrätter samtidigt som du har en härlig utsikt över hamnen och floden Elbe. Missa inte denna klassiska restaurang som drivits i samma lokaler sedan 1951.

  Restaurang VLET, Am Sandtorkai 23, Speicherstadt. Traditionella nordtyska rätter i ny modern tappning. Restaurangen ligger mitt emellan det gamla Speicherstadt och de trendiga, nybyggda kvarteren i HafenCity. Restaurangen går den extra milen när det gäller att hitta närproducerade produkter. Miljön är varm och genuin.

  Bullerei, Lagerstrasse 34 B, St. Pauli. Ägaren till denna restaurang är Tim Mälzer, Tysklands största tv-kock. Bullerei har sedan lansering varit ett hett samtalsämne och fått många fina recensioner. På menyn finns något för alla. Husman i modern uppiffad tappning är Tims recept för menyn. Restaurangen ligger i det gamla slakteriområdet.

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy