LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Guide

  Guide

  Frankfurt är känt som Tysklands ekonomiska center, men låt dig inte luras av detta - här finns det mycket spännande att se och göra för hela familjen! Utöver den ekonomiska sidan är Frankfurt en väldigt kulturell stad - faktum är att det är staden med flest museer i hela Tyskland. Värt att nämna är också den årliga bokmässan som är den största av sitt slag i hela världen.

  Frankfurt passar perfekt för dig som bara vill komma bort under en vecka eller några dagar!
   

  Att se och göra i Frankfurt

  Den kejserliga Katedralen - denna fantastiskt vackra byggnad (som rent tekniskt sett egentligen inte är en katedral) upprättades så tidigt som 1253 och är ett populärt turistmål. Det var här som totalt 10 kejsare från det romerska imperiet kröntes för att regera i Tyskland. Titta gärna förbi museet som rymmer flera skatter från förr. Om du antar utmaningen att bestiga de drygt 320 stegen i tornet möts du av en fantastisk panoramautsikt över staden.

  Frankfurt Zoo - mitt i Frankfurts hjärta kan du skåda en mängd olika djur från när och fjärran. Här hittar du lejon, krokodiler, flodhästar, apor och mycket mer! Frankfurt Zoo grundades för lite drygt 150 år sedan och är därmed en av världens äldsta djurparker.

  Johan von Goethes museum - den världsberömde poeten Johan von Ghoethe föddes och växte upp i Frankfurt. Hit vallfärdar besökare från hela världen. Huset han bodde i blev bombat under andra världskriget men har restaurerats för att efterlikna originalet. Inredningen som matchar den barocka epoken sveper dig lätt bort till en svunnen tid.
   

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger till Frankfurt flygplats som ligger lite drygt 1 mil sydväst om staden. Med tåget som avgår var 10 minut tar du dig snabbt och enkelt in till city. Resan tar ca 10 minuter.
   

  Ta sig runt i Frankfurt

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. Lokaltrafiken och infrastrukturen i Frankfurt och Tyskland överlag är mycket bra. Här finns tunnelbana, bussar och spårvagn till ditt förfogande.
   

  Shopping i Frankfurt

  Shoppingen i Frankfurt är som bäst i centrum. Invånarna i Frankfurt kallar stadens största shoppinggata för "Ziel". Här hittar du ett antal köpcentra, stormarknader och internationella designers. Mer om shoppingresor
   

  Äta i Frankfurt

  Det tyska köket erbjuder spännande smaker och stor variation. Landet är särskilt känt för sina korvar - wurst, men även högklassig fläsk, biff, bröd och godsaker. Samtliga regioner i Tyskland har sina egna ölbryggartraditioner och i ölens hemland är det sällan svårt att finna riktigt god öl. Utöver öl är Tyskland dessutom en stor producent av vita viner. Typiskt för dessa är Reissling med dess söta karaktär.
   

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy