LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Guide

  Guide

  Düsseldorf är en modern storstadspärla, beläget vid Rhen där floden Düssel mynnar. Staden är sprungen ur de byar som växte fram här under 600-talet. När industrialismen mot slutet av 1800-talet drog igång växte Düsseldorf kraftigt. Tyvärr drabbades invånarna och staden hårt under andra världskriget, men ur krisen växte ett än starkare Düsseldorf fram.

  Idag räknas Düsseldorf till en av de mest välmående städerna i Tyskland. Düsseldorf har också ett rikt kulturliv och en bidragande orsak är den välrenommerade konstakademin. Även stadens många museer är välkända internationellt.
   

  Att se och göra i Düsseldorf

  MedienHafen – missa inte att ta en promenad bland modern och storslagen arkitektur i MedienHafen i centrala Düsseldorf. Området har fått sitt namn av att många film- och mediaföretag har sökt sig hit. Området myllrar av trendiga restauranger och caféer. De kanske mest berömda byggnaderna i MedienHafen är ritade av den amerikanska arkitekten Frank O. Gehry.

  Rheinturm, Stromstrasse 20 – I direkt anslutning till MedienHafen stoltserar Rheinturm med sina 240 meter. På 170 meters höjd kan du njuta av den fantastiska utsikten. I toppen finns också en restaurang.

  Altstadt (gamla stan) – kallas i folkmun för ”världens längsta bardisk” eftersom det bokstavligen kryllar av små barer och krypin i denna pittoreska stadsdel. Över 300 stycken sägs det vara. Missa inte att dricka Altbier, ett öl som bryggs i Düsseldorf efter ett gammalt recept, när du besöker någon av barerna.
   

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger till Düsseldorf International som ligger ca 8 kilometer från stadskärnan. Härifrån tar du dig lätt in till stan med buss, taxi eller S-Bahn (snabbtåg). Om du ska ta snabbtåget så använder du Sky Train som förbinder flygplatsen med tågstationen.
   

  Ta sig runt i Düsseldorf

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. I Düsseldorf kan du ta dig fram med spårvagn, buss och t-bana. Det lokala transportbolaget heter VRR och biljetter kan du köpa ombord på bussar och spårvagn eller i maskiner vid hållplatserna. 
   

  Evenemang i Düsseldorf

  Karnevalen i februari varje år lockar närmare en miljon deltagare på rosenmåndagen. En stor och mycket färgglad parad drar genom gatorna och det är fest i hela stan.
   

  Shopping i Düsseldorf

  Den absolut största shoppinggatan i Düsseldorf är Köningsallee, även kallad “Kö”. På denna en kilometer långa gata andas lyx och flärd. Kända varumärken inom mode, design och lifestyle varvas med lyxhotell, wellness och restauranger. I norra hörnet av Königsallee börjar ytterligare en stor shoppinggata, Schadowstrasse. Även i Altstadt hittar du en hel del shopping. Tyska specialaffärer blandas med moderna butiker.
   

  Äta i Düsseldorf

  Obergärige Hausbrauerei (Uerige), Berger Strasse 1. En härlig pubstämning där du även kan få traditionell tysk pubmat. Bryggeriet har over 150 år på nacken och brygger en rad olika ölsortner, där den mest kända naturligtvis är Altbier. Du kan även boka in en rundvandring i bryggeriet.

  Hafenbar Düsseldorf, Hammer Strasse 26. Trevlig restaurang i MedienHafen. Menyn är internationell och har något för alla. På kvällen kan du även avnjuta goda cocktails i mysig miljö.
   

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy