LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Flygplats

  Visby flygplats – Visby Airport

  Flyg till Visby med SAS inrikesflyg. Visby flygplats är en regional och militär flygplats norr om Visby, 3,5 km (5 minuter) från centrum och öppnades 1942. Flygplatsområdet delas med F 17 Gotland och för att särskilt referera till enbart civilflygdelen används ofta namnet Visby Flygstation.

  Från Visby flygplats reser du med inrikes direktflyg i Sverige och utrikes direktcharter till bland annat Lanzarote, Hurghada och Riga.

  Visby flygplats litenhet gör det smidigt för dig som resenär då korta avstånd och minimala köer gör flygplatsen smidig och effektiv. Här finns det också möjligheter att koppla av, surfa på internet eller äta och dricka något.
   

  Hotell i närheten av Visby flygplats

   

  Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6

  I närheten av småbåtshamnen i de gamla kvarteren i världskulturarvets stad Visby, ligger Clarion Hotel Wisby. Hotel Wisby ligger i en unik byggnad som kan ståta med en äkta medeltida gränd och pelare som går tillbaka till 1200-talet, numera omsorgsfullt restaurerat.
   

  Visby Hamnhotell, Färjeleden 3

  Visby Hamnhotell ligger på bara tio minuters promenadavstånd från den gotländska, medeltida sjöfartsmetropolens centrum. Här bor du även i närheten av färjeterminalen och förbindelser till fastlandet.
   

  Hotell Gute, Mellangatan 29

  Hotell Gute ligger i Visbys centrum. Här bor du bekvämt innanför de medeltida stadsmurarna, i närheten av restauranger, caféer och lokala sevärdheter.
   

  Parkering

  Parkering med cirka 300 platser finns intill flygplatsen. Där gäller betalning i förskott med kort eller kontant.
   

  Biluthyrning på Gotlands flygplats

  Visby flygplats samarbetar med flera av de stora hyrbilsföretagen. Du kan boka bilen i förväg på nätet eller via telefon, så väntar bilen på dig direkt efter landning.
   

  Avis 0498-21 98 10
  Europcar 0498-21 50 10
  Hertz 0498-24 85 50

  Du hittar de olika hyrbilsföretagen i ankomsthallen.
   

  Butiker och restauranger på Visby flygplats

  På Flygrestaurangen kan du ta en fika före avresan, äta vällagad husmanskost, köpa tidningar, böcker eller lite resgodis. En trappa upp ligger Gotska med fler sittplatser. Där har man även utsikt över flygfältet och kan se planen starta och landa.

  Efter säkerhetskontrollen har du dessutom möjlighet att köpa dryck och godis i vår varuautomat i gaten.
   

  Service för affärsresenärer på Visby flygplats

  Swedavia i samarbete med Flygrestaurangen erbjuder möjlighet till konferens på flygplatsen. På Visby Airport finns konferensmöjligheter en trappa upp från Flygrestaurangen, i lokalen Point Extra som har plats för 30 personer. På ovanvåningen i Gotska Galleriet finns även utrymme att organisera mässor eller större middagar. Lokalen är nyrenoverad och rymmer upp till 150 personer.

  Förfrågningar och bokningar görs på telefon 0498-21 29 33 eller www.flygrestaurangen.se
   

  Bagage

  Se incheckningsdiskarnas öppettider för respektive flygbolag. Efter incheckningen passeras säkerhetskontrollen där allt handbagage, inklusive mobiltelefoner, röntgas. Alla resenärer passerar genom en metalldetektor.
   

  Handikappanpassning på Visby flygplats

  Enligt en EU-förordning som trädde i kraft den 26 juli 2008 ska flygpassagerare med nedsatt rörlighet så långt möjligt ha samma möjligheter att nyttja flyget som andra passagerare. Förordningen innebär att flygplatsen är skyldig att bistå med assistans.

  Innan avresa måste du kontrollera hur lång tid före avgång du behöver vara på plats, för att flygplatspersonalen ska kunna ge den service som behövs.

  Före avresan behöver du vara vid mötesplatsen två timmar före avgångstiden, alternativt tidigare om du har meddelats detta av flygbolaget eller researrangören.

  Om du väljer att infinna dig vid incheckningen ska det ske senast en timme före avgångstiden. Det här är särskilt viktigt för att flygplatsen ska kunna ge dig den service som behövs. Ledsagarna möter dig vid aktuell mötesplats eller vid incheckningen.
   

  Transport till/från Visby flygplats

  Ta Flygbussen mellan Visby flygplats och Visby centrum från mitten av maj till september. Är du medlem i EuroBonus tjänar du dessutom Extrapoäng på din flygbussbiljett när du köper den online - boka här.

  Det finns också en en busshållplats vid namn Flygplatsvägen någon kilometer väster om flygplatsen. Den trafikeras dagligen av landsbuss 61 och på vintern även 62.

  Taxi och Flygtaxi (bokas när flygresan bokas) finns att tillgå utanför terminalen.
   

  Internet

  Visby flygplats är uppkopplad och i alla offentliga utrymmen här finns stöd för WiFi med hög hastighet. Skicka e-post, surfa eller gå in på ditt företags intranät med hjälp av din laptop. Det är enkelt och hastigheten är hög.
   

  Kontakt

  LFV, Visby flygplats, 621 41 VISBY
  Flygplatskod: VBY
  Telefon: 0498-263100
  E-post: visby.flygplats@lfv.se
  www.swedavia.se/sv/visby/

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy