LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  LPI

  ENKEL FRÅN
  Linköping

  Flyg till Linköping

  SAS erbjuder flyg mellan Linköping och Köpenhamn 12 gånger i veckan!

  Världen kom just närmare Linköping

  Från Kastrup tar du dig direkt till Paris, New York och London, eller vidare till 1325 andra destinationer i världen. Boka din resa på sas.se idag.

  Om Linköping

  I Linköping, som är Sveriges femte största kommun, lever och bor drygt 150 000 invånare. En tredjedel av stadens näringsliv har anknytning till flygrelaterad verksamhet och här utvecklas världsledande teknologi inom flygområdet. Därför kallas Linköping för Sveriges flyghuvudstad. Öster om Linköping ligger grannstaden Norrköping med Kolmården och väster om staden hittar du Motala och Vättern. Vill du hälsa på Pippi Långstrump så hittar du henne i Astrid Lindgrens värld i Vimmerby, söder om Linköping.

  Linköping är välkänt för sitt universitet med drygt 27 000 studenter som kommer från när och fjärran. Näringslivet blomstrar med högteknologiska innovationer i framkant och Linköping Hockeyklubb och Linköpings Fotbollsklubb gör upp om topplaceringar i SHL och damallsvenskan år efter år. Mitt emellan universitet och Linköpings centrum ligger Friluftsmuseet Gamla Linköping. En härlig miljö med massor av aktiviteter för hela familjen under lov och sommarmånaderna.

  I stadskärnan har Linköpings Domkyrka en central roll i nära anslutning till nöjesstråket kring Ågatan och Stora Torget. En avkopplande stund i solen på någon av uteserveringarna på Stora Torget är en härlig upplevelse med känsla av kontinenten.

  Strax utanför staden och 15 minuter från Linköping City Airport ligger Bergs slussar och Göta kanal. Bergs slussar erbjuder en mäktig slusstrappa och är den största sevärdheten längs hela kanalen. Strax utanför stadskärnan hittar du även Flygvapenmuseum, som sluter cirkeln kring Linköping – Sveriges flyghuvudstad.

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy