sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Helsingborg

Flyg till Helsingborg

Helsingborg – sundets pärla

SAS erbjuder direktflyg till Ängelholm/Helsingborg från Stockholm. Stadens läge vid havet har i alla tider attraherat besökare. Idag kommer människor till Helsingborg för havets, kulturens och shoppingens skull. Men gästerna har inte alltid haft samhällets bästa för ögonen – Helsingborg har historiskt varit en skådeplats för krig och belägringar när svenskar och danskar har mötts på slagfältet.

I Helsingborg kan du njuta av god mat, shopping, kultur, nöjen, en romantisk helg med spabehandling och avkoppling eller kanske en tur över till danska Helsingör.

Kulturstaden Helsingborg

Ett stenkast från havet ligger det arkitektoniskt hyllade området Norra hamnen och Dunkers kulturhus. Dunkers vita fasader vänder sig mot havet så som arkitekten Kim Utzon tänkte sig det. Huset rymmer kulturverksamhet av olika slag. Här finns så väl stadens musikskola som konsthall, kulturhistoriska utställningar, musik, teater, butik, restaurang och bistro.

Parker, teater och musik

Svenska och utländska turister väljer gärna Helsingborg under semestern. Antalet gästövernattningar i Helsingborg ökade med flera procent jämfört med förra året. Besök Sofiero slott och slottsparken som utsetts till Sveriges vackraste park. På Helsingborgs stadsteater och Helsingborgs symfoniorkester och konserthus kan du njuta av musik och teater i världsklass året runt.

Utforska golfen i nordvästra Skåne

En halvtimme efter att ditt flyg har landat i Helsingborg kan du stå på utslagsplatsen. Du hinner till och med åka ner fredag eftermiddag och gå en runda innan det är dags att avnjuta middagen. Här finns 25 klubbar och 31 golfbanor inom 40 minuter resväg plus massor av andra aktiviteter och naturupplevelser.

I Helsingborg finns alltid något roligt och spännande att göra. Med SAS flyger du enkelt mellan Stockholm och Helsingborg. Boka din resa redan idag!