LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Guide

  Guide

  Göteborg, känt för sin humor och sitt trevliga bemötande, är vår näst största stad och hem åt fler än 550 000 goa svenskar. Fast det där med den övertrevlige göteborgaren kanske bara är en myt? Det låter vi vara osagt, du får avgöra själv!

  Göteborg kallas ofta lite skämtsamt för ”Sveriges framsida” eller ”Lilla London”, det senare efter inflyttningsströmmen av engelsmän under den industriella revolutionen på 1800-talet. En sak är i alla fall säker, Göteborg är så mycket mer än bara avenyn och skaldjur, så boka din resa till västkusten redan idag!
   

  Att se och göra i Göteborg

  Göteborg har en uppsjö med aktiviteter att erbjuda för människor i alla åldrar: ett rykande hett nattliv, gott om museer, gourmetmat, shopping och mycket annat trevligt. En weekend till Göteborg är aldrig fel, oavsett årstid.

  Liseberg är en sann svensk klassiker och en av Sveriges mest populära turistattraktioner. Karuseller, restauranger, konserter och julmarknad – det är svårt att inte hitta en trevlig aktivitet för samtliga familjemedlemmar.

  Universeum är ett mycket populärt museum i södra Göteborg. Konceptet är 8000 kvadratmeter äventyr för hela familjen. Året runt pågår det alla möjliga sorters utställningar.
   

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger till Göteborg Landvetter flygplats som ligger ca 25 km från city. Buss in till staden tar ca 20 minuter.
   

  Ta sig runt i Göteborg

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. I Göteborg så är det den pålitliga spårvagnen, buss eller hyrcykel som gäller när du ska ta dig från punkt A till B.
   

  Evenemang i Göteborg

  Julstaden Göteborg pågår från mitten av november till slutet av december. Under denna period fylls staden av juldekorationer från topp till tå. Mysiga julmarknader pågår bland annat i Nordstan, Kronhuset, Liseberg och Haga.
   

  Shopping i Göteborg

  Nordstan shoppinggalleria erbjuder ett stort utbud av kläder, skor, accessoarer, kaféer med mera. Här hittar du mycket av det mesta.

  Är du däremot ute efter något lite mer pittoreskt bör du besöka Haga, Göteborgs äldsta stadsdel. Här kan du fynda bland annat design och antikt, men också mode och diverse andra prylar. Mer om shoppingresor
   

  Äta i Göteborg

  Störst utbud av kaféer, krogar, pubar och restauranger i olika prisklasser finner du på Linnégatan, den förmodligen mest kända gatan efter Avenyn.
   

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy