LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Guide

  Guide till Palma de Mallorca

  Palma, som egentligen är en förkortning av Palma de Mallorca, är en riktigt klassisk sol- och baddestination för oss svenskar och medelhavets egna lilla paradis. Landskapet på Mallorca är varierat men består till ganska stor del av kalksten.

  Staden Palma är relativt liten med sina ca 370 000 invånare, men trots detta rymmer den det mesta som en storstad har att erbjuda när det kommer till utbudet av restauranger, sevärdheter, shopping, nattliv och nöjen. Värmen är bara några timmar bort!
   

  Att se och göra i Palma

  Catedral de Palma, även kallad Sa Seu, är en gotisk jättekatedral, påbörjad på 1200-talet och färdigställd först på 1600-talet. Den imponerande byggnaden är Palmas stolthet och är väl värd besöket.

  Intill katedralen så finns dels Parc de la Mar – Parken vid Havet, men också det ”gamla Palma” med dess mysiga gränder och arkitektur.

  Den som känner sig lite äventyrlig kan vandra i kullar eller gå på guidade turer i grottor bland klipporna.
   

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger till Palma de Mallorca Airport som ligger ca 8 km från city. Bussar avgår med 15 minuters mellanrum. Guide till Palma de Mallorca
   

  Ta sig runt i Palma

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier, boka hyrbil

  Du kan med enkelhet ta dig runt till fots eller med (en något begränsad) tunnelbana och buss. Det finns även en särskild turistbuss som stannar på många intressanta platser – så håll utkik efter den röda bussen!
   

  Shopping i Palma

  Ett besök till någon av de många lokala marknaderna är ett måste i Palma. Här kan man hitta mycket fina hantverk. För största shoppingutbudet bör du besöka Plaza Weyler, Calle Unió och Avinguda de Jaume III. Här återfinns fashionabla butiker, juvelerare och gallerior. Lokala skinnprodukter är av särskilt god kvalitet.
   

  Äta i Palma

  Den som tidigare har besökt länder runt Medelhavet kommer att känna igen många av dess kulinariska influenser på Mallorca, även om den lokala matlagningskonsten har sin alldeles egna karaktär. Den större delen av basen för maten på Mallorca står kött och fisk för. Framför allt fisket har haft en betydande roll under öns historia. Fisksoppan och hummergrytan är två riktiga klassiker. Den sötsugne bör prova ”Ensaimada”, en urtypisk bakelse på Mallorca som påminner väldigt mycket om kanelbullen till formen.
   

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring
   

  Övrigt

  Flyg till Palma
  Flyg till Spanien

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy