LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Madrid flygplats (Madrid-Barajas Airport)

  Madrid flygplats (Madrid-Barajas Airport)

  SAS flyger till Madrid och Barajas Airport. Madrid flygplats Barajas är en av de mest trafikerade flygplatserna i Spanien och ligger 12 km från Madrid centrum. Madrid Barajas Flygplats (MAD) har fyra terminaler och en extra satellitterminal.

  Terminal 4 (T4) är den nyaste terminalen och hanterar ett stort antal internationella flygningar. I anslutning ligger en mindre satellitterminal T4S. Till T4S kommer man med ett litet förarlöst tåg med en restid på ungefär fyra minuter. Terminalerna 1, 2 och 3 är nära kopplade till Madrids moderniserade tunnelbanesystem och tar dig snabbt och enkelt till Madrids centrum.

  Hotell i närheten av Madrid flygplats

  Tryp Diana, Galeón 27, 0,8 km från flygplatsen
  NH Alcalá, Alcalá 66, 2,1 km från flygplatsen
  Tryp Barajas, Avda. De Logrono 305, 3,2 km från flygplatsen
  Best Western Hotel Atlántico, Gran Via 38, 4 km från flygplatsen

  Biluthyrning på Madrid flygplats

  Det är enkelt att hyra bil på Madrid flygplats. De flesta biluthyrningsfirmorna har öppet mellan kl. 07.00 och midnatt. Du kan också förbeställa en hyrbil via internet eller telefon enligt nedan.

  AeroCity - Ares Mobile tel: 917 477 570
  Avis tel: 913 480 100
  Europcar tel: 902 105 055
  Hertz tel : 902 402 405
  National Atesa tel: 902 100 101

  Butiker och restauranger på Barajas flygplats

  På Madrid flygplats finns ett stort utbud av taxfree, butiker och restauranger. Här hittar du ett stort sortiment av varumärken, mode och andra produkter från hela världen till attraktiva priser. När du behöver en paus kan du koppla av med en drink i en bar eller god mat i en av de många restaurangerna på Barajas flygplats. Här finns också en väl utbyggd service för resenärernas alla behov som apotek, tobaksaffär, polis, turistinformation, WiFi m.m.

  Bagage

  Se incheckningsdiskarnas öppettider för respektive flygbolag. Efter incheckningen passeras säkerhetskontrollen där allt handbagage, inklusive mobiltelefoner, röntgas. Alla resenärer passerar genom en metalldetektor. Både de gamla och de nya delarna av flygplatsen har hittegodsavdelningar. Dessa ligger i Terminal 4, 2 och 1.

  Service för affärsresenärer på Madrid flygplats

  Det finns totalt sex olika faciliteter att hyra för mottagningar, konferenser, presskonferenser, kurser och möten på Madrid flygplats. Telefonnummer och e-postadresser finns på hemsidan. I Terminal 4 finns också ett Business Center avsett för affärsresenärer.

  Handikappanpassning på Barajas flygplats

  Enligt en EU-förordning som trädde i kraft den 26 juli 2008 ska flygpassagerare med nedsatt rörlighet så långt möjligt ha samma möjligheter att nyttja flyget som andra passagerare. Förordningen innebär att flygplatsen är skyldig att bistå med assistans.

  Innan avresa måste du kontrollera hur lång tid före avgång du behöver vara på plats för att flygplatspersonalen ska kunna ge den service som behövs. Ledsagarna möter dig vid anvisade samlingsplatser eller vid incheckningen.

  Transport till/från Madrid-Barajas Airport

  Mellan terminalerna finns transferbussar som avgår med jämna mellanrum dygnet runt. För att ta sig till Madrids centrum finns flera alternativ, där förutom tåg också följande alternativ finns:

   

  Bussar

  Linje 204 Avenida de América-Airport
  Linje 827 Tres Cantos-Canillejas Underground
  Linje 828 Universidad Autónoma-Recintos Feriales (fair grounds)
  Linje 101 Canillejas-Airport-Pueblo de Barajas (Barajas village)
  Linje 200 Avenida de América-Airport

   

  Taxi

  Taxi finns i anslutning till alla terminaler. Se till att taxichauffören har startat taxametern i början av resan (minst biljettyp).

   

  Metro

  Tunnelbanans linje 8, Nuevos Ministerios stannar under Terminal 4.

   

  Valuta och kontanter

  Dinero Express (BBVA) och American Express har kontor i alla terminaler på Madrid flygplats. Här kan du växla pengar eller ta ut resecheckar. Det finns också bankomater och två banker på flygplatsområdet.

  Internet

  På Madrid flygplats finns ditt kontor alltid nära till hands. WiFi ger dig tillgång till internet på hela flygplatsen. Starta din laptop och öppna en webbläsare och följ instruktionerna på skärmen, så får du tillgång till trådlöst internet på din laptop eller stationära dator mot en liten avgift. Du kan betala för tjänsten med kreditkort i automater på KPN internet Zoner eller kontant i en av de närliggande butikerna.

  Kontakt

  Madrid-Barajas Airport (MAD)
  Avenida de la Hispanidad s/n 28042
  Madrid Spanien

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy