LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Guide

  Guide till Zürich

  Zürich - staden med det svåruttalade namnet ligger i hjärtat av Schweiz och är den näst största i landet med en folkmängd på närmare 400 000.

  Zürich är beläget vid foten av Alperna och är således en stad med väldigt vacker natur och stor charm, vilket även återspeglar sig i undersökningar som visar att livskvalitén bland lokalbefolkningen är bland den högsta i världen. På vintern lockar staden mängder av turister som längtar efter att få åka skidor längs de vitklädda bergstopparna. Detta betyder dock inte att Zürich enbart är en vinterdestination då sommaren är grön och erbjuder mycket att uppleva!
   

  Att se och göra i Zürich

  Zürich kan erbjuda ett flertal mycket intressanta museer och vackra byggnader, som den nästan 1000 år gamla kyrkan Grossmünster.

  Schweiz bästa galleri Kunsthaus återfinns även i Zürich. Här finner du verk av stora konstnärer som Picasso, Rembrandt, Warhol och Monet med flera.
   

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger till Zürich flygplats som ligger lite drygt 1,1 mil nordväst om centrum. Tåget från flygplatsen till centralstationen tar bara ca 10 minuter.
   

  Ta sig runt i Zürich

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier.

  I Zürich tar du dig enkelt runt med buss, spårvagn, båt eller linbana. Om du köper ZürichCARD så ingår fri resa i staden samt till och från flygplatsen under antingen 24 eller 72 timmar.
   

  Shopping i Zürich

  Zürich erbjuder alternativ till alla budgetar. Banhofstrasse är en populär och välkänd shoppinggata där du hittar lite av varje. Är du ute efter äkta Schweiziskt hantverk i form av armbandsur är det hit du ska bege dig.

  Om du däremot vill fynda kan du svänga förbi Bürkiplatz i gamla stan där det hålls loppmarknad på lördagar under sommarhalvåret. Mer om shoppingresor
   

  Äta i Zürich

  Schweizisk mat hämtar många influenser från det tyska, franska och italienska köket. Typisk Schweizisk mat är simpel och tillverkas av närproducerade ingredienser som potatis och ost. Den kanske mest kända schweiziska rätten är ostfondue där du doppar små bitar av bröd eller potatis i smält ost.
   

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy