LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Sevärdheter

  Sevärdheter

  St Petersburg var Rysslands huvudstad fram till den ryska revolutionen år 1917 och är idag en väldigt kulturell stad. Det finns många gamla sevärdheter i St Petersburg – en stad som har ett stort utbud av konst och arkitektur.

  Konst i St Petersburg

  Erimetaget är ett av världen största konstmuseer och rymmer över 3 miljoner konstverk. Där finns det stora möjligheter att studera verk av Rembrandt, Picasso och många andra av världens mest berömda konstnärer. Arkitekturen är väldigt detaljerad och stora mänger guld har använts för att dekorera väggar, golv och tak. Utanför slottet står den imponerande statyn av Alexander för att hedra segern över Napoleon år 1812. Den står på en 50 meter hög pelare av massiv granit och statyn hålls endast fast genom sin vikt på ca 600 ton.

  Petershof – ett sommarpalats

  Genom floden Neva i Vinterpalatset kan man segla till det gamla sommarpalatset Petershof i St Petersburg. Petershof var Peter den stores sommarresidens som byggdes med inspiration från franska Versailles och är lika prålig som Vinterpalatset. Petershof kan skryta med en av Europas mest imponerande parker på 800 hektar och är en av många häftiga sevärdheter i St Petersburg. Naturligtvis med fontäner och skulpturer i överflöd av guld.

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy