LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Guide

  Guide

  St Petersburg, uppkallat efter Peter den Store, grundades år 1703 och agerade därefter huvudstad åt Ryssland i lite drygt 200 år. St Petersburg är beläget längst in i den finska viken och är av den anledningen full av kanaler.

  Mycket av inspirationen till stadsplaneringen kommer från andra, mycket äldre europeiska städer som också ligger i nära anslutning till vatten. St Petersburg, likt vårt eget Stockholm, har ofta kallats för ”Nordens Venedig”. Den strategiska placeringen förenklade även handeln med norra Europa.

  Att se och göra i St Petersburg

  St Petersburg anses vara Rysslands kulturhuvudstad och har därför massor att erbjuda till den kulturintresserade. Staden kan stoltsera med ett enormt utbud av museer inom konst, vetenskap, politik, litteratur och mycket annat. Spana in Museum of Cosmonautics vid Ioannovskiy Ravelin. Museet som öppnades 1973 tar dig med på en resa genom Rysslands rymdprogram från dagarna med ”space racet” mellan Sovjet och USA fram till idag.

  St Petersburg kanske mest välkända byggnad är det så kallade Vinterpalatset. Vinterpalatset i St Petersburg spelar en central roll i stadens politiska och kulturella historia. Det turkosa palatset med dess vita och guldfärgade detaljer byggdes för att fungera som hem åt stadens grundare Peter den Store och hans familj. Palatsets innanmäte har sedan dess renoverats flera gånger, dels på grund av brand. Inredningen med dess otroliga detaljrikedom och pompösa utsmyckningar kan bäst jämföras med något hämtat ur en saga. Ett måste!

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger till Pulkovo flygplats som ligger ca 15 km från centrala St Petersburg. Du tar dig enkelt in till staden via antingen tunnelbanestationen Moskovskaya eller buss.

  Ta sig runt i St Petersburg

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier.

  Lokaltrafiken i St Petersburg möter de föreställningar man kan vänta sig av en modern stad. Infrastrukturen är väl utbyggd och du kan välja mellan tunnelbana, spårvagn, buss och taxi. Lokaltrafiken är relativt billig.

  Shopping i St Petersburg

  Nevsky Prospekt är en bra utgångspunkt för shopping i St Petersburg. Här finner du den största variationen av butiker i hela staden – mode, hantverk, souvenirer och mycket annat hittar du här.

  Äta i St Petersburg

  Russkaja Kukhnia – det ryska köket, är mycket likt det svenska. I St Petersburg bör du framförallt prova fisk och skaldjur från Östersjön med en rysk twist.

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy