sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Wien

Flyg till Wien

Hitta billiga flygbiljetter till Wien

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris.
Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

Direktflyg till Wien

Flyg till Wien från/via Köpenhamn. Direktflyg 4 gånger i veckan varje säsong. Boka här på sas.se.
 

Inkluderat i din flygbiljett till Wien

Oavsett om du är ombord på en kort- eller långdistansflygning vill vi att du ska få en så bekväm flygresa som möjligt. Därför serverar vi kaffe och te ombord och ger dig möjlighet att ladda ner dagens tidning i vår app.

Vi tänker på det mesta både före, under och efter resan: 

Hitta din flygresa och kolla priserna direkt här på sas.se.
 

Upp till 4 avgångar varje dag till Wiens flygplats

Vi flyger till flygplatsen Vienna International Airport. Välj mellan ända upp till 4 dagliga avgångar till Wiens flygplats. Därifrån är det sedan bara ca 18 km till Wiens stadskärna. 

Om du bokar dina biljetter i god tid ökar dina chanser att hitta bästa pris. I vår lågpriskalender får du enkelt en överblick över alla våra destinationer, flygavgångar och priser, vilket gör det enkelt för dig att hitta de flygbiljetter som passar dig bäst.  

Boka din nästa resa nu

 

Billiga flyg till Wien – boka tidigt

Du kan som sagt resa billigt med oss till Österrikes huvudstad Wien. Vi erbjuder alltid 24 timmars öppet köp när du bokar biljetter hos oss. Det innebär att du alltid kan känna dig fri att boka direkt om du hittar ett bra erbjudande – för att sedan ta reda på om datum, avgångstid och pris passar ditt ressällskap.

Håll koll på aktuella erbjudanden om flygresor till Wien

 

SAS Plus – en flygbiljett med allt inkluderat

På SAS vill vi att du kan luta dig tillbaka och koppla av när du reser med oss. Därför har vi inkluderat ett antal extra fördelar i din biljett. På så sättet är det färre praktiska saker som du behöver tänka på, och du kan använda din energi till något annat som är viktigt för dig.

Med en SAS Plus-biljett i handen kan du bland annat ta med dig 2 x 23 kg incheckat bagage och 1 x 8 kg handbagage, utan extra kostnad. Ytterligare får du mat och dryck ombord på flyget. Biljetten ger dig dessutom tillgång till Fast Track och SAS Lounge. 

Mer om fördelarna med SAS Plus

Upplev mer med EuroBonus

Som medlem kostnadsfritt i SAS EuroBonus får du möjlighet att tjäna poäng på köp av flygbiljetter, dagligvaror och nätshopping – poäng som du bland annat kan använda till att köpa nya flygbiljetter till de destinationer som du drömmer om att besöka.

EuroBonus har fyra olika medlemskapsnivåer: Medlem, Silver, Guld och Diamant. Din nivå beror på hur mycket du flyger med SAS. Ju mer du reser med oss, desto fler fördelar får du, och desto närmare kommer du att boka biljetter till din drömresa som du kan betala med dina intjänade poäng. 

Kom närmare drömresan med EuroBonus

Få upp till 90 % rabatt på barnbiljetter

På SAS välkomnar vi dagligen många barn ombord på våra flyg. Barnen är perfekta resenärer med sin stora nyfikenhet på världen och entusiasm till nya upplevelser. Vi erbjuder stora rabatter på barnbiljetter så att fler barn kan uppleva mer.

Om ditt barn är under 2 år och inte har egen sittplats, kan du få upp till 90 % rabatt på flygbiljetten. Om ditt barn är mellan 2 och 11 år erbjuder vi upp till 25 % rabatt. Vill du ha en egen sittplats till ditt barn som är under 2 år, är priset detsamma som för större barn.

Mer om att flyga med barn

Upplev Europa med SAS

Europa erbjuder många intressanta resmål. Vi erbjuder ett brett urval av destinationer i Europa, så att du enkelt kan resa till alla de upplevelser som väntar på dig.

Om du hittar SAS-biljetter till en destination som du vill besöka kan du känna dig fri att boka direkt. Vi erbjuder nämligen 24 timmars öppet köp på dina bokningar, så du kan enkelt ändra dem om datumet ändå inte skulle passa.

Hitta biljetter nu

Wien Flygplats – Vienna International Airport 

Wien Flygplats är en modern flygplats. Det finns gratis WiFi och laddare till mobiler och surfplattor på flygplatsen. Det finns också bra shoppingmöjligheter och matställen samt lätt tillgång till transport till och från staden.  

Kontakt

Wien Flygplats

Flughafen Wien AG

Postfach 1 A-1300 Flughafen Wien 

Telefonnummer: +43 17 00 70

Webbplats

 

Transport till och från flygplatsen

I Wien tar du dig enkelt till och från flygplatsen med det så kallade CAT – City Airport Train. Tåget går två gånger i timmen från cirka kl. 06:00 på morgonen till cirka kl. 23:00 på kvällen. Resan mellan flygplatsen och staden tar 16 minuter och tåget stannar inte på vägen. Du kan också ta S-bahn-tåg från flygplatsen. Det är lite billigare och resan tar cirka 25 minuter. S-bahn går från cirka kl. 05.00 till kl. 24.00. 

Det är också möjligt att ta en buss eller taxi från flygplatsen. Busshållplatsen ligger utanför ankomsthallen, och det tar cirka 20 minuter att ta sig in i staden med buss. Bussarna går från kl. 06.00 till kl. 24.00.

Du hittar taxihållplatsen utanför ankomsthallen på höger sida om utgången. 
 

Biluthyrning på flygplatsen

Om du vill hyra en bil på flygplatsen beger du dig till P-hus nummer fyra. När du kommer till P-hus nummer fyra ligger biluthyrningsfirman på din högra sida. Vi rekommenderar att du bokar din hyrbil i förväg så att den står klar när du anländer till flygplatsen. 
 

Transport i Wien

Wien har en god infrastruktur med många olika transportmöjligheter till dig som vill uppleva staden. Om du vill uppleva staden med cykel kan du enkelt hyra en stadscykel. Under de senaste åren har Wien byggt ett antal cykelvägar, så det finns många ställen med bra cykelförhållanden. 

Wien har också ett välutvecklat linjenät för tåg-och tunnelbana. Med S-bahn-tåg kan du ta dig från centrum till stadens omgivningar medan du med tunnelbanan (U-bahn) enkelt och snabbt kan ta dig runt i staden. Tunnelbanan har fem linjer och den går varje 2:a – 8:e minut mellan kl. 05.00 och kl. 24.00. Biljetter till tunnelbanan kan köpas i automater på stationerna eller i biljettbyrån på vissa stationer, och den måste stämplas innan du kliver på tunnelbanan.
 

Fantastiska Wien

Wien är en fantastisk stad året runt. På vintern inviterar staden till sina traditionella julmarknader, på våren och hösten kan du njuta din kopp kaffe eller öl i solen, och på sommarens heta dagar kan du ta tunnelbanan till Alte Donau för att bada.

Staden är känd för många saker. Historiskt är den en intressant stad, eftersom den tidigare har varit en stor kejsar- och furstestad. Detta innebär att staden fortfarande präglas av sina många slott. Utöver slotten är Wien en arkitektonisk intressant stad. Österrikare tycker om färger, vilket i hög grad präglar staden. Dessutom kan du uppleva multikonstnären Hundertwassers fantastiska byggnader, där färger, växt och oväntade formar förenas på ett lyckat sätt och skapar en helt unik plats.

Boka dina biljetter till Wien nu

Fakta om Wien

Valuta: Euro

Tidsskillnad: +0

Landsnummer: +43

Språk: Tyska
 

Ambassad: Kommendörsgatan 35/V, S-114 58 Stockholm

Tfn.: +46 (0) 8 665 17 70

 

Sveriges ambassad i Österrike: Schwedische Botschaft, Liechtensteinstrasse 51, 1090 Wien, Österrike

Tfn.: +43 1 21 75 30

 

Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

 

Övrigt

Flyg till Österrike

 

Fler SAS destinationer