LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Guide

  Guide till Trondheim

  Guide till Trondheim

  Trondheim är en gammal stad vars historia sträcker sig mer 1000 år bakåt i tiden. Trondheim erbjuder allt som kan förväntas av en storstad, men levererar det förpackat i en idyllisk och charmig småstad. Trondheim är mycket vackert året om, så boka din weekendresa idag!
   

  Att se och göra i Trondheim

  Kristiansens fästning – från fästningen uppe på höjden intill staden får du en fantastisk utsikt över Trondheim. Om du har möjlighet bör du promenera hit från centrum. Är du här under sommaren kan det vara en god idé att ta med sig lite picknick!

  Nidarosdomen – mitt i Trondheims mitt hittar du Nidarosdomen, en mäktig katedral byggd ovanpå Olav den Heliges grav för drygt 1000 år sedan. Den gotiska arkitekturen med dess otroliga detaljrikedom är riktigt häftig!

  Pirbadet – Norges största badhus är en perfekt destination för barnfamiljen eller kärleksparet. De har allt från bubbelpool, bastu och dyktorn till klättervägg! Ute på terrassen kan man njuta av en varm utomhuspool och utsikt över staden. Öppet varje dag året runt.
   

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger till Trondheim Airport, ca 32 km öster om staden. Med tåg tar resan ungefär 35 minuter. Expressbussar avgår med 15 minuters mellanrum.

   

  Ta sig runt i Trondheim

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier.

  Trondheim är mycket enkelt att ta sig runt till fots tack vare dess storlek. Det väl utbyggda bussnätet tar dig snabbt och enkelt till och från dina utflykter.
   

  Shopping i Trondheim

  Shoppingcentret Mercur är mycket populärt bland den yngre generationen i Trondheim. Kongensgatan 8. Stadens största utbud av souvenirer hittar du hos Husflider på Trondheims turistcenter intill Trondheims Torg. Mer om shopping
   

  Äta i Trondheim

  Man behöver inte leta länge efter en kulinarisk uppenbarelse i Trondheim. Tack vare de mycket fina och närproducerade råvarorna kan staden erbjuda ett riktigt bra matutbud. Det må vara klyschigt, men fisk och skaldjur på en lokal restaurang i hamnen måste provas!
   

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy