LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Transport

  Transport

  Reisekortet

  Reisekortet är ett plastkort som du laddar med biljetter eller pengar. När biljetterna eller pengarna tar slut fyller du på kortet vid en maskin eller en Ruter-återförsäljare – Ruter är namnet på bolaget som hanterar kollektivtrafiken i Oslo.

  Reisekortet är ett smidigt alternativ för dig som på förhand vet att du kommer att resa mycket med kollektivtrafiken under ditt besök. Biljetter finns att köpa som enkel resa alternativt en tidsbestämd period på 24 timmar, 7 dagar, 30 dagar eller 365 dagar.

  Oslo med färja

  För den som vill besöka de vackra öarna i Oslos fjordar under sitt besök går det utmärkt att ta Oslofärjorna från Vippetangen. Linje 92 och 93 är öppna året runt.

  Linje 91: till Dronningen och Bygdøynes at Bygdøy (enbart under sommaren)
  Linje 92: till Hovedøya, Lindøya vest och Nakholmen (gäller året runt)
  Linje 93: till Bleikøya, Gressholmen, Lindøya øst och Hovedøya (gäller året runt)
  Linje 94: till Langøyene (enbart under sommaren)

  Alla Ruter-biljetter är giltiga på färjorna. Du kan också köpa en ö-biljett (Øybillett) som fungerar som ett dagspass.

  Bussar, tåg och tunnelbana i Oslo

  Oslos röda stadsbussar kan ta dig i stort sett var som helst i staden. Det rekommenderas att du köper biljetter i förväg, även om det finns möjlighet till kontant betalning med mindre sedlar eller mynt ombord. Samtliga bussar är utrustade med låga golv för enkel på- och avstigning, vilket underlättar för barnvagnar och rullstolar. Det går bra att ta med sig sin cykel på bussen så länge det inte stör de andra resenärerna.

  Hyrcykel i Oslo

  Oslos ”city bikes” finns tillgängliga på fler än 100 stationer i och kring staden. För att få låna en cykel behöver du ett turistkort som kan hyras under 24 timmar vid turistinformationen i Stadshuset.

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy