LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Museer och utställningar

  Museer och utställningar

  Oslo har ett rikt utbud av museer, lärorika som spännande, stora som små. SAS guidar dig till några av de bästa museerna som Oslo har att erbjuda. För mer information om öppettider och eventuella förändringar i permanenta utställningar, vänligen besök det enskilda museets webbplats.

  Oslo Bymuseum

  Bymuseet ligger vackert beläget intill Vigelandsparken i den västra utkanten av Oslo. Detta kulturhistoriska museum rymmer en av Norges största samling av målningar. Bymuseet illustrerar Norges historia och utveckling genom diverse utställningar. I museet kan du se en film som sammanfattar Norges historia under de senaste 1000 åren.

  Frammuseet

  Frammuseet ligger vid Bygdöy på ett bekvämt avstånd från centrala Oslo. Frammuseet rymmer bland annat – som namnet avslöjar – skeppet Fram. Fram användes av norska upptäcktsresande i Arktis under sent 1800-tal och tidigt 1900-tal och var det första skeppet av sitt slag i Norge. Skeppet genomgick tre expeditioner innan det pensionerades i Oslo för allmän beskådan.

  Popsenteret

  Popsenteret är ett interaktivt museum för Norsk populärmusik som passar människor i alla åldrar. Utbudet av utställningar varierar med både permanenta och tillfälliga konstellationer. Utställningarna presenteras genom bild, video, affischer, skivor med mera. Allt som kan tänkas vara relevant för popmusik. Museet kan även erbjuda interaktiva ”upplevelsestationer” där du bland annat kan prova på att skapa din egen musik.

  Kon-Tiki Museet

  Den norske marinbiologen Thor Heyerdahl blev världsberömd när han seglade över stilla havet med Kon-Tiki, en simpel flotte byggd helt utan moderna verktyg. Heyerdahl ville visa att det var möjligt för forntida människor att ta sig över Stilla havet från Sydamerikas kust till Polynesien. Flotten fick sitt namn efter inkafolkets solkung. Varje dag visas originalfilmen Kon-Tiki från 1951 på museet.

  Norsk Maritimt Museum

  Det norska sjöfartsmuseet har som mål att sprida kunskap om Norges sjöfartshistoria och all verksamhet som relaterar till kust och hav, både ur ett historiskt och modernt perspektiv. Museet samlar och bevarar föremål och traditioner av betydelse för norsk sjöfartshistoria. Här finns både permanenta och tillfälliga utställningar.

  Museer i Oslo

  Oslo Bymuseum, Frognerveien 67, 0266 Oslo

  Frammuseet, Bygdøynesveien 36, 0286 Oslo

  Popsenteret, Trondheimsveien 2, 0560 Oslo

  Kon-Tiki Museet, Bygdøynesveien 36, 0286 Oslo

  Norsk Maritimt Museeum, Bygdøynesveien 37, 0286 Oslo

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy