LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Guide

  Guide

  Många förknippar kanske Norge med vinterresor, men huvudstaden Oslo i vårt kära grannland är mycket mer än bara det.

  Inom stadens gränser finns både vildmark samt ett brett spektrum av restauranger, butiker och kultur. Oslo är en riktig pärla och perfekt för en weekend.

  Oslo är en stad med många fasetter. Våren och sommaren är gröna årstider och vintern är ofta vit. Inte långt från staden väntar på härliga naturliga skönhet i skogen och bergen. I staden finns också ett rikt kulturliv och många spännande saker att uppleva.

  Att se och göra i Oslo

  Vigeland Park är en av de största attraktionerna i Oslo. Mer än 200 skulpturer som designats av konstnären Gustav Vigeland pryder denna unika park.

  Oslo erbjuder en rad mycket intressanta museer. Målaren Edvard Munch Museum, Ibsen Museum och inte minst Kon-Tiki Museum är hem till Thor Heyerdahls berömda skepp ”Fleet”.

  Är du konstälskare så är National Gallery värt ett besök. National Gallery rymmer Norges största och finaste samling av skulpturer och målningar. Det finns en hel våning dedikerad till Norges största konstnär Edvard Munch, där de flesta av hans mästerverk hänger.

  Är du mer av en skidentusiast bör du titta förbi Holmenkollen Skimuseum. Skidmuseet är världens äldsta specialmuseum för skidor. Här har du möjlighet att följa skidans utveckling genom dess 4000 år gamla historia. Museets har dessutom den bästa utsikten över staden.

  Ta sig från flygplatsen

  Oslo flygplats ligger drygt fem mil nordost om city. Härifrån tar du dig enkelt med antingen buss, tåg, taxi eller hyrbil.

  Ta sig runt i Oslo

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier, boka hyrbil

  Allra smidigast tar du dig genom Oslo via tunnelbanan (T-banen) eller stadens många busslinjer. Det går även bra att ta sig fram till fots då mycket ligger på nära avstånd från varandra.

  Nattliv i Oslo

  Nattlivet i Oslo är allt annat än tråkigt. Det finns otaliga barer, kaféer och nattklubbar att välja mellan. DJs från hela världen håller stämningen på topp långt in på natten. Framför allt på helgerna är det många ställen som erbjuder live-konserter. Oslo är även känd för sin spännande jazzmiljö.

  De flesta barer och nattklubbar har öppet fram till kl 03.00 och man bör vara medveten om att det kan finnas en åldersgräns samt att en entréavgift ofta tillkommer. Överlag så är alla serveringslokaler rökfria.

  Shopping i Oslo

  Du kan hitta allt i Oslo. Stora köpcentra, små butiker, gator med hundratals butiker, charmiga antikaffärer, loppmarknader, exklusiva internationella märkesbutiker och lokala livsmedelsbutiker. Om du beger dig ner Karl Johans Gata så hittar du något för alla smaker.

  Utförsäljningen under april är den bästa tiden på året att shoppa i Oslo, speciellt om du är ute efter att köpa en traditionell ylletröja eller lite vinterutrustning.

  Äta i Oslo

  Restaurangutbudet i staden är brett och finsmakaren lär trivas då Oslo kan stoltsera med hela fyra restauranger som har blivit tilldelade de prestigefyllda Michelstjärnorna. Välj mellan Bagatelle (**), Le Canard (*), Stadtholdergaarden (*) eller Feinschmecker (*).

  Oslo har också en imponerande samling fiskrestauranger med färska ingredienser från de norska fjordarna.

  Utöver dessa kulinariska pärlor så finns det givetvis även gammal hederlig norsk husmanskost samt restauranger med mat från alla världens hörn. Vad vore ett besök till Norge utan lite fisk i världsklass?

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy