LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Flygplats Gardermoen

  Flygplats Gardermoen

  Flygplatsen Oslo Gardermoen hör till de största flygplatserna i Norge och ligger 47 km från huvudstaden Oslo. Alla passagerarflyg använder en och samma terminal på Oslo flygplats.

  Centralt beläget i ankomsthallen finner du en bemannad informationsdisk. Här kan du också få information om aktuell flygtrafik och erbjudanden på Oslo flygplats.

  Kontakt

  Oslo Lufthavn AS
  P.O. Box 100
  NO-2061 Gardermoen
  Norge (Norway)

  Airport Code: OSL
  Airport Tel: +47 64 81 20 00
  Airport Email: firmapost@osl.no
  Airport Website: http://www.osl.no

  Hotell i närheten av Gardermoen flygplats

  Radisson SAS Airport Hotel
  Best Western Oslo Airport Hotel
  Quality Airport Hotel Gardermoen
  Clarion Hotel Oslo Airport
  Thon Hotel Oslo Airport
  Rica Hotel Gardermoen
  Gardermoen Airport Hotel
  Gardermoen Hotel Bed & Breakfast

  Biluthyrning på Oslo flygplats

  Det finns sex hyrbilsföretag representerade på Oslo Airport. Alla bolag har kontor i ankomsthallen som också ligger nära järnvägsstationen.

  Europcar - Tel. +47 67 16 58 00
  Avis - Tel. +47 64 81 06 60
  Hertz - Tel. +47 64 81 05 50
  Sixt - Tel. +47 64 82 06 50
  Budget - Tel. +47 64 81 06 80

  Mat och shopping på Gardermoen

  På Oslo flygplats Gardermoen finns det något för alla smaker. Här kan du koppla av och njuta av en stunds matro på något av alla trevliga caféer, mysiga barer och pubar, eller fräscha restauranger. Har du bråttom finns även take away restauranger för avhämtning.

  När du passerat säkerhetskontrollen på Gardermoen flygplats väntar dig ett brett utbud av förstklassig shopping. Här hittar du delikatesser och souvenirer och du erbjuds ett stort sortiment av kända varumärkena inom parfym och kosmetika.

  Bagage

  Regler för bagage är gemensamma för alla länder inom EU och EES. På sidan www.osl.no kan du hitta tips och en översikt över det som du inte får ta genom säkerhetskontrollen och ombord på planet. Alla avgångar visas med flightnummer, destination och avgångstid på monitorer vid incheckningen och här anges också vilken disk du ska gå till.

  Service för affärsresenärer på Gardermoen flygplats

  Oslo Airport har tre Lounger som alla ligger på våningen över Duty Free-shopen. Om man har tillgång till lounger beror på vilken typ av biljett du som passageraren har vilket varierar från bolag till bolag. Vi rekommenderar att du kontaktar ditt flygbolag för mer information.

  Internet

  På Oslo Gardermoen Airport kan du surfa med trådlöst höghastighetsinternet i alla offentliga utrymmen. Genom det lokala trådlösa nätverket kan du enkelt skicka e-post, surfa eller gå in på ditt företags intranät. Allt du behöver är din bärbara dator. Det finns också Internet-stationer på Oslo Airport. Dessa finns belägna på inrikes (gate 18 och 21), avresa (gate 41 och 44) och vid informationsdisken i ankomsthallen.

  Handikappanpassning på Oslo flygplats

  Gardermoen flygplats har ett väl utbyggt system för personlig assistans till personer med nedsatt rörlighet. Ledsagning på flygplatsen beställs i samband med bokningen av flygbiljetten. Mötesplatser finns utanför och inne i terminalbyggnaderna där resenärer med nedsatt rörlighet kan anmäla sin ankomst till flygplatsen och få assistans. På Gardermoen flygplats finns också ett flertal parkeringsplatser för dig med rörelsehinder. Mer information finns på hemsidan.

  Transport till/från Oslo flygplats - Gardermoen

  Bussar


  Det går både flygbussar och lokala bussar mellan Oslo och flygplatsen och man kan också kombinera buss med taxi eller egen bil.

   

  Taxi

  En informationsdisk för Taxi finns i ankomsthallen och taxistationerna finns precis utanför ankomsthallen. Flygtaxi kan bokas i samband med flygresan men kan också beställas vid disken utanför terminalen.

   

  Tåg

  Alla NSB Regiontåg på sträckan Skien - Oslo - Lillehammer - Trondheim går via Oslo flygplats. Detsamma gäller för NSB Lokaltåg på sträckan Kongsberg – Eidsvoll som också stannar vid flygplatsen.

  Parkering

  På Oslo Airport Gardermoen finns över 16 000 parkeringsplatser fördelat på två stora parkeringsgarage och flera utomhusparkeringar. Parkeringarna nås med gratis bussar till och från terminalen varje 15 minuter.

  Bank & valutaväxling

  På Oslo Airport finns flera möjligheter att ta ut kontanter. DnB NOR är en fullservice bank för alla resenärer på Oslo flygplats. Banken har två kontor, ett i ankomsthallen och ett i avgångshallen. Dessutom finns bankomater placerade i centrala lägen i terminalerna.

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy