LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL RESA FRÅN
  Flyg

  Flyg till Molde

  SAS erbjuder direktflyg till Molde från/via Oslo.

  Molde – Atlantkustens pärla

  Molde kommun ligger vackert vid Atlantkusten och är huvudkommun i landskapen Møre och Romsdal. Kommunen har 24 138 invånare varav 18 544 i staden. Molde är främst känd för den vackra Atlantkustvägen som kallas Trollstigen, Molde Jazzfestival och det fantastiska panoramat över fjordarna.
   

  Kommunikationer

  I Molde landar flyget nästan mitt i byn. Flygplatsen ligger på Årø, 5 km utanför staden och det tar inte mer än 10 minuter från flygplatsen till centrum med buss eller taxi. SAS dagliga avgångar mellan Molde och de stora städerna Oslo, Bergen, Trondheim och flygturen tar dig mindre än en timme!

  Reser man med bil tar man E39 som passerar Molde. Det går även färja och snabbåtar till grannbyn Vestnes. Hurtigruten stannar också i Molde.
   

  Upplevelser i Molde

  Det finns två nationella turistvägar i regionen, Geiranger-Trollstigen och Atlantkustvägen från Bud till Kårvåg. Utsiktsplatserna är många längs vägen och det finns möjlighet att köra upp till flera av dem med bil. Utforska regionens naturattraktioner och känn kraften i Mardalsforsen, leta troll i Trollväggen, den kända bergväggen på berget Trolltindan, eller paddla på den idylliska Romsdalsfjorden.

  Ta med familjen på en upptäcktsfärd i grottorna, på ponnyridning, till vattenparken, ut på fiske eller på en cykeltur på öarna i området. För barn finns också en nöjespark och flera bondgårdar som är öppna för allmänheten.
   

  Konst och musik i Molde

  Ljuset och naturen i Molde och Romsdal inspirerar många konstnärer och det finns flera gallerier i regionen. Många konstnärer har utställningar som förnyas hela året så det finns alltid nya alster att beskåda.

  Ett av stadens stora evenemang är Molde International Jazz Festival som startade 1961 och kan stoltsera med att varje år ha flera av jazzens "stora" namn medverkande.
   

  Molde FK

  Molde har ett fotbollslag, Molde FK, som ofta är med i toppen av Tipsligan. 1999 kvalificerade man sig till Champions League. Laget spelar sina hemmamatcher på den moderna Akerstadion, alldeles vid hamninloppet.

  Boka ditt flyg till Molde och Norge idag på sas.se!

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy