LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Guide

  Guide till Bergen

  Bergen får anses vara en av världens vackraste städer och har blivit lite av en symbol för norsk kultur. Den lilla byn med drygt 250 000 invånare i västra Norge erbjuder spektakulära utsikter och spännande aktiviteter för hela familjen året om.

  På sommaren är de mäktiga fjordarna vackert grönklädda i all sin prakt och på vintern ligger snötäcket tungt. Beroende på när du åker kan du alltså antingen gå på en uppfriskande fjällvandring du sent lära glömma eller ägna dig åt riktigt bra skidåkning.

  De gamla gatorna, gränderna, butikerna och marknaderna är inbjudande och du känner dig som bortsvept till en annan tid. Utforska fjordarna, museerna och vildlivet i en sagolik stad. Boka ditt flyg till Bergen på SAS.se idag!
   

  Att se och göra i Bergen

  Storleken till trots så finns det gott om saker att se och göra i Bergen.
   

  Bryggen - Stadens hamn

  Bryggen har förtjänat en plats på UNESCO:s Världsarvslista och är väl värt ett besök. Hamnen bidrog till att Bergen länge var en av norra Europas viktigaste städer. Det var bland annat här som den tyska handelsorganisationen Hansan valde att öppna ett av sina fyra europeiska kontor.

  Passa även på att besöka fiskmarknaden när du är här! Här hittar du allt från färsk fisk till grönsaker och souvenirer.
   

  Hurtigruten 

  Bergen är en utmärkt startpunkt för en tur i fjordarna. Det är i Bergen som den berömda hurtigrutten börjar och tar dig på en 12 dagar lång oförglömlig resa längs Norges kust.
   

  Edvard Griegs museum 

  Norges berömde kompositör Edvard Grieg föddes och växte upp i Bergen. Det var här som han komponerade några av hans mest kända verk och slutligen begravdes. Huset som Edvard bodde i är idag ett museum fyllt med föremål och minnen från hans egen tid.
   

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger till Bergens flygplats Flesland som ligger lite drygt 20 km sydväst om city. Bussen tar cirka 30 minuter och avgår en gång i kvarten från morgon till kväll.
   

  Ta sig runt i Bergen

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier, boka hyrbil

  Bergen är litet till ytan och du kan enkelt ta dig fram till fots, det är inte bara prisvärt utan även mycket trevligt att kunna ta in alla lukter och syner i sin egen takt. Det går också bra att åka buss inom stadskärnan, med Bergenskortet reser du obegränsat inom 24 alternativt 48 timmar.
   

  Shopping i Bergen

  Bergen har sedan urminnes tider varit en handelsstad och det visar sig än idag. Här finns allt från pittoreska små stånd till mindre butiker och stora varuhus. Det största varuhuset i Bergen är Lagunen Storsenter på Laguneveien där du kan hitta lite allt möjligt. Passa på att ta med dig lite souvenirer hem till vänner och familj, en lusekofte är en riktig klassiker! Mer om shopping
   

  Äta i Bergen

  Det finns något för alla smaker och plånböcker i Bergen. Fiskälskaren kommer att älska det stora utbudet av fiskrestauranger i toppklass, eller varför inte något av de många stånden vid hamnen där du kan köpa kokta räkor för att sedan avnjuta dem till den rogivande utsikten.
   

  Flyg till övriga destinationer i Norge

  Vi flyger dig även direkt till Tromsö, Stavanger och Trondheim.

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy