LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL RESA FRÅN
  Flyg

  Flyg till Alta

  SAS erbjuder direktflyg till Alta från/via Oslo.

  Upplev höga berg och norska fjordar

  Alta är Finnmarks största stad och ligger nära kusten men också nära till berg och dalar. Detta innebär rikligt med möjligheter för både sommar- och vinteraktiviteter. Vintertid finns bland annat hundspann, snöskoter och skidåkning för den frisksportiga. Det fantastiska norrskenet som sprakar i fantastiska färger mot bakgrund av den mörka himlen är en upplevelse i sig. På sommaren rekommenderas vandring, fiske och andra naturupplevelser eftersom regionen har en rik flora och fauna.
   

  Sevärdheter i Alta

  Alta Museums permanenta utställningar täcker ett brett spektrum av teman och en lång tidslinje - från den första bosättningen i Finnmark för 11.000 år sedan till kontroversen kring Alta-Kautokeino vattensystem på 1980-talet. Utställningens teman är Stenåldern och den tidiga Bronsåldern i Finnmark, från Stenkonst till kristendomen, resurser och industrier, norrsken och koppargruvor och krig och fred i Finnmark.
   

  Alta Igloo Hotel

  Alta Igloo Hotel är Norges enda ishotell med en isbar som serverar drinkar i glas av is! På ditt hotellrum sover du i en säng av snö på en bädd av renskinn och en sovsäck.
   

  Northern Lights Observatory, Haldde

  I Alta finns ett observatorium för studier av norrsken och meteorologi från 1899 till 1926. Boende erbjuds nu på Haldde topp.
   

  Alta Canyon (Sautso)

  Alta Canyon är norra Europas största dalgång. Vägen till dalgången går genom Tverrelvdalen och här passerar man "Ground Zero", som är känd från de stora demonstrationerna mot utbyggnaden av Alta-Kautokeino vattensystem. Man kan också besöka Sautso, det berömda kraftverket i Alta som är inbyggd i berget.

  Boka ditt flyg till Alta och Norge idag på sas.se!

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy