LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Guide

  Guide

  Amsterdam – världsmetropol och huvudstad i Nederländerna samt hem till ca 750 000 invånare. På kort tid har staden blivit en av Europas populäraste destinationer och det är inte för intet. Amsterdam må vara en liten storstad, men erbjuder trots detta så mycket aktiviteter i världsklass. Här finner du även ett fantastiskt restaurangutbud, mysiga kaféer och ett pulserande nattliv.

  Amsterdams skönhet går inte att förneka och dess kanaler för tankarna till Venedig. Den kulturintresserade har mycket spännande att upptäcka då Amsterdam kan stoltsera med museer som rymmer verk från några av historiens största konstnärer. Amsterdam ligger bara några timmar bort, så varför inte boka din weekendresa redan idag?
   

  Att se och göra i Amsterdam

  Vad sägs om en romantisk tur längs Amsterdams kanaler? Det finns knappast ett trevligare sätt att se staden på. När du gör detta kan du även passa på att besöka den flytande marknaden där du kan köpa blommor till din käresta.

  De stora målarna Rembrandt och Van Gogh har sina egna museer i Amsterdam. På Jordenbreestraat kan du gå i Rembrandts fotspår och titta ett stort antal verk. På Van Goghmuseet i Amsterdam finns den största samlingen Van Gogh-målningar och teckningar i världen. Är du intresserad av öl och dess historia så har du möjlighet att besöka Heinekens före detta bryggeri som nu byggts om till ett interaktivt museum. Stadhouderskade 78, 1072 AE.
   

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger till Amsterdam Schipol Airport som ligger ca 18 kilometer sydväst om city. Tågen avgår varje kvart och tar ca 15 minuter. Bussarna tar aningen längre tid.
   

  Ta sig runt i Amsterdam

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. Cykel är både ett effektivt och roligt sätt att ta sig runt Amsterdam med. För den som däremot föredrar lokaltrafik så finns det självklart även goda förbindelser med bland annat tunnelbana, buss och spårvagn.
   

  Shopping i Amsterdam

  En rejäl shoppingdag bör stå på agendan när man besöker Amsterdam. Utbudet är både stort och brett. Vad sägs t.ex. om Europas största utomhusmarknad? I De Pijp finner du Albert Cuyp-marknaden. Öppet alla dagar i veckan med undantag för söndagar.

  För den som hellre vill strosa i ett grandiost och lyxigt varuhus finns De Bijenkorf intill dam-torget. Här finns det främst mode och skönhetsprodukter från världskända varumärken.


  Är man bara ute efter inspiration kan man vandra runt i stadskärnan och spana på det unga och trendiga Amsterdam. Leidsestraat och Kalverstraat är två riktigt bra gator för detta.

   

  Äta i Amsterdam

  Den holländska pannkakan, Poffertjes, är mycket populär och det finns många restauranger där menyn enbart består av dessa läckerheter med diverse tillbehör.
   

  Säkerhet

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy