LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Guide

  Guide till Split

  Kroatien har på kort tid blivit en mycket populär destination för oss svenskar. Split är Kroatiens näst största stad med en befolkning på ca 200 000 invånare.

  Split är också en av Europas äldsta städer, med en historia som sträcker sig så långt som 300 e. Kr. Trots många efterlämningar i form av palats och tempel så är Split i mångt och mycket idag en väldigt modern stad. Lokalbefolkning kallar Split för ”Medelhavets blomma” vilket är mycket lätt att förstå när man väl är där.
   

  Att se och göra i Split

  Diocletianus massiva palats byggdes åt kejsaren med samma namn ungefär 300 e. Kr. Idag är det en av världens bäst bevarade romerska byggnader och har dels därför hamnat på listan över UNESCO världsarv.

  Narodni trg – Folkets torg är hjärtat i det gamla Split och en mycket populär plats för både turister som lokalbefolkning. Njut av den pittoreska miljön och det intilliggande slottet samtidigt som du äter en kroatisk crêpe på något av de många kaféer som kantar området.
   

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger till Split Airport som ligger ca 20 km väster om staden. Ta busslinje 37 för en smidig resa in till city.
   

  Ta sig runt i Split

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier, boka hyrbil här.

  Då centrala Split är relativt litet så tar du dig enkelt fram till fots. De gula bussarna är å andra sidan både rena och pålitliga och därför också ett utmärkt substitut.
   

  Shopping i Split

  Utomhusmarknaden (pazar) i centrala Split har både allt och inget. Utmärkt frukt och grönt till rimliga priser, framför allt om man handlar senare på dagen och vet hur man prutar. Mer om shoppingresor
   

  Äta i Split

  Man behöver inte leta länge för att hitta god och billig mat i Split för under hundralappen. Leta dig gärna ner till hamnen och någon av de många fiskrestauranger som finns där. Just grillad fisk är en lokal specialitet, skölj ner den med lite lokalproducerat kroatisk öl eller vin.

  Nostromo anses av en del vara den finaste fiskrestaurangen i Split och erbjuder fisk och skaldjur direkt från fiskmarknaden strax utanför. Det blir knappt färskare än såhär – men räkna med att det är dyrare än övriga restauranger i närheten.
   

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Övrigt

  Flyg till Split

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy