LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  T/R FRÅN
  Sevärdheter

  Peking sevärdheter

  Kina huvudstad Beijing är centrum av några av världens mest kända monument. Staden kombinerar på ett spännande sätt modern teknik och kultur med mystik av det gamla Kina.
   

  Kinesiska muren (The Great Wall)

  Denna Peking sevärdhet ligger cirka 50 km utanför Peking centrum och är en av världens åtta underverk. Den legendariska kinesiska muren är över 6500 km. lång och byggdes under mer än 2000 år. Muren byggdes med ett stort antal befästningar och avsikten var skydda landet mot invaderande styrkor från Norr. Det är ett av de mest imponerande byggnadsverk som existerar och måste besökas om man är i Peking.
   

  Den förbjudna staden (Gùgōng)

  Den förbjudna staden är också en sevärdhet som måste besökas om man besöker Peking. Den ligger vid Himmelska Fridens torg mitt i Peking. Den förbjudna staden byggdes omkring 1430 och var ursprungligen ett privat palatsområde för kejsaren och hans familj. Det finns runt 800 byggnader och ca 9999 rum i detta lyxiga kejserliga hem. Namnet förbjudna staden kommer från att det var strängt förbjudet för vanliga medborgare att röra sig i den Förbjudna staden och bröt man mot detta så riskerade man döden. Utöver kejsaren och hans familj så fick även anställda och konkubiner tillträde till den Förbjudna staden.
   

  Sommarpalatset (Yiheyuan)

  Även Sommarpalatset (Yiheyuan), Kejsarens gamla sommarresidens, är en sevärdhet väl värt ett besök. Det ligger ca 15 km. från centrala Peking. Sommarpalatset har en av landets största och bäst bevarade kejserliga parker - en arketypiska kinesiska parken som 1998 valdes som ett världsarv av Unesco. Sommarpalatset byggdes ursprungligen under Jindynastin runt år 1200 och under Qingdynastin hade den utvecklats till en lyxig park där kejsarfamiljerna njuta av avkoppling och underhållning under somrarna.
   

  Minggravarna

  Minggravarna är en sevärdhet som heter The Ming Dynasty Tombs på engelska och är ett område där 13 kejsare från Mingdynastin ligger begravda. Mingdynastin regerade i Kina från 1368 till 1644. Den första kejsaren begravdes år 1409 och den sista 230 år senare. Det finns fler kejsargravar men detta område är det allra bäst bevarade. Sevärdheten ligger ca 50 km från Peking centrum och området är totalt 120 kvadratkilometer. Gravarna är spridda över det stora området och det är allt från 500 meter till 8 kilometer mellan de olika gravarna.

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy