LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  T/R FRÅN
  Guide

  Guide till Peking

  Upplev den mystiska atmosfären i den urgamla och enorma staden i öst. I Kinas huvudstad Peking möts gamla traditioner och ny teknik. Den numera lite drygt 3000 år gamla staden är en av Kinas fyra äldsta och har under mer än 800 år fungerat som huvudstad samt huserat 34 kejsare.

  I centrala Peking bor ca 8 miljoner människor. Peking symboliserar både österländsk mysticism och det nya moderna Kina. En mycket bra destination för den som besöker landet för första gången.
   

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger till Beijing Capital Airport som ligger lite drygt 3 mil nordost om city. Flygbussar är väldigt billiga och har en restid på ca 1 timme. Taxi går lite snabbare men är också dyrare, dock fortfarande relativt billigt. Om du åker taxi kan det vara en god idé att ha adressen till ditt hotell nedskrivet på kinesiska.
   

  Ta sig runt i Peking

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier, boka hyrbil

  Peking är en väldigt stor stad. Tunnelbanan blir lätt trång på morgnar och kvällar, det kan därför vara en god idé att spara på krafterna och ta tunnelbanan mitt på dagen och promenera under den värsta rusningstiden. Tunnelbanan är mycket billig och det är lätt för västerlänningar att navigera tack vare engelska skyltar.
   

  Att se och göra i Peking

  Ett besök till den förbjudna staden är ett utmärkt sätt att inleda sin semester. Det spännande namnet på det enorma palatset kommer av att det var strängt förbjudet för vanligt folk att ta sig in. Den som trotsade detta riskerade döden.

  Bygget av den förbjudna staden inleddes 1407 och tog 14 år att färdigställa. Slutresultatet blev ett praktfullt palatsområde bestående av 800 byggnader där kejsaren och hans familj kunde leva ostört. Under det senaste årtiondet har ett utförligt restaurationsarbete pågått och den förbjudna staden kommer att förbli lika imponerande som för 600 år sedan.

  Himmelska fridens torg är världens största torg och både ett politiskt och kulturellt centrum i Peking. Torget har under årens lopp varit skådeplats för många viktiga händelser. Det var till exempel här som Mao Zedong den 1 oktober 1949 höll sitt tal där han proklamerade Folkrepubliken Kina.

  Sommarpalatset är ett mycket trevligt avbrott efter en längre tid inne i centrala Peking. Det var hit som kejsaren med familj åkte för att koppla av under sommarmånaderna. Sommarpalatset är en majestätisk och naturskön plats med hallar, torn, gallerier, paviljonger och broar. Den stora sjön i området är otroligt nog grävd skapad för hand. I december 1998 fick Sommarpalatset en plats på UNESCO:s världsarvslista.

  Ett besök till Peking blir inte komplett utan en resa till kinesiska muren - en av världens mest kända byggnader. Muren som sträcker sig nästan 900 mil från öst till väst var ursprungligen tänkt som ett försvar mot hästburna nomader och stammar i norr. Muren stod färdig på 1600-talet under Mingdynastin.
   

  Shopping i Peking

  Vare sig du letar efter den senaste tekniken, mode eller traditionellt hantverk så finns det i Peking. Är du ute efter kitsch och märkeskopior är Silk Market något för dig. Detta varuhus rymmer ett stort antal småbutiker som säljer lite allt möjligt i klädesväg.

  En av de mest berömda och lite mer exklusiva shoppinggatorna i Peking är Wangfujing Street. Här hittar du både kinesiska som europeiska varumärken. I närheten hittar du gott om marknader och stånd som säljer souvenirer och jade.
   

  Äta i Peking

  Peking är en stad med stora matupplevelser och mycket varierande priser. Din lunch kan kosta allt från några kronor till flera hundra. Pekinganka är en särskild specialitet som bör provas. Ankan täcks med en sockerglacering och rostas sedan hel i ugn.
   

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som skyddar dig från att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy